Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
De bioscooppremières van 14 april

De bioscooppremières van 14 april

Welke film gaat het dit weekend worden? Zin in aktie op het grote scherm of toch liever intieme arthouse? MovieSense geeft het complete overzicht van alle bioscooppremières van deze week.

Deze week de nieuwe films van Sofia - Lost in Translation - Coppola en Wes - Scream - Craven. Verder Seth Rogen als alien, Roodkapje revisited en Paul de Leeuw en Karina Smulders in een gevoelige broer-zus relatie. Voor de fijnproevers een fascinerende drie-uur durende Roemeense documentaire over Nicolae Ceau?escu en een Nederlandse documentaire van Sonia Herman Dolz over kankeronderzoek en een muis. Tot slot een nieuwe kinderfilm over de populaire Heksje Lilly.
Wat gaat het dit weekend worden?

Titel: Somewhere
Regie: Sofia Coppola
Genre: Drama
Cast: Stephen Dorff, Michelle Monaghan, Elle Fanning, e.a
Land: Verenigde Staten
Lengte: 97 min.
Plot: De roddelbladen smullen van zijn avonturen. De aan lager wal geraakte acteur Johnny Marco (Stephen Dorff) gaat feestend door het leven en doet zich tegoed aan drank, drugs, mooie vrouwen en snelle auto’s. Hij woont in het chique Chateau Marmont Hotel in Hollywood. Als zijn emotioneel verwaarloosde dochter Cleo (Elle Fanning), uit zijn mislukte huwelijk, bij hem op de stoep staat, wordt Johnny gedwongen om over zijn leven na te denken en de grip op zijn leven terug te krijgen.
RECENSIE | TRAILER
Titel: Scream 4
Regie: Wes Craven
Genre: Horror, thriller
Cast: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, e.a.
Land: Verenigde Staten
Lengte: 110 min.
Plot: Net als iedereen denkt dat het weer veilig is, keert de beruchte Ghostface killer terug! Het landelijke Woodsboro, waar de grootste horrortrilogie van het vorige decennium zich afspeelde, wordt opnieuw opgeschrikt door één van de bekendste moordenaars aller tijden. Het gaat mis op het moment dat Sidney Prescott (Neve Campbell) na jaren eindelijk terug durft naar het stadje, als laatste stop van de promotietour van haar zelfhulpboek. Ze ontmoet veel oude bekenden, maar komt ook weer oog in oog te staan met de gemaskerde killer. Alle angst is in één klap terug.
RECENSIE | TRAILER
Titel: Paul
Regie: Greg Mottola
Genre: Komedie
Cast: Nick Frost, Simon Pegg, Seth Rogen (stem), e.a.
Land: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
Lengte: 104 min.
Plot: Twee nerds, Greame Willy (Pegg) en Clive Collings (Frost) reizen door Amerika op weg naar bekend UFO grondgebied. Hier lopen ze per ongeluk de alien Paul (stem Seth Rogen) tegen het lijf, die al 60 jaar op de militaire basis rondhangt. Ze nemen Paul mee op een ongelooflijk idiote roadtrip. Terwijl ze achtervolgd worden door FBI agenten en de vader van een meisje dat ze onbedoeld hebben ontvoerd, proberen ze Paul terug te brengen naar zijn moederschip.
RECENSIE | TRAILER
Titel: Red Riding Hood
Regie: Catherine Hardwicke
Genre: Romantiek, fantasy
Cast: Amanda Seyfried, Gary Oldman, Billy Burke, e.a.
Land: Verenigde Staten
Lengte: 100 min.
Plot: Red Riding Hood is een romantische fantasy thriller van de maker van Twilight. Amanda Seyfried (Letters to Juliet, Mamma Mia!) speelt de rol van Valerie, een mooie jonge vrouw die moet kiezen tussen twee mannen. Er ligt alleen gevaar op de loer, een weerwolf teistert al jarenlang het dorp van Valerie. Een wolf, die overdag een menselijke vorm aanneemt en een van hen kan zijn.
RECENSIE | TRAILER
Titel: Alle Tijd
Regie: Job Gosschalk
Genre: Drama, komedie
