Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Notting Hill - blu-ray recensie

Notting Hill - blu-ray recensie

Verliefd worden op een filmster, gebeurt ons dat allemaal niet weleens?

William Thacker heeft een reisboekenwinkel in het kleine deel van Londen, Notting Hill. De zaken zijn er niet zo goed, maar hij houdt nog net het hoofd boven water. William is een groot fan van actrice Anna Scott en staat daarin niet alleen. Scott is immers een van 's werelds meest bekende filmsterren. Op een dag geschiedt er een ogenschijnlijk wonder. Terwijl er een hàlve cappuccino voor William wordt gehaald, de zaken gaan immers niet heel goed, wandelt Anna Scott het winkeltje van William binnen. Lichtelijk verbouwereerd vraagt hij of hij haar kan helpen en ze laat hem weten nog even wat rond te willen kijken.

Dan valt zijn oog op een man die een boek onder zijn kleding stopt en William wijst deze er op dat hij gezien is via de aanwezige camera's en dat hij hem op vriendelijke doch dringende wijze aanraadt om het boek terug te leggen, na schoonmaken uiteraard, of anders netjes te kopen. Anna is hier duidelijk van gecharmeerd en laat ook aan de dief weten, dit soort acties niet op prijs te stellen. William helpt Anna vervolgens verder; zij betaalt netjes het door haar uitgekozen boek, en loopt vervolgens de winkel, en dus William's leven, weer uit.

William moet er even van bijkomen en beseft dat de kans dat hij haar nu nooit meer terug ziet, erg groot is. Wanneer hij echter wat later  jus d'orange gaat halen, loopt hij haar letterlijk opnieuw tegen het lijf. Anna's kleding zit compleet onder de jus en om het goed te maken nodigt hij haar uit om zich even op te frissen in zijn huis, dat  recht tegenover de plek des onheils is. Ze is hier dankbaar voor en het betekent het begin van een vonkje. Maar hoe makkelijk zal het zijn om een romance te hebben met een wereldberoemde filmster?

Hugh Grant en Julia Roberts
In het genre van de romantische komedie mogen de namen Hugh Grant en Julia Roberts wel gezien worden als zeer bekend. Hugh Grant is al jarenlang een van de meeste gevraagde acteurs voor romantische komedies. Grant was al eerder bekend, hij maakte furore met zin rollen in Remains of the Day en Four Weddings and a Funeral, maar werd misschien nog wel bekender door zijn relatie met Elizabeth Hurley en, helaas, door zijn arrestatie voor ongepast gedrag met een dame van lichte zeden. Met Notting Hill kwam hij sterk terug, om daarna eigenlijk niet meer weg te gaan uit het genre. Hugh Grant is onlosmakelijk verbonden aan de romantische komedie. Julia Roberts kende haar absolute doorbraak met Pretty Woman, en maakte daarna een enorm sterke carrière door. Diverse grote producties zouden volgen voor ze samen met Hugh Grant deze film zou opnemen. Het is dan ook de vraag in hoeverre haar rol hier echt een rol is, en ze niet gewoon voor een groot deel zichzelf kon zijn. Beiden spelen hun karakters in ieder geval erg goed, waarbij vooral opvalt hoe ogenschijnlijk stoïcijns Grant's karakter blijft als hij doorkrijgt wie er in zijn winkel staat.

Overige rollen
De meest in het oog springende overige rol is die van William's huisgenoot Spike, een geweldige rol van Rhys Ifans. Hij zorgt voor de broodnodige comic relief, wat je als kijker weer even terug zet in de realiteit. Een scène waarin hij bijzonder goed tot zijn recht komt, is wel die waarin hij een t-shirt wil uitkiezen voor een date en William daarbij laat kiezen. Tim McInnerny als Max en Gina McKee als Bella completeren de rest van de verder ook prima cast, maar ze vallen in het niet bij Grant, Roberts en Ifans.

Extra's: gelestergelestergelestergrijsstergrijsster
Spotlight on Location (15 minuten)
Dat mensen over het algemeen lief zijn tegen elkaar wanneer ze in dezelfde productie zaten is wel bekend, maar het kan ook echt te zoetzappig. Ook hier worden we weer getrakteerd op uitspraken over hoe geweldig het wel was om met elkaar samen te werken en hoe geweldig het verhaal wel niet is. Tussendoor krijgen we dan nog wat achter de schermen materiaal te zien wat gecombineerd wordt met korte fragmenten uit de film.

Seizoenswandeling op Portobello Road (6 minuten)
Deze featurette is stukken interessanter en laat zien hoe een scène, waarin William Thacker een lange weg bewandelt, gemaakt is, en waar onderweg de seizoenen veranderen. Het is een erg mooie en vooral sterk symbolische scène die zijn eenzaamheid erg goed weergeeft. Deze featurette laat zien hoe dit in de computer is gemaakt.

Filmtips van Hugh Grant (7 minuten)
Eigenlijk een erg verfrissende featurette. Deze filmtips zijn eigenlijk het best te beschrijven als een soort videodagboek, waarin Hugh Grant wat tips geeft over hoe je op een filmset zou moeten verschijnen. Hoe je je daar zou moeten gedragen etc. Zeg maar etiquettetips van Hugh Grant.

Deleted Scenes (10 minuten)
Zoals wel vaker, zijn deze scènes niet voor niets weggeknipt. Er zitten wel een aantal geinige stukjes tussen, maar over het algemeen valt goed te begrijpen waarom deze scènes zijn komen te vervallen.

Elvis Costello's "She" videoclip

Shania Twain's "You've Got A Way" videoclip.

Een kleine kanttekening bij deze extra's is dat deze niet in HD op de blu ray staan, maar in het ouderwetse SD.

Conclusie
Notting Hill is een leuke romantische komedie, waar de liefhebbers zeker niets over te klagen zullen hebben, en waarbij zelfs voor hen voor wie het genre niet favoriet is, nog best het nodige te genieten valt. De film bevat een aantal erg mooie shots en heeft dan misschien wel een redelijk doorsnee verhaal, maar dan weer wel op een licht aparte manier verteld. Op de cast valt weinig aan te merken en de uitgave op blu ray heeft de film nog mooier gemaakt. Of dit nu echt een noodzaak is voor een film als Notting Hill? Nee, dat niet, maar het doet de film zeker geen onrecht. Het blijft wel jammer dat de extra's slechts op standard definition zijn geplaatst. HD had het geheel nog net wat beter kunnen maken.

Te koop vanaf 25 november 2010.

Bestel bij Bol.com

Regisseur:

Roger Michell

Cast:

Hugh Grant
Rhys Ifans
Julia Roberts

Genre:

Romantiek

Releasedatum:

1 juli 1999

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  124 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk