Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Nude Nuns with Big Guns - dvd recensie

Nude Nuns with Big Guns - dvd recensie

Ook regisseur Joseph Guzman lift graag mee op de nieuwe stroom aan neo-exploitation, de nieuwe variant op de exploitatie cinema uit de jaren '70.

Nude Nuns with Big Guns: met zo'n titel zet je de gemiddelde exploitation liefhebber direct op scherp. Sowieso is het de laatste jaren al dolle pret met dit, ooit uitgestorven verklaarde, hoekje uit de filmwereld. Maar aan iets wat flink aan populariteit wint, zit vaak ook een nadelig randje. De neo-exploitation, waar deze film zich onder mag scharen, kent namelijk al een hoop titels die makkelijk inspelen op 'de vraag naar', maar weinig films weten echt wat toe te voegen aan het genre. Nude Nuns with Big Guns kan zich moeiteloos aan het rijtje 'te verwaarlozen pulp' toevoegen.

Koude douche
Laten we voorop stellen dat de titel misleidend is. De nonnen zijn zo nu en dan inderdaad naakt, maar een essentieel element in de film is dat bij lange na niet. Ook de Big Guns zijn maar erg karig vertegenwoordigd. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat Nude Nuns with Big Guns niets te bieden heeft, want in het bijzondere genre gaat het nou juist om de creatieve vrijheid die je geniet als regisseur. Achter deze film zit namelijk geen grote studio, dus laat de creatieve sappen maar vloeien en laten we ertegenaan gaan!

Helaas is dit bittere illusie, want Nude Nuns with Big Guns is gewoon een slechte film. Regiseur Joseph Guzman, die eerder al een ode aan de pulpfilm bracht met Run! Bitch Run!, gaat volledig de mist in met zijn nieuwste werk. Na de koude douche die de film na het kijken achterlaat, is het vooral audiovisueel armoe troef. Joseph Guzman denkt leuk om te kunnen gaan met trucjes als split-screen en wat kleurenfiltertjes, maar deze worden enorm willekeurig en zonder enig gevoel voor timing toegepast. De muziek is daarbij een duidelijke herhaling van thema's die we kennen uit Robert Rodriguez' Machete, een film waar Guzman maar al te graag van af lijkt te kijken.

Gebrek aan ballen
Dat de acteurs er verder weinig van bakken, is ze niet echt aan te rekenen. Daar barst het van in dit genre en dat is ook wat de betere pulp en exploitation zo'n 'guilty pleasure' maakt. Hier heeft Joseph Guzman weinig feeling voor, want ook ballen weet hij niet te tonen met zijn tweede film. Los van wat blote borsten en lelijk vormgegeven digitale gore, die niet verder gaat dan een handvol schoten in het hoofd, heeft Nude Nuns with Big Guns niets in huis om maar enigszins te choqueren. En dan voel je je als liefhebber pas echt bekocht.

Extra's: gelestergelesterhalfstergrijsstergrijsster
De dvd heeft leuke extra's te bieden, zoals de vier minuten durende korte film waarop de hoofdfilm is gebaseerd en een grappige preek van één of andere predikant. Ook staat de trailer van Nude Nuns with Big Guns als extra op de dvd.

Conclusie
Joseph Guzman doet lekker mee aan de recente stroom van moderne pulp en exploitation, maar bewijst met Nude Nuns with Big Guns hier te weinig feeling mee te hebben. De film barst van misplaatste audiovisuele trucjes en het geheel lift té duidelijk mee met het succes van films als Machete. Daarnaast toont Guzman gewoon te weinig durf, wat deze film een saaie zit maakt.

Genre:

Actie

Releasedatum:

24 september 2010

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  91 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...