Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Rachel Getting Married - dvd recensie

Rachel Getting Married - dvd recensie

Rachel gaat trouwen en het belooft een mooie en fijne dag te worden. Echter, Rachel’s zus Kym, net uit een ontwenningskliniek gekomen, is ook aanwezig en zorgt ervoor dat de stemming drastisch verandert.

Na de succesvolle remake van de 1962 klassieker The Manchurian Candidate in 2004, ditmaal met Denzel Washington en Liev Schreiber in de hoofdrollen, is regisseur Jonathan Demme weer terug met een origineel verhaal, geschreven door de dochter van Sidney Lumet (Dog Day Afternoon), Jenny die hier haar debuut als screenwriter maakt.

Rachel Getting Married, Rosemarie DeWitt, Anne Hathaway

Rachel Getting Married
Kym Buchman (Anne Hathaway) keert vanuit de ontwenningskliniek terug naar het ouderlijke huis waar haar zus Rachel (Rosemarie DeWitt) in het huwelijk gaat treden met Sidney (Tunde Adebimpe). Tijdens het feest komen de diepere gevoelens van Kym naar boven en wordt duidelijk dat er een reden is voor haar zwarte verleden.

Kym Getting  Clean
Ondanks dat de film Rachel Getting Married heet, draait de film vooral om Kym. Een vanaf de buitenkant prettig gezin, lijkt  te veranderen in een disfunctionele familie. De film begint met onderhuidse spanningen die na de helft wat meer losbarsten. Maar de film bevat ook een aantal zeer aimabele scènes, zoals die waarin vader en schoonzoon proberen de vaatwasser, in de vorm van een wedstrijd, zo goed mogelijk te vullen. Een extra perfect uitgevoerd element in deze scène is dat een paar muzikanten op het feest de spanning verhogen door wat suspense-achtige muziek te spelen.

Festen?
Rachel Getting Married is compleet handheld geschoten, waardoor de film iets wegheeft van een documentaire. Misschien meer nog alsof we naar een homevideo zitten te kijken, alleen dan met perfecte beeldkwaliteit. Door de feestelijke aangelegenheid en personages met duistere verledens, doet de film een beetje aan Thomas Vinterberg’s Festen denken. Minder rauw en zwaar dan laatstgenoemde film, laat hij hier en daar een soort Dogma esthetiek zien. Eén van de Dogme 95 regels is dat er geen muziek later aan de film toegevoegd mag worden. De muziek in Rachel Getting Married wordt voornamelijk live gespeeld op locatie. Vanwege het huwelijksfeest is dit een mooie keuze, omdat zo’n feest vaak opgeleukt wordt door muzikanten.

Eén van de muzikanten die een aardige aanwezigheid heeft in de film is Zafer Tawil, een erg succesvolle Palestijnse violist. Ook heeft de zoon van Jonathan Demme een klein muzikaal rolletje als gitarist. Zelfs de acteur die Rachel’s vriend speelt, Tunde Adebimpe, is vooral bekend als muzikant in TV on the Radio.

Anne Hathaway
De ster van de film is ongetwijfeld Anne Hathaway (The Devil Wears Prada) die terecht een Oscarnominatie kreeg voor haar emotionele vertolking als ex-junkie Kym. Haar karakter is tegelijk irritant en om van te houden. Wanneer de film wat uitleg biedt voor de situatie waarin Kym verkeerde, geeft dat een totaal nieuwe kijk op Kym en haar familie.

Cast
Rosemarie DeWitt (Mad Men) biedt sterk tegengewicht als Rachel. Hoewel de film om Kym gaat, vertolkt DeWitt wel het titelpersonage en heeft hierdoor een even belangrijke positie. Ze zorgt aanvankelijk voor meer subtiele emoties, die later wat duidelijker tot uiting komen. Tevens komen haar haat- en liefdegevoelens jegens Kym goed over op de kijker.

De rest van de cast bestaat onder andere nog uit Bill Irwin (Dark Matter) als Paul, vader van Rachel en Kym, Anna Deavere Smith (Philadelphia) als zijn vriendin en Debra Winger (Terms of Endearment) als moeder van Rachel en Kym. Ook zien we de bekende B-film producent Roger Corman (producent van een magere 400 producties) weer in een cameo voorbij komen, zoals in veel films van Demme. Een belangrijk element van de authentieke sfeer is dat de acteurs omringd, worden door mensen die geen acteurs zijn en vooral zichzelf spelen.

Rachel Getting Married
Jonathan Demme

Wanneer The Silence of the Lambs op je cv staat dwing je al automatisch respect af. Wat Demme een interessante regisseur maakt, is dat hij nooit in een bepaald genre is blijven hangen. Van de beruchte bovengenoemde psycho-thriller uit 1991, kwam hij twee jaar later net zo gemakkelijk met een uiterst politiek drama aanzetten, namelijk Philadelphia. Dat Demme ook een goed gevoel heeft om muziek in beeld te brengen bewees hij met superieure concertregistraties als Talking Head’s Stop Making Sense. In Rachel Getting Married lijken al zijn kwaliteiten samen te komen.

Extra’s: gelestergelestergelestergrijsstergrijsster
De dvd van Rachel Getting Married bevat aardig wat extra’s.

Audiocommentaar
De dvd bevat twee commentaartracks. De eerste is een track waarin een aantal leden van de crew iets vertellen; producent Neda Armian, screenwriter Jenny Lumet en editor Tim Squyres. Ze belichten een beetje de achtergrond van de productie en hoe de film tijdens het bekijken voor de commentaartrack nu op hen overkomt. De tweede track is met actrice Rosemarie DeWitt. Ze vertelt voornamelijk hoe bepaalde scènes tot stand zijn gekomen en hoe ze daarover denkt. Wat vooral opvallend is, is dat ze vaak vergeet dat ze bezig is met een commentaartrack waardoor er veel stiltes vallen.

Ondanks dat er twee commentaartracks zijn, behoren ze beide niet tot de meest interessante van de extra’s. Vooral DeWitt’s commentaar voegt eigenlijk vrij weinig toe, dit is zonde.

The Wedding Band (7:48)
Een special die gewijd is aan de muziek in de film. Erg leuk is het om de muzikanten zelf even aan het woord te horen.

A Look Behind The Scenes of Rachel Getting Married (15:49)
De bekende making of. Hier en daar zitten er wat interessante dingen tussen, voornamelijk een gedeelte over Debra Winger en hoe ze haar rol wilde neerzetten.

Cast and Crew Q&A at Jacob Burns Center, Pleasantville New York (47:20)
Een lange Q&A met een aantal mensen van de Rachel Getting Married productie. De grote afwezige is Anne Hathaway, wel aanwezig zijn onder anderen Jonathan Demme en Bill Irwin. Ze gaan aardig in op de productie; een stuk sterker dan beide commentaartracks.

Deleted Scenes (19:47)
De verwijderde scènes zijn niet onaardig. Hoewel het zeker wijs is geweest het één en ander weg te halen, zijn ze op zichzelf wel interessant om eens te bekijken en vormen een aardige toevoeging.

Rachel Getting Married, Anne Hathaway

Conclusie

Rachel Getting Married is een aangrijpende film waarmee Jonathan Demme laat zien nog lang niet versleten te zijn. De handheld techniek wordt op een erg goede manier benut, hoewel sommigen dit waarschijnlijk als een negatief aspect zien. Rachel Getting Married heeft hierdoor wat weg van Thomas Vinterberg’s Festen. De laatste scènes zijn hier en daar wel wat langdradig en hadden wat korter gekund of strakker gemonteerd kunnen worden. Anne Hathaway is uiteraard het spreekwoordelijke kersje op de taart als diep emotionele ex-junkie, maar ook de rest van de cast maakt de filmervaring authentiek en compleet. Tevens is de muziek van groot belang en het is vooral interessant dat bijna alle muziek live op locatie wordt gemaakt met echte muzikanten.

De extra’s vallen eigenlijk wat tegen, gezien de hoeveelheid die op de dvd aanwezig is. De interessantste toevoegingen zijn dan vooral The Wedding Band, de Q&A en een aantal verwijderde scènes.

Te koop vanaf 23 juli 2009.

Bestel bij Bol.com

Cast:

Anne Hathaway

Genre:

Drama

Releasedatum:

26 februari 2009

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  113 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap