Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Hancock - dvd recensie
 • 03-12-2008
 • Geplaatst door Oak

Hancock - dvd recensie

Hancock is een film die bijna alles in zich heeft om een regelrechte kaskraker te zijn. Superacteur Will Smith is al reden genoeg om een film te bekijken, maar Hancock heeft nog meer dat in zijn voordeel werkt; naast Charlize Theron en Jason Bateman zijn ook de superhelden films momenteel helemaal in trek. Alleen zien we hier dit keer een superheld die liever drinkt en vrouwen versiert dan mensen redt. We verwachten dan ook hilarische scènes.

Hancock, gespeeld door Will Smith, is een superheld met bijzondere krachten. Alleen hij is niet de standaard slechterik maar zeker ook niet de held á la Batman of Superman. Wat hij wel is: een held die eigenlijk nergens om geeft.

Ongewone superheld
Hancock heeft speciale gaven. Gaven om de mensen te helpen tegen al het slechte dat zich in Los Angeles afspeelt. Alleen geeft onze held hier geen moer om. Zo zien we hem in het begin van de film zijn roes uitslapen op een bankje in de stad. Als men zijn hulp behoeft vliegt hij, met enige tegenzin, toch de politie te hulp. Minpunt voor de stad is echter dat Hancock de stad aardig toetakelt tijdens zijn heldendaden. Hij sloopt de stad weliswaar niet expres, maar is niet bepaald de voorzichtigheid zelve. In een leuke openingsscène zien we hoe wegen opengebroken worden, verkeersborden kapot gemaakt worden en zelfs een wolkenkrabber wordt mishandeld.

Niet begrepen held
De inwoners krijgen genoeg van de superheld die meer schade aanricht dan goed doet. De vraag rijst wat ze kunnen beginnen met deze klunzige superheld. Hierop verschijnen Ray (Bateman) en zijn vrouw Mary (Theron) in beeld. Ray is een PR medewerker die wel brood ziet in de bijzondere Hancock. Als de held zich maar enigszins kan aanpassen en zijn kwetsbare kant laat zien zal alles wel goed komen. Mary wil liever niets te maken hebben met de held en raadt haar man dan ook af om tijd te stoppen in de klunzige held.

Hilarische momenten
Zoals we van Will Smith bekend zijn is humor essentieel. De film zelf leent zich hier dan ook uitermate goed voor. Er zijn een aantal momenten in de film die vrij uniek zijn te noemen en die dan ook heel wat goed maken.

Conclusie
Het is jammer dat de film, die zo veelbelovend begint, uiteindelijk zo voorspelbaar wordt. Na drie kwartier heb je door wat er gaat gebeuren en krijgen we teveel van hetzelfde te zien. Zelfs Smith verliest iets van zijn glans, het personage Hancock krijgt iets eentonigs. Teveel medelijden, teveel onlogische wendingen en te weinig origineels. Wel moeten we melden dat Theron een uitstekende karakter in de film neerzet en meer dan voldoende goedmaakt.

Extra's
We zijn eindelijk in een tijd beland dat er wat meer tijd en moeite wordt gestopt in de extra's op de dvd. Laten we eerlijk zijn; als je een dvd koopt is het wel leuk als je er wat extra bij krijgt. De extra's zijn naast de bekende 'Making of' en de trailers nog gevuld met een viertal documentaires die het kijken waard zijn.

Extra's:

Regisseur:

Peter Berg

Cast:

Jason Bateman
Will Smith
Charlize Theron

Genre:

Actie

Releasedatum:

9 juli 2008

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  92 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie