Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Carriers - recensie

Carriers - recensie

Overleven is mogelijk als je je aan de regels houdt..

Het plot oftewel de film
De film speelt zich af enige tijd nadat een naamloos, maar zeer dodelijk virus het grootste gedeelte van de maatschappij heeft aangetast. Twee broers (Chris Pine en Lou Taylor Pucci) en hun vriendinnen (Piper Perabo en Emily VanCamp) rijden in een gestolen Mercedes op een troosteloze en erg lege snelweg richting het strand waar de broers vroeger veel kwamen. De broers zijn namelijk in de veronderstelling dat het hier inmiddels verlaten is en dat ze er waarschijnlijk verder kunnen leven.

carriers 1

Onderweg komen de vier een vader (Christopher Meloni) en zijn besmette dochter (Kiernan Shipka) tegen. Het viertal weigert in eerste instantie te helpen, maar aangezien zij benzine nodig hebben, moeten ze wel samen werken. Terwijl ze verder reizen, moeten ze tijdens de nodige stops vechten tegen geïnfecteerde overlevenden en slachtoffers. Hun perfecte plan gaat niet meer zoals gehoopt en de keuze om je aan de regels te houden, wordt ook steeds moeilijker, helemaal als de ziekte uiteindelijk en onvermijdelijk toeslaat bij een van de vier..

Road trip versus horror
Carriers is het speelfilmdebuut van de schrijvers en regisseurs Alex en David Pastor (Peacemaker en Orson). Ze hebben hiermee wezenlijk een soort van road movie gemaakt met het voorwendsel dat het heel eng en spannend zal zijn. In werkelijkheid is het geen van deze dingen. Misschien bij een paar scènes, maar die zijn op een hand te tellen. Het was makkelijk geweest om van dit script een grote zombie flick te maken, maar de broers Pastor hadden iets anders in gedachten. Het gaat er niet om dat het gedrag van de besmette personen horror veroorzaakt. Het is de krankzinnigheid van de gezonde mensen, hun angst voor besmetting en de manier waarop de geïnfecteerden worden behandeld. De Pastors probeerden niet zoveel mogelijk angst te creëren, maar leidden de karakters naar het einde van de beschaving. Dit allemaal in tegenstelling tot wat het ontwerp van de poster en de officiële filmsite ons laten geloven. Erg jammer.

Post apocalyptisch
Dit soort films gaan meestal één kant op... bergafwaarts. In een wereld waar alles is veranderd in alleen maar ellende, kan het alleen maar erger worden. Carriers doet er dan ook niets aan om de formule van het post-apocalyptische verhaal te veranderen. Als de formule je aanspreekt, ben je ook een fan van deze film, een sudderende stamppot van "wat als" en morele keuzes waartoe je nooit iemand zou kunnen dwingen om ze te maken.

carriers 2

Conclusie
Carriers is weer een van die films die al lang af was, maar toch op de planken bleef liggen. Uiteindelijk na twee jaar nam Paramount het risico en kon de film eindelijk uitgebracht gaan worden in de bioscopen. Door de verwachtingen die gewekt worden door de trailer en de poster zullen veel mensen teleurgesteld zijn tijdens het zien van deze film. Het is een makkelijk verhaal dat nergens naar toe gaat en het onwerkelijke einde verduidelijkt dit nog eens. Er is dan wel geen ander resultaat mogelijk na alles wat hiervoor is gebeurd, maar het voegt ook totaal niets toe. De acteurs spelen hun rollen wel uitstekend, vooral Christopher Meloni (Law & Order: Special Victims Unit) valt goed op in dit meer psychologisch drama dan horror-thriller met veel te veel nadruk op het apocalyptisch gevoel. Carriers is helaas onvoldoende dragelijk.

Cast:

Chris Pine

Genre:

Horror

Releasedatum:

24 september 2009

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  84 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...