Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Rogue One: a Star Wars Story - Recensie (3 sterren)

Rogue One: a Star Wars Story - Recensie (3 sterren)

Star Wars’ eerste echte standalone spin-off speelt zich af tussen de derde en vierde episode van de reguliere reeks. De creatie van de ‘Death Star’ is in volle gang en het universum is hier eigenlijk nog niet van op de hoogte. We volgen een aantal rebellen op hun reis de plattegrond van de ‘Death Star’ te bemachtigen. Galen Erso (Mads Mikkelsen) ontwierp tegen zijn wil de destructieve ster, maar zorgde er wel voor dat de kolos een zwakke plek had en die willen de rebellen natuurlijk uitbuiten. Dat dit uiteindelijk lukt zagen we natuurlijk al in de allereerste Star Wars film, maar deze aanloop is interessant genoeg om even mee te pikken.


 
Vernietiging Death Star
Jyn Erso (Felicity Jones), dochter van Galen, wordt op jonge leeftijd gescheiden van haar vader en getraind door rebel Saw Gerrara (Forest Whitaker). Hij verlaat haar echter op haar zestiende en vanaf dat moment staat ze er alleen voor. Aan het begin van de film vormt ze een team met Cassian Andor (Diego Luna) en de robot K-2SO. Samen gaan ze op zoek naar de documenten waarmee de ‘Death Star’ uiteindelijk vernietigd kan worden. Gedurende deze reis maakt de crew een aantal vrienden, maar worden er ook genoeg Stormtroopers om zeep geholpen. Een natte droom voor iedere Star Wars fan toch?
 
Spin-off
Dat zou je denken en na ruim twee uur kun je concluderen dat Rogue One een aardige film is. Toch steekt het verhaal wat flets af vergeleken met de rest van de serie en ook de gebruikelijke humor is net van een minder niveau. De karakters maken een goede indruk, maar zijn minder ‘episch’ dan we gewend zijn. Het verhaaltje is helaas flinterdun en zoals we verwacht hadden zit de film boordevol prachtige special effects. Maar die zijn helaas niet allemaal even spectaculair. Zo speelt een digitale kopie van acteur Peter Cushing de rol van Moff Tarkin, een hoge pief uit het Galactische keizerrijk, een kleine doch belangrijke rol. Helaas is de digitale kopie niet overtuigend in beeld gebracht en is dus duidelijk te zien dat je naar CGI zit te kijken. Jammer dat dit in 2016 nog steeds niet helemaal weet te lukken.


 
Daarnaast is Rogue One een standalone spin-off met voornamelijk nieuwe personages die je dus allemaal in deze film leert kennen. Dat lukt bij de een wat beter dan bij de ander, maar het zorgt ervoor dat je binding met de karakters en het fletse verhaaltje toch wat minder is vergeleken met de films uit de reguliere serie. Het handje vol bekende karakters, waaronder een brute Darth Vader, weet je net niet het gevoel van de rest van de franchise te geven.

Conclusie
Al met al maakt dit Rogue One toch een hele aardige film, maar een wat minder geslaagde Star Wars film. Komende jaren zullen we ongetwijfeld doodgegooid worden met verschillende standalone spin-offs en als fan moet je hier heel erg blij van worden. Elk tripje binnen het Star Wars universum biedt toch een geweldige ervaring en ook al is Rogue One niet zo legendarisch, de film is het kijken meer dan waard. Zeker voor iedereen die zich ook maar een beetje fan van de serie noemt.
 

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...