Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
.45 - dvd recensie

.45 - dvd recensie

Mila Jovovich is vooral bekend van de Resident Evil films en The Fifth Element. In .45 speelt Jovovich het karakter Kate; vriendin van wapendealer Big Al, die haar seksueel mishandelt. Ze heeft er genoeg van en wil hem uit haar leven hebben. Hiervoor gooit ze haar charmes in de strijd, zodat haar vrienden het vuile werk opknappen.

In .45 speelt Jovovich een andere rol dan haar gewoonlijke actieheld, namelijk die van een mishandelde vrouw. Ze lost deze keer niet zelf haar problemen op, maar manipuleert anderen om dit voor haar te doen.

45_1

Asociaal
De film begint met een scene waarin Kate uitlegt hoe groot geschapen Big Al is. Dit zet meteen de toon voor de rest van de film, namelijk banaal en asociaal. Er is niets mis met scheldwoorden in een film. Sommige karakters hebben nou eenmaal een persoonlijkheid waarbij vloeken hoort. .45 maakt het echter wel erg bont. Het lijkt wel of de karakters geen enkel woord uit kunnen spreken zonder er 'fuck' aan toe te voegen. Dit werkt storend en zorgt ervoor dat de film juist erg kinderlijk overkomt. Het lijkt wel alsof de scriptschrijver zo blij was dat hij scheldwoorden kon gebruiken in deze film, dat hij dit ook in elke zin wil doen. De dialogen zijn ook van een behoorlijk laag niveau. De karakters kunnen nauwelijks een normale zin formuleren en ook dit werkt erg op de zenuwen. Het verhaal wordt bovendien ook nog eens slecht verteld, waarbij de keuzes van de karakters uit het niets komen en totaal niet worden gemotiveerd.

45_2

Verliefd op Jovovich
Zoals eerder al vermeld, neemt Milla Jovovich de hoofdrol voor haar rekening. Het lijkt alsof Jovovich er niet echt zin in heeft, want ze levert een wanprestatie. Ze is totaal niet overtuigend als Kate. Het feit dat iedereen in de film verliefd op haar zou zijn, is volkomen ongeloofwaardig omdat het karakter gewoon ronduit irritant is. Waar ze in de Resident Evil films nog leuk was om naar te kijken, slaat ze in deze film de plank dus volledig mis. Big Al wordt gespeeld door Angus Macfadyen. Hij zet het karakter overdreven neer en is hierdoor niet bepaald overtuigend. Bijrollen zijn er voor Aisha Tyler, Sarah Strange en Stephen Dorff. Ook voor hen geldt dat dit niet bepaald het beste werk is dat ze ooit af hebben geleverd. .45 is het regie debuut van Gary Lennon. Hij heeft ook het script geschreven. De film dateert uit 2006, maar Lennon heeft sindsdien geen film meer geregisseerd. Wel schrijft hij scripts voor de tv-serie The Shield.

Extra's: halfstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster
Omdat het een re-release is voor een aantrekkelijke prijs, bevat de dvd behalve een trailer geen extra's.

45_3
Conclusie
.45 is opnieuw uitgegeven in de Top Cinema Collection. De slogan hiervan is "topfilms voor iedereen". .45 zou hier niet bij mogen horen. Het verhaal is niet samenhangend en de keuzes die de karakters maken zijn slecht uitgewerkt en niet onderbouwd. Ook de acteurs leveren een slechte prestatie af. De enige reden die ik kan bedenken om deze film te kopen, is dat je grote fan bent van één van de acteurs in de film en de matige prestaties door de vingers kan zien. Anderen kunnen deze film echter beter aan zich voorbij laten gaan.

Te koop vanaf 19 maart 2009.

Cast:

Stephen Dorff
Milla Jovovich

Genre:

Misdaad

Releasedatum:

30 november 2006

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  101 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up