Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Boekentips voor filmliefhebbers

Boekentips voor filmliefhebbers

MovieSense heeft een selectie gemaakt van actuele boeken die interessant zijn voor filmliefhebbers. Allen hebben ze een link met film en zijn ze Nederlandstalig.

Wil je meer informatie of bestellen klik dan op het plaatje van het boek om naar de desbetreffende pagina bij Bol.com te gaan.

slumdogSlumdog Millionaire, Vikas Swarup - € 12,50

De film Slumdog Millionaire, over een jongen uit de sloppenwijken die deelneemt aan de quiz Who Wants to Be a Millionaire, wist heel wat prijzen te behalen waaronder acht Oscars, vier Golden Globes en zeven BAFTA's.
Slumdog Millionaire is gebaseerd op de roman Q and A van de Indische schrijver en diplomaat Vikas Swarup. Het boek is opnieuw uitgegeven met filmcover en kost bij Bol.com 12,50 euro.

watchmenWatchmen, Alan Moore - € 19,95

De stripverfilming Watchmen is naar mijn mening aardig gelukt (zie de recensie). Maar zoals altijd moeten er dingen worden weggelaten en veranderd. Zo is het complete einde van de strip aangepast.
Het is de eerste en enige strip die de Hugo Award won, een prijs die normaalgesproken naar boeken binnen het science fiction en fantasy genre gaat. Voor stripfans is deze comic dan ook een must. Bol.com heeft de Nederlandstalige twaalfdelige comic gebundeld in een paperback voor 19,95.

benjamin-buttonBenjamin Button, F. Scott Fitzgerald - € 7,50

The Curious Case of Benjamin Button met Brad Pitt in de hoofdrol werd voor 13 Oscars genomineerd en ook Miriam was erg positief in haar filmrecensie. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van de bekende auteur F. Scott Fitzgerald. Zijn korte verhaal kost 7,50 bij Bol.

eclipsEclips, Stephenie Meyer - € 18,95

Stefanie was matig positief over de eerste Twilight boekverfilming, maar de fans lieten zich niet tegenhouden en gingen massaal naar de bioscoop. We zijn benieuwd hoe de overige drie boeken van Stephenie Meyer verfilmd gaan worden. Eclips is het derde deel in de reeks en is vanaf 3 april in het Nederlands verkrijgbaar voor 18,95. Vanaf nu te reserveren bij Bol.com

zielenZielen, Stephenie Meyer - € 19,95

Misschien ken je Stephenie Meyer alleen van de Twilight reeks, de auteur schreef ook het science fictie boek The Host, gericht op een ouder publiek. Het boek gaat over een buitenlandse invasie, waarbij aliens de lichamen van mensen overnemen. Het hoofdpersonage Melanie weigert echter haar geest te laten overnemen en de alien krijgt te maken met haar emoties, herinneringen en verlangens. In het Nederlands heet het boek Zielen en kost 19,95 bij Bol.com

gomorraGomorra, Roberto Saviano - € 12,50

Journalist en schrijver Roberto Saviano combineert in zijn boek Gomorra het journalistieke verslag met literatuur en vertelt hij over de economische heerschappij van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Het boek was zeer spraakmakend toen het uitkwam en schrijver Saviano was genoodzaakt onder te duiken. De film draaide onlangs in de bioscopen. Bij Bol.com kost het boek 12,50 euro.

baker-bardDe Vertelsels van Baker de Bard, J.K. Rowling - € 13,90

Na het laatste Harry Potter boek vroegen fans zich af wat schrijfster J.K. Rowling hierna zou schrijven. Rowling kon Potter toch niet helemaal loslaten en ze werkte het fictieve boek Tales of Beedle the Bard, wat alleen in de wereld van haar Potter boeken bestond, uit tot een echt boek. In het Nederlands heet het De Vertelsels van Baker de Bard en kost 13,90 bij Bol.com.

Revolutionary RoadRevolutionary Road, Richard Yates - € 15,00

De film Revolutionary Road kreeg 3 Oscar nominaties en won een Golden Globe. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Richard Yates uit 1961. Deze kost 15 euro bij Bol.com.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...