Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
De bioscooppremières van 16 december

De bioscooppremières van 16 december

Welke film gaat het dit weekend worden? Zin in aktie op het grote scherm of toch liever intieme arthouse? Nederhorror of een Frans relatiedrama? MovieSense geeft het complete overzicht van alle bioscooppremières van deze week.

Deze week een aantal titels die je zo door elkaar kunt halen: uit België Mega Mindy (een Studio-100 film) en uit de Verenigde Staten Megamind (Despicable Me meets The Incredibles). Totaal verschillend dus! Verder deze week de Nederlandse remake van een oorspronkelijk Vlaamse film, een Franse én een Amerikaanse komedie, plus een musical met Cher.

Titel: You Will Meet A Tall Dark Stranger
Regie: Woody Allen
Genre: Komedie
Cast: Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Naomi Watts
Land: Verenigde Staten
Lengte: 98 min.
Plot: Alfie (Anthony Hopkins) besluit zijn lieve, goedgelovige vrouw Helena na een lang huwelijk te verlaten om zijn verloren jeugd terug te vinden met Viagra, fitness, en de jonge prostituee Charmaine. Terwijl Helena besluit haar leven te laten leiden door een obscure waarzegster, krijgt hun dochter Sally (Naomi Watts) ondertussen gevoelens voor haar charmante baas Greg (Antonio Banderas), maar is getrouwd met Roy (Josh Brolin), een mislukte schrijver die zich voornamelijk bezig houdt met het gluren naar de buurvrouw aan de overkant. Ondanks diverse pogingen van iedereen om hun problemen te vergeten, lijken deze uitsluitend te leiden tot verkeerde beslissingen en liefdesverdriet. You Will Meet A Tall Dark Stranger, een voorspelling veel gebruikt door waarzegsters, laat ons zien hoezeer ieder mens zich soms belachelijk maakt, enkel en alleen voor de illusie van geluk.
Titel: Burlesque
Regie: Steven Antin
Genre: Musical
Cast: Christina Aguilera, Cher, Stanley Tucci
Land: Verenigde Staten
Lengte: 118 min.
Plot: Ali is een zangeres met een grote stem uit een kleine stad die vlucht voor ontbering en een onzekere toekomst om haar dromen waar te maken in Los Angeles. Ze belandt in The Burlesque Lounge, een majestueus maar in verval geraakt theater waar een bezield muzikaal gezelschap onderdak heeft. Tess, eigenares van de club en tevens ook de hoofdact, geeft Ali een baantje als serveerster. De overweldigende kostuums en de gedurfde choreografie in Burlesque verrukken de jonge zangeres, die zweert ooit zelf op het podium te staan. Met de hulp van een gevatte podiummeester en een barman, belandt Ali vanachter de bar op het podium. Met haar spectaculaire stem herstelt ze The Burlesque Lounge in haar oude glorie, tot een charismatische zakenman met een aanlokkelijk voorstel komt.
Titel: Potiche
Regie: François Ozon
Genre: Komedie
Cast: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Ludivine Sagnier, Jérémie Renier
Land: Frankrijk
Lengte: 103 min.
Plot: Het is 1977. In het burgerlijk stadje Sainte-Gudule in het noorden van Frankrijk woont Suzanne Pujol (Catherine Deneuve). Zij is de toegewijde en huiselijke vrouw van de rijke industrieel Robert Pujol, die zijn paraplufabriek met ijzeren hand leidt. De norse baas tiranniseert zijn arbeiders en voert thuis hetzelfde schrikbewind. Hier komt verandering in wanneer de arbeiders in staking gaan voor betere werkomstandigheden en Robert een hartaanval krijgt en rust moet nemen. Suzanne wordt gedwongen het werk van haar man over te nemen. Ze krijgt hierbij hulp van haar voormalig liefje en huidig vakbondsleider Maurice (Gérard Depardieu). Tot ieders verbazing ontpopt Suzanne zich tot een bekwame zakenvrouw die van aanpakken weet. Maar wanneer Robert volledig uitgerust terugkomt van zijn vakantie, worden de zaken gecompliceerd.
