Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Interviews
Spectre: interview met Dave Bautista (Mr. Hinx)

Spectre: interview met Dave Bautista (Mr. Hinx)

Ter gelegenheid van de premiere van de nieuwe Bondfilm Spectre was een deel van de cast in Amsterdam. MovieScene sprak onder meer met acteur Dave Bautista, die in Spectre de rol van de voornamelijk zwijgende Mr. Hinx speelt. Bautista viel eerder op door zijn opmerkelijke rol in Guardians of the Galaxy.

Hoe is voor u deze rol in uw carrière als acteur?
Het is zo anders en zoveel groter, dat het met niets wat ik eerder dit jaar gedaan heb - wat veel was - te vergelijken is, ook omdat het een rol is waarin ik nauwelijks wat zeg. Sommige mensen snappen dat niet, wat me erg irriteert. Ik had gisteren een interview in Zurich met iemand die maar niet begreep waarom ik niet beledigd was dat ik zo weinig tekst had. Hij was jong, dus waarschijnlijk kon hij niet eens de link leggen met eerdere Bondschurken als Oddjob [uit Goldfinger] en Jaws [uit The Spy Who Loved Me, beide forse schurken met weinig tekst]. Terwijl ik dat juist mooi vindt. Het geeft mijn rol ook iets nostalgisch. Net als de ‘ejector chair’ die Mendes weer terugbrengt, al is het in een nieuw jasje. Het begint nu ook pas in de dalen dat ik in een Bondfilm zit. Het voelt in elk geval fantastisch. Tijdens het draaien heb je daar nog geen idee van, ook omdat er veel scènes die we gedraaid hebben niet zijn gebruikt. Net als bij Guardians of the Galaxy trouwens. Je weet het dus pas echt als je het eindresultaat ziet.

Heb je bij de voorbereiding van deze rol de eerdere films met Oddjob en Jaws teruggekeken of heb je dit bewust niet gedaan?
Ik heb wel wat films teruggekeken, maar bij de auditie wist ik niet dat ik uiteindelijk een rol met weinig dialoog zou krijgen. Integendeel, mijn auditie deed ik als een personage met heel veel tekst. Geen tekst van de film zelf, dat is allemaal zeer geheim. De scène die ik moest spelen, was de martelscene uit Casino Royal. Ik speelde alleen niet Le Chiffre, ik imiteerde gewoon de rol [van Mads Mikkelsen]. Het ging alleen verschrikkelijk. Na afloop stuurde ik de tape van de auditie op naar mijn acteercoach. Zijn reactie was dat ik niet een rol moest nadoen, maar vanuit mezelf moest spelen. Dus deed ik de volgende scène op mijn eigen gevoel. En dat is dreigend zijn met een lach op mijn gezicht. Sam vond dit geweldig.

Welke scene vond je het leukst om te doen?
De auto-achtervolging in Rome, al reed ik het grootste gedeelte hiervan niet zelf. Veel was studiowerk, waarbij de grootste uitdaging was of ik in de auto paste. Het autorijden in Rome filmden we met lage snelheid, wat ik prima vond, want ik wilde in Rome niets vernielen, met alle gebouwen en beelden. En Rome was prachtig om te zijn, beter dan de scène op de berg, waar ik nauwelijks kon ademhalen (lacht).

Hoe is het om als grote gespierde acteur getypecast te worden in een schurkenrol?
ik heb mezelf niet toegestaan getypecast te worden. toen ik uit de WWE [World Wrestling Entertainment] stapte, kreeg ik veel waardeloze rollen aangeboden, die ik allemaal heb afgewezen. Daardoor heb ik niet veel gespeeld, omdat ik niet zo’n typisch agressieve spierbundel wilde spelen die constant zonder shirt aan loopt. Bij Guardians of the Galaxy liep ik wel zonder shirt rond, maar als hij zijn mond open deed, was het ineens een heel ander iemand dan mensen bij zo’n figuur verwachten. Dat maakte dit personage ook zo interessant. Wat betreft de rol in Spectre had ik wel gek moeten zijn om deze af te wijzen. En hij ziet er fysiek wel getypecast uit, maar het karakter is zoveel interessanter dan dat. Het is een sterk en onafhankelijk iemand. Maar typecasting zal ik altijd proberen te vermijden, ik focus me liever op rollen die me als acteur verder brengen.Hoe het met Mr. Hinx afloopt in de film, blijft onduidelijk. Zou hij in een volgende Bondfilm weer op kunnen duiken?
Als Sam en Daniel samen terugkomen - want ik denk niet dat ze een Bondfilm los van elkaar gaan doen - is er een goede kans dat je Mr. Hinx ook weer ziet. Daar hoop ik in elk geval op. Als zij niet terugkomen, weet ik eerlijk gezegd niet of ik dat wel wil. Ik zie ook niet welke grote acteur nu Bond zou moeten spelen. Het maakt mij niet uit welke kleur hij heeft of dat het een man of vrouw is, ik zie gewoon nu niemand die het zou kunnen doen. Hopelijk komen ze allebei dus terug.

Zou Mr. Hinx altijd een personage zonder tekst zijn?
Oorspronkelijk zou hij helemaal niets zeggen, maar gaandeweg zei hij af en toe toch wat. Er was ook een scène met James Bond en Madeleine Swann waarin, nadat Mr. Hinx eindelijk wat zei, James uitriep: "Ik dacht dat hij nooit stil zou zijn!” Het was een hilarisch moment, maar het paste niet in het hele verhaal, waardoor het eruit gemonteerd is. Jammer, want het was een mooie punchline. Maar ik vertrouw Sam helemaal in het maken van een goede film. Hij is geweldig om mee te werken. Hij neemt echt de tijd voor je. Hij schreeuwt ook niet naar je, maar komt naast je staan en bespreekt het 1-op-1 met je. Een geruststellende manier van werken die ik erg prettig vind.

Spectre draait nog overal in de bioscoop. Klik hier voor onze video recensie.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up