Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Boek
Het Korte Tweede Leven van Bree Tanner - boek recensie

Het Korte Tweede Leven van Bree Tanner - boek recensie

Naast films is Stefanie een groot liefhebber van verhalen zonder bewegende plaatjes. Voor MovieSense duikt zij regelmatig in de filmgerelateerde boeken om hier haar mening over te geven.

Met het bijna uitkomen van de derde Twilight-film Eclips, werd het de hoogste tijd om de Twilight-rage weer eens een boost te geven. Stephenie Meyer schudt wel even een novelle uit haar mouw en zie hier; Het Korte Tweede Leven van Bree Tanner.

Bree wie?
bree_tannerNu moet ik beginnen met toe te geven dat, ondanks het feit dat ik alle vier de boeken over Edward en Bella gelezen heb, ik in eerste instantie geen idee had wie Bree Tanner ook alweer was. De enige hint die me gegeven werd, was dat ze een tweede leven zou krijgen en dat het kort was. Oftewel; dit boek is voor de echte liefhebber.

Na ongeveer 80 pagina’s vol oninteressant conversaties en niet boeiende personages die me nog steeds geen inzicht gaven over wie deze Bree Tanner zou kunnen zijn, wordt het eindelijk enigszins interessant als de ‘gedachtelezende vampier’ wordt genoemd. En dat is dan ook meteen het einde van het korte leven van onze geliefde Bree.

Kort maar krachtig zou je kunnen zeggen, maar dan eigenlijk gewoon zonder  'krachtig'. Misschien een beetje kort door de bocht gezegd, is het boek eigenlijk gewoon ‘saai.’ Voordat dit als een negatief punt gezien kan worden, moet er misschien eerst iets verteld worden over auteur Stephenie Meyer. Een kenmerk van haar is namelijk dat ze te graag en te veel tijd in de wereld van vampiers wil doorbrengen, en dit om een of andere reden met ons wil delen.

Midnight Sun
Een goed voorbeeld van dit ‘too much-syndroom’ zagen we twee jaar geleden al, toen een draft-versie van het verhaal Midnight Sun uitlekte op het internet. Midnight Sun was in feite hetzelfde verhaal van Twilight (1ste boek), alleen dan verteld vanuit het oogpunt van Edward. Ja, je leest het goed; 264 pagina’s van Twilight verteld vanuit het ‘boeiende’ perspectief van onze meest geliefde vampier. Want op deze manier konden we begrijpen wat er in zijn hoofd omging, hoe zijn krachten van gedachtelezen werken en natuurlijk, hoe geweldig Bella wel niet is. En het was de bedoeling dat dit daadwerkelijk als roman uitgebracht zou worden, ware het niet dat het uitgelekt was.

Wat Stephenie Meyer lijkt te vergeten met het aanleveren van deze wanproducten is, dat het niet boeiend is. Misschien voor de die-hard fans en hoe talrijk deze ook zijn, de Twilight-haters wordt op deze manier alleen maar meer voer gegeven voor hun gelijk.

Conclusie
Om weer terug te komen op de besproken novelle, moet er wel opgemerkt worden dat het een slimme truc van marketing is. Een groot minpunt echter blijft toch dat aan het einde van het boek, mij eigenlijk nog steeds niet duidelijk was wie deze Bree Tanner is en waarom zij een eigen uitgave verdient. Het verhaal zal niemand interesseren, behalve misschien de gevreesde Twilight-moms.

Het was beter geweest om het verhaal online te zetten zoals bij Midnight Sun is gebeurd…oh wacht! Dat hebben ze ook gedaan. Voor degene die niet afgeschrikt zijn door deze, voornamelijk negatieve recensie; het boek is nog tot 5 juli gratis online te lezen op http://www.breetanner.com/ (Engelse versie).

Cijfer: gelestergelestergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: Het Korte Tweede Leven van Bree Tanner het_korte_tweede_leven_van_bree_tanner
BOL_bestelnu
Genre: Horror
Auteur: Stephenie Meyer
Te koop: 5 juni 2010

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...