Cast: Paul de Leeuw, Karina Smulders, Lineke Rijxman, e.a.
Land: Nederland
Lengte: 97 min.
Plot: Maarten (Paul de Leeuw) en Molly (Karina Smulders) hebben een hele bijzondere band met elkaar. Sinds het overlijden van hun ouders is Maarten verantwoordelijk voor de opvoeding van zijn kleine zusje. Gesteund door zijn beste vriendin Reina (Lineke Rijxman) heeft hij Molly groot gebracht tot een zelfverzekerde, jonge vrouw. Wél heeft Maarten zichzelf hiervoor compleet weggecijferd. Als Molly plotseling aankondigt dat ze gaat samenwonen, wordt hij geconfronteerd met het zogenaamde 'lege-nest syndroom'. Zowel Maarten als Molly hebben de grootste moeite om te wennen aan hun nieuwe levensfase en raken steeds verder van elkaar verwijderd. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Molly ziek. Ze worden gedwongen om rigoureuze keuzes te maken. Omdat je nou eenmaal niet alle tijd hebt.
TRAILER
Titel: The Autobiography Of Nicolae Ceausescu
Regie: Andrei Ujica
Genre: Documentaire
Cast: -
Land: Roemenië
Lengte: 180 min.
Plot: Meer dan twintig jaar regeerde Nicolae Ceau?escu zijn volk met ijzeren vuist, totdat de ‘Wakende Eik der Karpaten’ op 25 december 1989 zijn roemloze einde vond voor een vuurpeloton. Van de publieke optredens van deze voormalige boerenzoon die zich van leerling-schoenlapper tot absoluut communistisch heerser opwerkte, heeft Andrei Ujica historisch documentair materiaal verzameld, herschikt en tot een vervreemdende politieke satire gemonteerd. De Grote Ceau?escu Show toont de dictator tijdens toespraken in gietijzeren marxistisch-leninistisch idioom, op rondleidingen door fabrieken en staatsboerderijen, op reis naar China en Noord-Korea en tijdens allerhande regionale festiviteiten. En steeds wordt hij toegejuicht.
TRAILER
Titel: All My Tomorrows
Regie: Sonia Herman Dolz
Genre: Documentaire
Cast: -
Land: Nederland
Lengte: 85 min.
Plot: In All My Tomorrows is kanker de ‘hoofdpersoon’. Door de ogen van een kankerchirurg, een celbioloog, een nachtzuster, een kinderoncoloog en een patholoog zien we de fascinatie voor het indrukwekkende en raadselachtige fenomeen kanker. Hoewel zij vrijwel met zekerheid weten dat zij zelf niet zullen meemaken dat de ziekte volledig begrepen is en dat de middelen om deze te behandelen vooralsnog ontoereikend zijn, wijden zij zich er met hart en ziel aan. Eén van de sleutels tot de oplossing van de vraag waarom cellen ongelimiteerd delen, zal wellicht aangereikt worden door de muis, een dier met bijna vergelijkbare genen als de mens.
TRAILER

Titel: Heksje Lilly: Reis naar Mandolan (NL)
Regie: Harald Sicheritz
Genre: Familiefilm
Stemmen: NL: Ralf Mackenbach, Patty Brard, Isa Hoes, e.a.
Land: Duitsland
Lengte: 86 min.
Plot: Fantasievolle en spannende kinderfilm gebaseerd op de populaire Heksje Lilly-boeken van Knister. De postbode brengt een bijzondere brief voor Lilly. Wat zou erin staan? Snel maakt Lilly de envelop open. “Zeer geëerde superheks Lilly,” leest ze, “wij hebben een groot probleem. De Koninklijke troon van ons land is betoverd. Kun jij ons alsjeblieft helpen?”. De brief komt uit Mandolan, een exotisch land met woestijnen, olifanten en vreemde muziek. Natuurlijk wil Lilly graag helpen en ze vertrekt samen met het draakje Hector naar Mandolan. Daar maakt ze kennis met riksjachauffeur Musa, grootvizier Guliman en een heleboel andere bijzondere mensen en wezens. Maar zal het haar lukken om de troon te bevrijden van de toverspreuk?
TRAILER

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...