Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Red Mist - dvd recensie

Red Mist - dvd recensie

Als het plot van deze film redelijk bekend in je oren klinkt, je bent niet de enige.

Kenneth is de conciërge in het mortuarium van een universitair ziekenhuis. Hij heeft nogal een vervelende jeugd gehad doordat hij als klein ventje zijn moeder vermoord zag worden door een dronken klant. Nu hij als conciërge werkzaam is, vindt hij het leuk om in de buurt te zijn van een groepje studenten dat medicijnen studeert. Kenneth heeft dan ook een oogje op een van deze studenten, namelijk de mooie Catherine. De rest van de groep behandelt hem, op zijn zachtst gezegd, bepaald niet aardig. Op een avond beweert Kenneth echter dat hij stiekem heeft lopen filmen en dat hij daarbij implicerende beelden heeft gemaakt van iemand in het groepje.

red mist 1

De studenten raken een beetje in paniek en willen maar wat graag weten wat Kenneth dan heeft gefilmd. Via Catherine nodigt de groep hem uit om bij hen aan tafel plaats te nemen. Ze voeren hem alle drank en drugs die ze maar kunnen geven. Je zou verwachten dat studenten die medicijnen studeren wel weten wat ongeveer een grens van het toelaatbare is, maar nee. Kenneth raakt in een diepe coma en de studenten die inmiddels zwaar in paniek zijn, besluiten om Kenneth dan maar voor de deur van het ziekenhuis uit een busje te gooien. De enige die verder spijt heeft van het gebeurde, is Catherine. Ze besluit experimentele drugs te gebruiken om te zien of deze bij Kenneth aan zullen slaan. Maar in plaats dat Kenneth bij komt, gaat het allemaal gruwelijk mis.

I know what you did in Red Mist?
Voor wie bij het verhaal van de film meteen moet denken aan een slap aftreksel van I Know What You Did Last Summer; dat is vrij logisch. Alle elementen komen terug. Een groepje tieners maakt de fout van hun leven betreffende een ander persoon, en vervolgens komen ze één voor één op gruwelijke wijze te overlijden. Dat klinkt toch bijzonder bekend? Toch heeft Red Mist wel weer een paar originele zaken, die het verhaal absoluut boven de middenmoot uit zouden kunnen trekken. De manier waarop de moordenaar zijn moorden kan plegen, is op zichzelf namelijk best interessant, maar wordt helaas niet al te best uitgewerkt.

Cast & Crew
De regie van deze film ligt in handen van Paddy Breathnach, die we kunnen kennen van de film Shrooms. Deze Ierse regisseur had met Shrooms wisselend succes, zelfs diverse Ieren vonden de film een dikke belediging, dus een doorslaand succes kon die film niet genoemd worden. Ditzelfde kan zonder twijfel gezegd worden van Red Mist (aka Freakdog) want ook deze film zal niet de absolute doorbraak gaan betekenen voor Breathnach. Qua cast, zijn er eigenlijk maar twee mensen die er zonder twijfel bovenuit springen. De rol van Catherine, die gespeeld wordt door Arielle Kebbel is zeker de beste van de film, op de voet gevolgd door Sarah Carter's vertolking van Kim. De rest is middelmatig, en doet daarmee hetzelfde als de film.

red mist 3

Extra's
Deze dvd bevat slechte een trailer.

Conclusie
Red Mist is een middelmatige film, die een graantje probeert mee te pikken van genrefilm I Know What You Did Last Summer, maar nog wat aan coördinatie mist op de snavel. De film valt hierdoor jammerlijk in de bak met dvd's die je ooit misschien een keer zult kijken, maar zeker niet nog eens op zult zetten. Jammer maar helaas, next!

Film: gelestergelesterhalfstergrijsstergrijsster
Extra's: halfstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: Red Mist red mist dvd
BOL_bestelnu
Genre: Horror, Thriller
Regie: Paddy Breathnach
Cast: Arielle Kebbel, Sarah Carter, Stephen Dillane, e.a.
Te koop: 20 juli 2010
Trailer: -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie