Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
New Kids: Turbo - recensie

New Kids: Turbo - recensie

Eind 2007 maakte een stel Brabantse aso’s hun debuut op internet. Onder de naam New Kids On The Block verschenen er sketches op het web die zich voornamelijk kenmerkten door een flinke portie grofheid zonder enige vorm van gêne. De Brabantse typetjes zijn inmiddels ware cultfiguren en een film kon dan ook niet uitblijven.

Zo op het eerste oog zijn de vrienden Gerrie, Rikkert, Richard, Robbie en Barrie een stel losgeslagen twintigers die zowel wat betreft kledingstijl als gedrag in hun puberjaren in de jaren negentig zijn blijven hangen. Ze zijn laaggeschoold, dragen trainingspakken, luisteren naar de housemuziek uit de vorige eeuw en drinken Schultenbräu, het meest goedkope blikbier dat verkrijgbaar is.

Anarchisme
De mannen raken allen door eigen toedoen hun baan kwijt. Het is crisis, werk vinden vinden ze niets en dat betekent een uitkering. De hoogte van de vergoeding die zij krijgen, zint de Brabantse aso’s echter totaal niet. Ze besluiten helemaal voor niets meer te betalen, dit tegen de zin van de wijkagent, die het niet meer voor elkaar krijgt de jongens in toom te houden. De deurwaarder wordt in elkaar geslagen en zelfs de politiekorpsen uit omringende regio’s vangen bot.

De anarchistische levensstijl van de vrienden lokt ook in de rest van het land reacties bij burgers op. Het Ministerie van Defensie neemt daarop een wel heel destructieve maatregel. Bij een aanslag wordt niet het Brabantse Maaskantje, maar het nabijgelegen Schijndel gebombardeerd. De vrienden, die inmiddels in staat van oorlog verkeren met iedereen die het op hen gemunt heeft, besluiten het er niet bij te laten. Niemand komt aan Maaskantje, waarna de oorlog wordt verklaard.

Spanningsboog
Veel bekende Nederlanders maken hun opwachting in New Kids Turbo. Onder meer Hans Teeuwen, Theo Maassen, Antonie Kamerling en Reinout Oerlemans maken met bescheiden gastrolletjes hun opwachting in de film. De verhaallijn is al vanaf het begin van ondergeschikt belang. Voor de fans is New Kids Turbo vooral heel herkenbaar en met dat doel lijkt de film ook te zijn gemaakt.  Er is echter een groot verschil tussen de serie op internet en de film. De kracht van New Kids On The Block zat hem onder meer in de lengte van de sketches. Een gemiddeld filmpje duurde nog geen tien minuten.

In New Kids Turbo bombarderen de sketches je bijna anderhalve uur lang en dan valt het direct op dat het creëren van een hoge spanningsboog een heel andere vaardigheid is. De absurde situaties en de hilarische monologen vliegen je al vanaf het eerste moment om de spreekwoordelijke oren, maar daarna zakt de film vrij snel in. Je gaat je dan al snel ergeren aan de karakters en het eentonige scheldvocabulaire. Pas in het tweede deel wordt de spanningsboog weer goedgemaakt als zich een plotwending voordoet. Er is gelukkig duidelijk naar een climax toegewerkt.

Conclusie
De makers hebben vooral geprobeerd zoveel mogelijk banaliteiten en een hoop zinloos geweld in anderhalf uur te verwerken. Dat is ze grotendeels gelukt en de moraal is net als in de filmpjes op internet ver te zoeken. De situaties zijn dan ook dusdanig absurd, dat ieder weldenkend mens gelukkig geen voorbeeld zal nemen aan het Brabantse gezelschap.  De fans zullen zich ongetwijfeld kostelijk vermaken, wie een boodschap verwacht, moet heel ver uit de buurt van de bioscoop blijven.

Regisseur:

Steffen Haars

Cast:

Steffen Haars
Tim Haars
Wesley van Gaalen

Genre:

Komedie

Releasedatum:

9 december 2010

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  84 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap