Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » Bioscoop
Couples Retreat - recensie

Couples Retreat - recensie

Een tropisch eiland, met allerlei activiteiten voor stelletjes klinkt bijna te goed om waar te zijn, maar is het dat ook?

Dave en Ronnie zijn getrouwd en hebben twee kinderen. Ze zijn wel behoorlijk druk om een goede levensstandaard te kunnen garanderen voor hun kinderen, maar lijken het toch verder prima voor elkaar te hebben. Hun vriendenkring bestaat uit een drietal andere stelletjes, of eigenlijk twee en een half. Joey en Lucy, Jason en Cynthia en als laatste Shane en zijn twintigjarige vriendinnetje Trudy, maar dat is nog maar twee weken aan.

couples retreat 1

Dave en Ronnie zijn de spil van de vriendenkring; Shane vraagt bijvoorbeeld om advies bij Dave en datzelfde doet ook Joey. Jason en Cynthia zijn altijd een apart stel geweest. Jason heeft ooit teelbalkanker gehad, en daar krijgen de vrienden dan ook regelmatig een diapresentatie over te zien, in de zin van, hoe dat te voorkomen. Als Jason dan ook aan iedereen vraagt om langs te komen, omdat hij en Cynthia ze iets moeten vertellen, bekruipt die gedachte de vrienden dan ook als eerste. Maar niets is minder waar; het slaat in als een bom wanneer Jason en Cynthia melden dat ze relatieproblemen hebben en zelfs denken aan scheiden. Ze willen het echter nog niet meteen opgeven en om te kijken of hun relatie nog te redden valt, willen ze naar het Couples Resort "Eden". Eden ligt op een tropische locatie en je kunt er van alles doen, er is echter wel een nadeel. Zonder de hulp van hun vrienden, kunnen ze het nooit betalen, maar als alle vier de stelletjes gaan,  krijgen ze een grote korting. Zoiets klinkt toch bepaald niet als een straf?

Peter Billingsley
Peter Billingsley regisseerde deze film die geschreven is door Vince Vaughn en Jon Favreau. Het genre komedie is hem niet vreemd. Eerder acteerde hij al mee in Elf bijvoorbeeld, maar het regisseren is nog betrekkelijk nieuw voor hem. Couples Retreat is pas zijn tweede film als regisseur. Zijn eerste film The Sacred Fire, dateert overigens alweer van 15 jaar geleden. Als acteur heeft Billingsley veel meer gedaan, maar hij doet het prima als regisseur. Hij zal hierin ook zeker ondersteund zijn door Vince Vaughn, die ook aan het productieproces zijn steentje heeft bijgedragen.

De cast
Met een cast vol bekende namen moet het toch goed komen met deze komedie. Vince Vaughn is tegenwoordig een behoorlijk grote naam in komedies. In Couples Retreat komt zijn rol niet heel erg sterk uit de verf en je krijgt het gevoel dat er meer in zat. Vaughn speelt niet slecht, alleen lijkt het alsof hij het op de automatische piloot doet. Dit in tegenstelling tot Jon Favreau, die eigenlijk iedere scène waarin hij speelt naar een hoger niveau trekt. Malin Akerman speelt de rol van Ronnie ook erg goed en ook Kristen Bell is erg overtuigend als Cynthia. Voeg daar nog aan toe Jean Reno als de spiritueel leider van het Eden resort en je hebt een reeks namen waar je U tegen zegt. En toch, gek genoeg, de grappigste van allemaal, was Colin Baiocchi die de jongste zoon van Dave speelt. Waarom? Dat mag je zelf bekijken.

couples retreat 2

Conclusie
Couples Retreat is een vrij standaard komedie, die je toch wel regelmatig zal laten lachen. Vooral leuk voor stellen omdat er best veel situaties in voorkomen waarin zij zich zullen herkennen. Natuurlijk zullen 'singels' er ook om kunnen lachen. De film stelt nergens teleur, maar springt er ook weer niet met kop en schouders bovenuit.

Cast:

Jason Bateman
Jon Favreau
Vince Vaughn

Genre:

Komedie

Releasedatum:

19 november 2009

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  113 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap