Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Peter: Gaat The Dark Knight Rises tegenvallen?

Peter: Gaat The Dark Knight Rises tegenvallen?

Ik ben geen lezer van Amerikaanse comics. Meerdere malen heb ik geprobeerd er in te komen (onlangs nog met de eerste editie van de spitsvondige Deadpool) maar de vertelstijl ligt me niet. Te vaak wordt er van je verwacht dat je al voorkennis hebt van personages, organisaties of zelfs hele geschiedenissen.

Peter Koelewijn heeft twee grote entertainmentpassies: games en films.Van welke hij meer houdt, weet hij zelf niet eens. Zijn passie weerhoudt hem er echter niet van het filmmedium in zijn columns af en toe een opvoedkundige tik te geven.

Zo blijft er meer ruimte over voor actie, wat altijd beter verkoopt dan pagina’s vol voetnoten. Tegelijkertijd is het zo moeilijk voor nieuwkomers om de steeds ingewikkelder wordende multiversa van Marvel en DC Comics te verkennen. Je moet tenslotte eerst om het personage geven voordat je interesse kunt tonen voor zijn perikelen. En daarom doen superheldenfilms het zo verdraaid goed. Ze introduceren een nieuw publiek met de decennia-oude helden, en in de beste gevallen geven ze zelfs moderne twists aan hen. De meest geliefde is tegenwoordig Christopher Nolans Batman. Ik denk dat je een man in een rubberen vleermuispak niet veel realistischer kan neerzetten dan dat de Inception-regisseur deed. Tegelijkertijd beginnen steeds meer mensen (lees film- en comicfans op het internet) te twijfelen of Nolan opnieuw een film met zo’n universele waardering als The Dark Knight kan creëren.

JokersNu komt dit deels door de informatie die onlangs op tafel is gekomen, en deels door het verwachtingspatroon van het publiek straks. Feit is dat Bats 3 (mag ik hem zo noemen? Ja dat mag ik) minder charismatische villains krijgt. The Joker was al eerder fantastisch neergezet door onder meer Jack Nicholson in de Tim Burton-versie en door Mark Hamill in de tekenfilms. Catwoman staat nu vooral bekend als die 2004 cyaankalipil voor Halle Berry’s carrière. En Bane… tja, laten we zeggen dat hij geen Riddler of Penguin is. Maakt niet uit hoe goed Tom Hardy een vergelijkbaar personage speelde in Bronson. Natuurlijk koos Nolan voor Batman Begins ook twee minder bekende schurken - Scarecrow en Ra’s al Ghul - maar hoeveel mensen vinden die film beter dan de sequel?

Het publiek is degene die straks het laatste woord heeft. Zullen zij de derde film de overtreffende trap vinden of plaatsen in het rijtje van Spider-Man 3, X-men: The Last Stand en The Matrix Revolutions als zwakke trilogie-afsluiters? Ik durf het niet te zeggen, maar ik verwacht wel teleurstellende geluiden. Hoe cru het ook klinkt, Warner Bros. krijgt deze keer (laten we het hopen) geen marketingspeerpunt in de schoot geworpen in de vorm van de vroegtijdige dood van een castlid. Heath Ledger werd na de eerste schokgolf meteen gebombardeerd tot showstopper van de film. Door wie? Nou, door de studio en de filmcrew natuurlijk! Persoonlijk heb ik dat gevoel nooit gehad bij het kijken van de film, of zelfs de trailers, voordat de zelfmoord een schaduw over het eindproduct wierp. Er zaten simpelweg te veel geweldige acteurs/personages in. Bovenop dit alles helpt het ook niet dat we door Nolans eerdere succes alles willen weten over iedere scheet die gelaten wordt op de set straks.

Van welke comicverfilming verwachten jullie dat ie gaat tegenvallen? Is weer eens een andere vraag dan ‘Wat wordt de comicfilm van 2011?’. Uit mijn hoofd hebben we The Green Lantern, Thor, Captain America: The First Avenger, X-Men: First Class en The Amazing Spider-Man in de aanbieding.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...