Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans - recensie

Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans - recensie

Gitzwarte misdaadthriller van Werner Herzog met een intense Nicholas Cage in de hoofdrol.

Soort vervolg
Tijdens het filmfestival van Venetië ontstond een rel omdat de film een remake zou zijn van de gelijknamige Abel Ferrera klassieker. Werner Herzog ontkende dit en zou de film nooit gezien hebben. Als gevolg vervloekte Ferrera Herzog en allen die betrokkenen waren bij het maken van de film. Of het nou wel of niet een remake is, is niet echt belangrijk, The Bad Lieutenant: Port Of Call - New Orleans draagt namelijk een duidelijk Werner Herzog stempel. Zo is Herzog's post-Katrina New Orleans één grote jungle en wordt de film gedragen door een goed geregisseerde acteur, in het verleden was dit vaak de charismatische Klaus Kinski, hier is het de energieke Nicholas Cage. Producent Edward R. Pressman - die betrokken was bij beide films, en wiens idee het was een nieuwe versie te maken - vindt dat we de film maar als een soort vervolg voor een breder publiek moeten zien.

the_bad_lieutenant_port_of_call_new_orleans_1

Achtbaanrit
Nicholas Cage is Terence McDonagh, een drugs en gokverslaafde rechercheur die de moord op vijf Senegalese immigranten moet oplossen. Intussen raakt hij ook betrokken bij gangsters die nog geld van zijn callgirl vriendin (Eva Mendes) krijgen en heeft hij te maken met een heleboel andere obscure types die iets van hem willen. De film is een achtbaanrit van sex en drugs waar Dennis Hopper nog een hoop van zou kunnen leren. De  one-liners zijn zo memorabel en absurd dat ze je lang na de film bij zullen blijven. Herzog's beeld van post-Katrina New Orleans is een duistere en bizarre waarin Terence McDonagh zich steeds dieper in een put graaft, tot hij er nauwelijks meer uit weet te komen. Als we dan ook nog beelden door de ogen van alligators en hagedissen gaan zien, vraag je je af wat er nog meer kan gebeuren, omdat alles mogelijk lijkt in Herzog's duistere bad cop film.

Nicholas Cage
In The Bad Lieutenant: Port Of Call - New Orleans speelt Nicholas Cage het geobsedeerde energieke personage dat hij zo goed kan spelen, zoals hij dat bijvoorbeeld eerder deed in Leaving Las Vegas en Wild at Heart, maar dan nog intenser. Terwijl Werner Herzog de grenzen op zoekt van het sympathieke hoofdpersonage waarmee je je als kijker kunt identificeren, is het Cage die het karakter van Terence McDonagh een ziel geeft en met zijn onvoorstelbare mimiek de kijker verrast, amuseert en shokkeert. Het personage van Cage gaat soms zo ver dat je je af vraagt of hij zichzelf in een volgende scène nog wel kan overtreffen, en of de film het tempo en de energie van eerdere scènes vast kan houden. Maar Cage raakt geen moment vermoeid en er is eigenlijk geen andere acteur die je in de rol van Terence McDonagh zou kunnen bedenken.

the_bad_lieutenant-post_of_call_new orleans_2

Conclusie
Werner Herzog's energieke zwart-komische The Bad Lieutenant: Port Of Call - New Orleans is de vermakelijkste film van 2009. Nicholage Cage draagt de film en levert de beste, meest intense rol uit zijn carrière af. Hollywood mag van geluk spreken dat ze de inmiddels 67-jarige Werner Herzog naar Los Angeles hebben weten te halen. De regisseur van meesterwerken als Aguirre: Wrath of God en Fitzcarraldo lijkt onvermoeibaar en heeft alweer een volgende film in de V.S gemaakt, met als co-producent David Lynch. Iets om naar uit te kijken in filmjaar 2010 dus.

Regisseur:

Werner Herzog

Cast:

Nicolas Cage
Val Kilmer
Eva Mendes

Genre:

Misdaad

Releasedatum:

11 maart 2010

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  122 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap