Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Th13teen - dvd recensie

Th13teen - dvd recensie

Home Alone met een andere invulling.

Terwijl een heftige storm het plaatsje Emeryville nadert, worden de burgers gewaarschuwd voor een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in het stadje maakt. Voortdurend volgen er berichten waarin de seriemoordenaar, die in ieder slachtoffer het nummer 13 kerft, wordt aangehaald. Ook Sera Night, een jonge maatschappelijk werkster (Amanda Brown), volgt het nieuws tot er ineens een man verschijnt. Het betreft de makelaar Andrew (John Lansch) die een afspraak zou hebben met de man van Sera. Ondanks haar voorzichtige karakter laat ze hem binnen om hem te laten schuilen tot hij wordt opgehaald door een collega. Niet veel later belt de jonge technicien John (Marc Hustvedt) aan die de beveiliging van het huis moet controleren. Al snel blijkt dat iemand niet diegene is die hij of zij zegt te zijn.

Spanning
Het plot doet sterk aan. Maar toch weet de film nergens echt spannend te worden. Dit komt voornamelijk door het matige spel van Brown en Lansch. Alleen Hustvedt weet wel te overtuigen als de jonge technicien. Brown en Lansch doen teveel hun best om het niet gespeeld te laten lijken. Vooral Lansch weet zijn personage Andrew als een irritant persoon neer te zetten. Brown speelt een bij vlagen hysterische rol maar blijft hierin hangen. Daarnaast bevat de film teveel momenten die als langdradig gezien kunnen worden, waarbij de aandacht van de kijker al snel wegvalt. Ook lijkt de regisseur (Pritesh Chheda) teveel de nadruk te willen leggen op de individuele achtergronden van de personages. De bedoeling hier van is prima, maar het vertraagt het tempo van de film. De regisseur had zich beter kunnen concentreren op de uitwerking van het getal 13. Dit blijft namelijk onduidelijk.

Verrassend?
De film is desondanks wel verrassend te noemen. Het plot biedt veel mogelijkheden en de regisseur weet er ook een leuke twist aan te geven. In dat opzicht is de film absoluut geslaagd. Wat de film absoluut wel mist is het thriller element. De film bouwt gaandeweg op zonder enige echte spanning of een gevoel van onbehagen. Het is natuurlijk niet verrassend dat er tussen de drie personages in dat huis een kat en muis spel ontstaat. De originaliteit zit hem in het einde, waar je als kijker denkt op het juiste spoor te zitten, maar alsnog gaat twijfelen. Het is al vaker verfilmd dat een moordenaar zich in iemands huis verschanst (recent voorbeeld is The Strangers), desondanks voegt deze film daar wel wat nieuws aan toe.

Titelstrijd?
De film is in 2008 uitgebracht in Nederland onder de titel For Sale by Owner, wat ook de oorspronkelijke naam is van de film. Nu wordt de film opnieuw uitgebracht onder de naam Th13teen. Ondertussen is er ook een andere horrorfilm verschenen in 2009 met de titel For Sale by Owner. In Amerika is de film tevens verschenen met de titel 13teen, wat op zich weer verwarrend werkt met de gelijknamige titel van het tienerdrama uit 2003. Fonetisch anders geschreven weliswaar, maar toch.

Extra's
De dvd bevat geen extra's.

Conclusie
De film heeft veel potentie om een erg goede thriller te zijn. Vooral het plot draagt hieraan bij. Maar het acteerwerk is gewoonweg niet overtuigend genoeg. Daarbij komen ook enkele langdradige scenes die het tempo flink uit de film halen en het thriller element op een laag pitje zetten. Het is dan toch het einde met die twist die de film weer wat omhoog trekt. Th13teen is een redelijke film geworden die veel beter had kunnen zijn.

Film: gelestergelestergrijsstergrijsstergrijsster
Extra's: grijsstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: Th13teen (For Sale By Owner) th13teen
BOL_bestelnu
Genre: Thriller
Regie: Pritesh Chheda
Cast: Amanda Brown, John Lansch, Marc Hustvedt, e.a.
Te koop: 14 augustus 2008
Video: -

Gerelateerde berichten:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...