Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Pin - dvd recensie

Pin - dvd recensie

De psychologische thriller Pin uit 1988 is voor het eerst verschenen op dvd. We zien hoe Leon en Ursula opgroeien en hun bijzondere relatie met de medische pop Pin. Een onderwijsmiddel dat hun vader gebruikt in zijn dokterspraktijk.

Meer als een pop
Pin is een mannequin die in de praktijk van vader staat. Hij gebruikt hem daar om elementaire zaken aan z’n patiënten uit te leggen. Pin is door Ursula vernoemd naar Pinokkio. We zien hoe Leon en Ursula een hechte band opbouwen met Pin. Die tot leven komt wanneer vader, al buiksprekend, Pin een stem geeft. Door hun jeugd heen gebruikt de vader Pin om in contact te blijven met de kinderen. Wanneer het tijd wordt voor dat bekende gesprek over de bloemetjes en de bijtjes, is Pin degene die het woord voert.

pin1

Wanneer beide ouders samen in een auto-ongeluk om het leven komen, blijven Leon en Ursula alleen achter. Hoewel, niet helemaal alleen. Ze hebben Pin nog. Leon neemt hem op binnen het huishouden en geeft hem een plek in hun woning. Ursula moet er maar weinig van hebben. Voor haar is Pin al langer ‘slechts’ een pop. Voor Leon is Pin echt al veel meer dan een pop. Voor hem is hij een echte vriend. En zoals je met je vrienden doet, praat Leon ook weer met Pin. Ditmaal wordt hij echter niet door zijn vader leven geschonken, maar doet Leon dat zelf. Leon heeft zichzelf zelfs leren buikspreken, zodat hij maar met Pin kon praten.

Machteloos
Door de film heen zie je hoe Leon steeds meer afdrijft in zijn waanideeën. In het begin heeft het nog iets zoets. Het doet denken aan een onzichtbare vriend waar je mee praat en speelt. Hoewel Pin dan niet onzichtbaar is, en er dus wel eens wat vreemde situaties ontstaan als er gasten op bezoek komen. De sfeer wordt snel een stuk drastischer wanneer Pin Leon influistert dat sommige mensen in hun huishouden proberen in te dringen. Iedereen die zich volgens Pin tussen hem en Leon wil wringen, loopt direct ernstig gevaar.

Geen knallende actie
Pin is geen gigantische blockbuster actiefilm. Nee, in deze film draait het echt om de ontwikkeling van de psychose van Leon. In dit opzicht zet deze film, naar mijn idee, een boeiend en getrouw beeld neer. Goed in beeld gebracht is de hulpeloosheid van de naaste familie, in dit geval de zus Ursula. Als geen ander heeft zij door wat er speelt met haar broer. Dat maakt haar machteloosheid zo schrijnend.

pin2

Bonusmateriaal is aanwezig in de vorm van een bioscooptrailer en een voorproefje van aankomende releases. Helaas niet iets waar je hart echt sneller van gaat kloppen.

Conclusie
Wat mij betreft een intrigerende kijk in de wereld van de psychose. Als je het modebeeld even buiten beschouwing laat, voelt deze film wel deze tijd. Noemenswaardig voor een film uit eind jaren tachtig.

Film: gelestergelestergelesterhalfstergrijsster
Extra's: halfstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap