Bezoek ook eens Ze.nl
 • Winnen
Win de Clint Eastwood 10-Movie Collection op DVD

Win de Clint Eastwood 10-Movie Collection op DVD

Old but gold! Een marathon met het beste werk van Clint Eastwood blijft een goede manier om een guur herfstweekend mee door te brengen. Van Gran Torino tot The Bridges of Madison County en van American Sniper tot J. Edgar: elk type filmliefhebber kan zijn hart ophalen binnen het indrukwekkende oeuvre van de befaamde acteur-regisseur. Win nu bij Moviescene Clint Eastwood 10-Movie Collection op DVD.


 
 In The Mule schittert Eastwood als Earl Stone, een alleenstaande man van in de tachtig zonder een cent te makken. Op het moment dat zijn bedrijf gedwongen wordt verkocht, krijgt hij een baan aangeboden waarbij hij alleen maar auto hoeft te rijden. Dat lijkt simpel, maar wat Earl niet weet, is dat hij heeft getekend als drugskoerier voor een Mexicaans kartel. Hij doet het goed, zo goed zelfs dat zijn vracht steeds wordt uitgebreid en hij een handler krijgt toegewezen. Maar de handler is niet de enige die Earl in de gaten houdt; de gedreven Colin Bates, agent bij de DEA, heeft de mysterieuze nieuwe drugskoerier ook in het vizier. Hoewel Earls geldproblemen nu opgelost zijn, drukken zijn fouten uit het verleden zwaar op hem. Het is niet zeker of hij tijd genoeg heeft om allerlei zaken recht te zetten voordat de arm der wet of het drugskartel hem te pakken krijgt.


 
Op 15 januari 2009 werken Kapitein Chesley Sully Sullenberger (Tom Hanks) en zijn copiloot (Aaron Eckhart) op een routinevlucht die omslaat in een nachtmerrie. Wanneer Sully zijn beschadigde vliegtuig in de Hudsonrivier landt, wordt hij geprezen om zijn ongekende vliegkunsten. Maar een onderzoek naar de gebeurtenis dreigt Sully’s reputatie en zijn carrière te verwoesten.
 
In American Sniper is het Chris Kyle’s (Bradley Cooper) missie om zijn medesoldaten te beschermen terwijl de rebellen het op hem voorzien hebben. Ondanks het gevaar, en de zorgen aan het thuisfront, dient Chris vier keer in Irak. Hij werkt in de geest van het Navy SEAL credo: ‘leave no man behind.’ Maar wanneer hij terugkeert naar zijn vrouw Taya en kinderen, komt Chris erachter dat het juist de oorlog is die hij niet achter zich kan laten.


 
In J.Edgar speelt Leonardo DiCaprio speelt J. Edgar Hoover, de man die bijna 50 jaar lang aan het hoofd stond van de FBI. Hoover was een gevreesd, geliefd, gehaat en gerespecteerd man. Zonder enige moeite zette hij de waarheid naar zijn hand. Zijn harde, heldhaftige methoden dienden zijn enige vurige wens: wereldwijde waardering. Maar achter deze façade gingen grote geheimen schuil. Geheimen die het einde hadden kunnen betekenen van zijn imago, zijn carrière en zijn leven.
 
In Gran Torino is Walt Kowalski (Eastwood) oorlogsveteraan en gepensioneerd medewerker van een autofabriek. Hij vindt het allemaal maar niks wat er van zijn leven en zijn omgeving is geworden. Met name van zijn buren, een immigrantengezin uit Zuid-Oost Azië, moet hij niets hebben. Maar door een samenloop van omstandigheden neemt Walt het voor zijn buren op tegen een plaatselijke bende die geweld en angst in de buurt zaait.


 
Met Invictus regisseert Eastwood een hoopgevende film over een team en een volk die tot grote daden worden geïnspireed. Morgan Freeman speelt Nelson Mandela, die de aanvoerder van het nationale rugbyteam (Matt Damon) en zijn team vraagt om het onmogelijke te presteren door de wereldbeker te winnen.
 
Mystic River - Drie vrienden die samen opgroeiden in de arbeiderswijken van Boston en door een gruwelijk drama van elkaar vervreemdden. Jaren later brengt een afschuwelijke gebeurtenis hen opnieuw samen. Jimmy’s 19-jarige dochter is op beestachtige wijze vermoord. Dave is verdachte. En Sean, nu politieagent, zet alles op alles om de misdaad op te helderen voor de wispelturige Jimmy het recht in eigen handen neemt. Brian Helgeland bewerkte de roman van Dennis Lehane tot een meeslepend scenario dat door regisseur Clint Eastwood tot een absoluut meesterwerk gekneed wordt, een broeierige thriller over familiebanden, vriendschap en de teloorgang van de onschuld. Sean Penn, Tim Robbins en Kevin Bacon vertolken de drie hoofdrollen. Samen met Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden en Laura Linney vormen ze één van de sterkste casts van de laatste jaren.


 
Kevin Costner en Clint Eastwood zijn de perfecte tegenspelers in A Perfect World. De één is een voortvluchtige misdadiger, de ander een gehaaid Texas Ranger. Dit veelgeprezen relaas van een klopjacht voert ons door het Texaanse niemandsland naar een dramatische confrontatie met het noodlot. Costner vertolkt de rol van de geharde crimineel Butch Haynes. Hij ontsnapt uit zijn cel en neemt een jonge gijzelaar op sleeptouw. Maar het jongetje als de vader die hij zelf nooit had. Eastwood is de Texas Ranger Red Garnett, die met zijn hulpsheriffs en een criminologe de achtervolging inzet. Red kent de Panhandle regio als zijn broekzak. Meer nog, hij kent de gedachten van de ongrijpbare Haynes, want het is niet de eerste keer dat hun wegen elkaar kruisen.
 
In Bridges of Madison County reist fotograaf Robert Kincaid voor National Geographic de wereld rond. Francesca Johnson is een brave huisvrouw in Iowa. Hun leven kabbelt rustig voort. Verwachtingen hebben ze al lang niet meer. Maar vier dagen na hun eerste ontmoeting doen ze er alles aan om hun nieuwe liefde niet te verliezen. Meryl Streep en Clint Eastwood stellen hun acteertalent op overtuigende wijze ten dienste van de geliefde personages uit Robert James Waller’s lyrische bestseller over liefhebben, keuzes maken en gevolgen dragen. De kleine details en de grote emoties van een volmaakte liefde zijn perfect weergegeven. Een liefde die sommigen van ons vroeger of later meemaken. Voor Robert en Francesca was het later. En het was heerlijk.


 
Unforgiven is een eigentijdse klassieker die "alles in zich heeft wat ik bij een western voel", aldus Clint Eastwood tegen de Los Angeles Times. De film werd door het American Film Institute gekozen als een van de 100 beste films aller tijden en sleepte in 1992 maar liefst vier Oscars in de wacht, onder meer voor Beste Film, Beste Regie en Beste Mannelijke Bijrol (Gene Hackman). Eastwood en Morgan Freeman spelen premiejagers in ruste die nog één keer hun wapens trekken om een premie op te strijken. Richard Harris vertolkt de rol van een huurmoordenaar voor wie het leven niet bepaald meezit. En Hackman speelt een sluwe en brutale vertegenwoordiger van de wet, charmant maar meedogenloos.
 
Wil je kans maken op één van deze prijzen log in en geef het juiste antwoord op onderstaande vraag
Deze winactie is niet meer actief, kijk voor meer leuke winacties op www.moviescene.nl/winnen

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...