Titel: Loft
Regie: Antoinette Beumer
Genre: Thriller
Cast: Barry Atsma, Fedja van Huet, Jeroen van Koningsbrugge
Land: Nederland
Lengte: 110 min.
Plot: Loft vertelt het verhaal van vijf getrouwde mannen, die in het grootste geheim een loft delen voor hun buitenhuwelijkse activiteiten. Dat verloopt prima tot ze er op een ochtend het lijk vinden van een jonge vrouw. Geen van de vrienden kent de vrouw, weet waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in hun loft. Noodgedwongen proberen ze uit te zoeken wat er gebeurd is, maar al gauw beginnen de vijf elkaar te wantrouwen en blijkt dat ze veel minder van elkaar weten dan ze dachten... Klik hier voor de trailer, hier voor de recensie en hier voor een interview met regisseur Antoinette Beumer.
Titel: Mega Mindy En Het Zwarte Kristal
Regie: Matthias Temmermans
Genre: Familiefilm
Cast: Free Souffriau, Anton Cogen, Nicky Langley
Land: België
Lengte: 78 min.
Plot: In Mega Mindy en het Zwarte Kristal leidt de zoektocht naar de boef Axel helemaal tot in de woestijn van het oosterse Zahambra. Daar is duizenden jaren geleden het Zwarte Kristal op aarde gestort. Wie deze meteoriet in handen krijgt kan van alles een ‘slechte kopie’ maken. Een zeer gevaarlijke steen, maar gelukkig weet niemand waar het Zwarte Kristal verborgen is, totdat Axel hem vindt. In een spannende race proberen Mieke, Toby en de anderen als eerste het Zwarte Kristal te vinden en het zo uit handen van de boeven te houden. Zal het lukken om de gevaarlijk steen te vernietigen? En wat gebeurt er als Mega Mindy te maken krijgt met een gemene zwarte kopie van zichzelf?
Titel: Van De Kat Geen Kwaad
Regie: Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli
Genre: Animatie
Cast: Rick de Leeuw, Maaike Cafmeyer, Willeke van Ammelrooy
Land: Frankrijk
Lengte: 64 min.
Plot: De kat Dino leidt een dubbelleven en brengt zijn dagen door op twee verschillende adressen. Overdag woont hij bij Zoé, de enige dochter van Jeanne, commissaris bij de politie. ‘s Nachts zwerft Dino over de daken van Parijs in gezelschap van Nico, een uiterst behendige inbreker. Jeanne moet er niet alleen voor zorgen dat de inbreker die verantwoordelijk is voor talloze juwelendiefstallen opgepakt wordt, maar tegelijk is ze ook verantwoordelijk voor de beveiliging van de Kolossus van Nairobi, een enorm standbeeld waar crimineel Victor Costa zijn zinnen op heeft gezet. Deze gangster is ook verantwoordelijk voor de dood van een politieagent, Jeannes echtgenoot en vader van Zoé, die sinds dat dramatische voorval weigert te praten. Geïntrigeerd over wat haar kat ‘s nachts allemaal uitspookt, volgt Zoé Dino tot op de plek waar inbreker Nico woont. Het is het begin van een spannend avontuur dat in een stroomversnelling komt tot boven op het dak van de Notre-Dame.
Titel: Megamind (Megamind: Superschurk)
Regie: Tom McGrath
Genre: Animatie
Cast: Will Ferrell, Brad Pitt en Tina Fey (OV); Halina Reijn, Tygo Gernandt en Horace Cohen (NL-versie)
Land: Verenigde Staten
Lengte: 95 min.
Plot: Nieuwe 3D animatiefilm van de makers van Shrek, Madagascar en Kung Fu Panda. Megamind is mega-grappig en een parodie op het superhelden genre. We volgen het verhaal van Megamind, de meest briljante slechterik die de wereld ooit gekend heeft, maar ook de minst succesvolle. Door de jaren heen heeft hij geprobeerd Metro City op elke denkbare manier te veroveren. Iedere poging draait echter uit op een geweldige mislukking dankzij de superheld Metroman.... De superheldenfilm zal nooit meer dezelfde zijn!

Naar welke film ga jij dit weekend? Of zet je toch een dvd'tje op?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

UITGELICHT

 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap