Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
De bioscooppremières van 10 maart

De bioscooppremières van 10 maart

Welke film gaat het dit weekend worden? Zin in aktie op het grote scherm of toch liever intieme arthouse? MovieSense geeft het complete overzicht van alle bioscooppremières van deze week.

In deze premièreweek Gooische vrouwen in Parijs, een helderziende Matt Damon, verdwijningen in Frankrijk, een getal op de vlucht, een Roemeens én een Bosnisch drama en eten op reis. Wat gaat het dit weekend worden?

Titel: Gooische Vrouwen
Regie: Will Koopman
Genre: Komedie
Cast: Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Susan Visser, e.a.
Land: Nederland
Lengte: 105 min.
Plot: In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder bij haar vader te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.
TRAILER
Titel: Hereafter
Regie: Clint Eastwood
Genre: Drama
Cast: Matt Damon, Cécile De France, Frankie McLaren, e.a.
Land: Verenigde Staten
Lengte: 129 min.
Plot: Matt Damon speelt de rol van George, een Amerikaanse arbeider met een speciale band met het hiernamaals. Aan de andere kant van de wereld heeft Marie (Cécile de France), een Franse journaliste, een bijna-doodervaring die haar realiteit op zijn kop zet. En wanneer Marcus (Frankie en George McLaren), een scholier uit Londen, degene verliest die hem het meest dierbaar is, zoekt hij wanhopig naar antwoorden. Terwijl elk van hen naar de waarheid zoekt, kruisen hun paden elkaar. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn, door datgene wat zij geloven dat bestaat in het hiernamaals.
RECENSIE | TRAILER
Titel: I Am Number Four
Regie: D.J. Caruso
Genre: Aktie, thriller
Cast: Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Teresa Palmer, e.a.
Land: Verenigde Staten
Lengte: 109 min.
Plot: Drie personen zijn vermoord. Wie is de vierde? John Smith (Alex Pettyfer) is op de vlucht voor meedogenloze vijanden die hem willen vernietigen. Onder bescherming van Henri (Timothy Olyphant) vlucht John van stad naar stad, met ieder keer weer een andere identiteit. In een klein stadje in Ohio waar hij zich nu thuis voelt, komt John in aanmerking met ingrijpende situaties: zijn eerste grote liefde (Dianna Agron), nieuwe gaven en een connectie met anderen die zijn lot delen. John (Alex Pettyfer) is een bijzondere tiener. Hij heeft een geheime identiteit en doet zich voor als een doorsnee middelbare scholier om zijn levensgevaarlijke vijanden, die hem proberen te vernietigen, te misleiden. Drie andere personen die net zo bijzonder zijn als John zijn al vermoord. Hij is nummer vier.
RECENSIE | TRAILER
Titel: If I Want to Whistle, I Whistle
Regie: Florin Serban
Genre: Drama
Cast: George Pistereanu, Ada Condeescu, Mikai Constantin, e.a.
Land: Roemenië
Lengte: 94 min.
Plot: Nog vijf dagen en Silviu heeft zijn straf in een jeugdinrichting erop zitten. Maar die vijf dagen worden een eeuwigheid als zijn moeder na lange tijd onverwacht thuis opduikt om zijn broertje mee te nemen. Het broertje waarover hij zich als een vader heeft ontfermd. Bovendien is Silviu verliefd geworden op een mooie sociale werkster. Terwijl de tijd wegtikt en hij zijn emoties nauwelijks in bedwang kan houden, sluit Silviu zijn ogen. Vrijheid, de wind, de weg, zijn eerste kus. Alles is mogelijk.
TRAILER
Titel: Na Putu
Regie: Jasmila Zbanic
Genre: Drama
Cast: Zrinka Cvitesic, Leon Lucev, Ermin Bravo, e.a.
Land: Bosnië
Lengte: 100 min.
Plot: Als Amar zijn baan kwijt raakt wegens dronkenschap, maakt Luna zich meer en meer zorgen en heeft ze nog weinig hoop dat haar droom om een kind te krijgen met Amar ooit zal uitkomen. Die twijfel neemt nog toe als Amar een baan aanneemt in een gemeenschap van conservatieve moslims, kilometers van hun woonplaats. Luna vraagt Amar met haar terug te keren naar huis, maar Amar houdt vol dat het leven in deze geïsoleerde gemeenschap hem rust brengt. Terwijl de wonden van een tragisch oorlogsverleden maar niet willen helen, raakt Luna verstrikt in haar zoektocht om te achterhalen of liefde alleen volstaat.
TRAILER
Titel: Simon Werner A Disparu
Regie: Fabrice Gobert
Genre: Drama, thriller
Cast: Ana Girardot, Jules Pelissie, Esteban Carvajal Alegria, e.a.
Land: Frankrijk
Lengte: 93 min.
Plot: September 1992, in een kleine plaats onder de rook van Parijs. Tijdens een feestje waar de alcohol rijkelijk vloeit, vinden enkele tieners in een nabij gelegen bos in het struikgewas een levenloos lichaam. Betreft het een ongeluk, een moord? Twee weken eerder is de 16 jaar oude Simon niet op school verschenen. Bloed van hem is in een van de klaslokalen aangetroffen. Is hij weggelopen, ontvoerd, heeft hij zelfmoord gepleegd? Een paar dagen later wordt ook Laetitia als vermist opgegeven. Haar ouders hebben geen idee waar ze is. Het is een onopvallend meisje zonder een duidelijke link met Simon. Opeens wordt er melding gemaakt van een derde vermiste student, Jean-Baptiste. Wat is er aan de hand? Iedereen speculeert en heeft een mening. De angstpsychose slaat toe.
TRAILER
Titel: Smakelijk Eten
Regie: Walther Grotenhuis
Genre: Documentaire
Cast: --
Land: Nederland
Lengte: 90 min.
Plot: Voedsel reist de hele wereld over en ligt toch voor een betaalbare prijs in de schappen. De wereld is onze supermarkt geworden. Maar wat is nou echt de prijs die betaald moet worden voor ons voedsel? Wie weet waar ons voedsel vandaan komt, door wiens handen het is gegaan, wie eraan heeft verdiend en wie ervoor is opzij gezet? Over de schade aan mens en milieu, de voor- en nadelen van globalisering en de roekeloze overexploitering van de aarde kan veel meer worden gezegd dan de consument zich zal realiseren. Walther Grotenhuis onderzocht de herkomst en gevolgen van drie producten: soja (als basis voor veevoeder) uit Brazilië, garnalen uit de Filippijnen en diverse boontjes uit Kenia. Parallel aan dat verhaal zien we hoe deze producten worden bereid in een dinerbuffet voor een personeelsfeest en we vragen ons af: Waar komt hun voedsel vandaan?
TRAILER

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap