Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies
Dance of the Dead - recensie

Dance of the Dead - recensie

Prom Night meets Night of the Living Dead.

Een grafdelver werkt op een kerkhof dat een fantastisch uitzicht biedt op een kernreactor. Het oogt als het plaatsje Springfield uit de Simpsons. Deze grafdelver merkt als eerste dat er iets niet pluis is met de overledenen maar lijkt hier niet van onder de indruk. Ondertussen zijn de laatstejaars van de plaatselijke High School meer bezig met het eindejaarsfeest, het welbekende Promnight. Echter niemand, op de grafdelver na, kan voorzien dat het een afscheidsbal gaat worden als nooit te voren.

Dance of the Dead

Typische tiener zorgen
Het afscheidsbal begint voor Jimmy Dunn (Jared Kusnitz) al erg vervelend als zijn vriendin Lindsey hem dumpt voor de gladjakker Mitch. Steven (Chandler Darby) wil heel graag de mooie cheerleader Gwen (Carissa Capobianco) vragen, maar ziet zijn kans voorbij gaan als zij hem in vertrouwen vertelt dat ze graag met de stoere rocker Nash wil gaan. Zij op haar beurt wordt weer teleurgesteld door Nash die liever gaat jammen met zijn vrienden in een garage. Voor Steve en Jimmy een reden om maar iets anders te gaan doen. Jimmy gaat die avond pizza's bezorgen en Steven gaat met drie vrienden, die zichzelf de sci-fi club noemen, naar het kerkhof om er een paranormaal onderzoek uit te voeren. In plaats van paranormale verschijnselen treffen ze er honderden zombies aan die uit hun graven zijn opgestaan om op zoek gaan naar datgene wat hun honger kan stillen; mensenvlees.

Overleven
Het duurt niet lang en al gauw is de stad vergeven van zombies. Waar men op zichzelf is aangewezen en men vriendschappen vormt om te kunnen overleven. Zo ook Jimmy, die een verbond sluit met de lokale pestkop van de school. Door een opstapeling van gebeurtenissen komen alle tieners bij elkaar en onder leiding van hun gymleraar, met militaire achtergrond, gaan zij richting het afscheidsbal om daar de strijd aan te gaan met de zombies.

Komisch
Onvervalste zombiehorror is het niet, want de film wordt nergens echt eng. Er zijn absoluut momenten in de film die spannend zijn, maar deze worden vaak op een leuke of komische wijze gebracht. Voor een zombie fan kan het gebrek aan spanning en gore een punt van kritiek worden. Maar daarentegen heeft de cast zichtbaar veel plezier in het maken van deze film. Dat enthousiasme komt over op de kijker, waardoor het prettig wegkijkt. Ook weet de regisseur het tempo van de film goed vast te houden, waardoor de film nergens verslapt.

Dance of the Dead

Topper
Helaas hebben we niet te maken met een zombie topper. Daarvoor schiet de film teveel tekort. Daar waar Shaun of the Dead met zijn originaliteit de zombieklassiekers evenaarde, blijft deze film meer hangen in de jaren '80. De regisseur lijkt veel te hebben gekeken naar films als Braindead en Bad Taste. Maar om deze film een ode aan klassiekers te noemen, had er meer diepgang of originaliteit moeten zijn.

Conclusie
Dance Of The Dead is zeker geen topper maar absoluut niet de slechtste zombiefilm. Dit komt vooral door een gebrek aan spanning. Het komedie-element overheerst teveel. Maar mede door een enthousiaste cast, prettig tempo en die honderden zombies is het een erg leuke film als tussendoortje in een horrornacht vol met zombieklassiekers.

Film: gelestergelestergelestergrijsstergrijsster

Titel: Dance Of The Dead Dance of the Dead
Genre: Horror, Komedie
Regie: Gregg Bishop
Cast: Jared Kusnitz, Greyson Chadwick, Chandler Darby, e.a.
Première: 2008
Video: Trailer

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...