Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Stephen King boek Under the Dome wordt Spielberg serie

Stephen King boek Under the Dome wordt Spielberg serie

Stephen King's nieuwe boek Under the Dome, dat in het Nederlands Gevangen als titel heeft, is nog maar net uit of de filmrechten zijn alweer verkocht, deze keer aan Steven Spielberg.

Volgens Variety heeft Steven Spielberg samen met DreamWorks TV de rechten gekocht om er uiteindelijk een mini-serie van te kunnen maken voor televisie. Spielberg zal de uitvoerend producent zijn. Het verhaal speelt zich af in een klein vakantiestadje in Maine dat ineens gevangen raakt in een onzichtbare energiekoepel. Dit zorgt ervoor dat de inwoners voor hun leven moet vechten. Hier een officiële plotomschrijving:

Van het ene op het andere moment wordt de gemeente Chester's Mill volledig van de buitenwereld afgesneden door een mysterieuze energiekoepel. Iedereen die op dat moment binnen was, zit gevangen, iedereen die buiten was kan er niet meer in. Wie of wat in de weg zat, stond of lag, wordt met chirurgische precisie doormidden gesneden. Zodra de machtigste en meest corrupte man in de stad beseft dat niemand hem nog kan tegenhouden, vormt hij een micro-tirannie waarbij Gestapopraktijken verbleken. Degenen die daartegen in verzet komen, proberen uit alle macht de koepel open te krijgen, en de strijd wordt des te prangender als duidelijk wordt dat de lucht in de koepel langzaam maar zeker op raakt.

De voorkant van het boek laat een ingewikkelde plattegrond van de stad en een lijst van karakters zien. USA Today noemde het boek "Ongelofelijk intrigerend... Ontzettend verslavend" en The New York Times zei: "Krachtig en energiek van begin tot eind... Moeilijk om het boek te doorgronden, het is zelfs moeilijker om het opzij te leggen". Auteur Neil Gaiman noemde het "een van mijn favoriete boeken van dit jaar tot dusver". Het 1088 pagina tellende boek is bij Bol.com verkrijgbaar voor 29,95 euro in het Nederlands en voor 25,99 euro in het Engels.

DreamWorks is schrijvers aan het zoeken en zal waarschijnlijk in onderhandeling gaan met potentiële kopers wanneer de creatieve details uitgewerkt zijn.

Spielberg is zelf al jaren bezig om ooit eens aan een King productie te kunnen meewerken. Hij had de rechten van King's De Talisman gekocht kort nadat het gepubliceerd was in 1984. Het project nam diverse vormen aan, maar ging nooit in productie. Recentelijk hadden Spielberg en Kathleen Kennedy plannen aangekondigd om een zesdelige mini-serie te maken die gebaseerd was op dat boek, voor de zender TNT. Het project ging weer terug de ontwikkelingsfase in vanwege problemen met het budget.

Under the Dome zou een stuk stabieler het productieproces moeten in gaan en we zijn uiteraard erg benieuwd wat Steven met de mini-serie gaat doen.

Under the Dome

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...