Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Zookeeper - recensie

Zookeeper - recensie

Kevin James is terug op het witte doek. En dat is iets waar de liefhebber van de serie The King of Queens reikhalzend naar mag uitkijken.

Kevin James heeft tot nu echter laten zien het niveau van de serie niet altijd te kunnen evenaren in zijn films. Films als Grown-Ups, I Now Pronounce You Chuck and Larry en Paul Blart: Mall Cop lieten vooral een ingehouden en krampachtige Kevin James zien. Ditmaal mag hij het opnieuw proberen met Zookeeper, een film die op papier in ieder geval veel belooft met voornamelijk zijn cast. Laat Kevin James nu eindelijk zien waartoe hij in staat is?

Huwelijksaanzoek
Zookeeper vertelt het verhaal over de goedaardige dierenverzorger Griffin Keyes (Kevin James). Zijn elitaire ex (Leslie Bibb) heeft ooit Griffins huwelijksaanzoek afgewezen, voornamelijk vanwege zijn baan als dierenverzorger, waardoor hij ervan is overtuigd dat hij ontslag moet nemen bij de dierentuin om aan een vrouw en geluk te komen. De beesten uit de dierentuin vinden dit maar niks, raken in paniek en besluiten een goed bewaard geheim prijs te geven, in de hoop dat Griffin voor de dierentuin kan blijven werken.

Safe
Je kunt je niet onttrekken aan het vermoeden dat Kevin James met zijn films vooral een groot publiek wil aanspreken en zoveel mogelijk op safe speelt. Je hoeft maar een stel afleveringen van The King of Queens te zien om geconfronteerd te worden met wat deze komiek in zijn mars heeft. De serie is gevat, scherp en kent in het personage van Doug Heffernan een spiegel voor vele volwassen mannen. Natuurlijk is de doelgroep van Zookeeper een hele andere, maar elk greintje komisch talent dat Kevin James in zich heeft, lijkt in zijn films compleet vervlogen. Helaas is dat ook hier niet anders.

Wegkijken
De vele clichés zijn te verwachten bij een familiefilm als deze, maar regisseur Frank Coraci overdrijft behoorlijk en beledigt hier zelfs het intellect van een kind. Zookeeper is formulewerk pur sang, is vreselijk moralistisch en doet geen enkele moeite om enige vorm van inventiviteit of frisheid op het scherm te toveren. Je tenen zullen krom staan van plaatsvervangende schaamte wanneer je acteurs als Nick Nolte, Sylvester Stallone en zelfs Cher bezig hoort een stem, en helaas humor, te geven aan respectievelijk Bernie de gorilla, Joe de leeuw en Janet de leeuwin. Het dieptepunt is echter Maya Rudolph als Mollie, de giraffe. Die intenties om grappig te zijn doen je werkelijk wegkijken van het scherm. Rosario Dawson is nog een klein lichtpuntje tussen al dit gemartel, maar wordt helaas snel ondergesneeuwd.

Conclusie
Kevin James laat, na films als Grown-Ups en  Now i Pronounce You Chuck and Larry, ook in Zookeeper niet zien wat hij in zijn mars heeft als komiek. Regisseur Frank Coraci maakt het allemaal echter wel erg bont door de overdaad aan clichés, het complete gebrek aan inventiviteit en de tenenkrommend slechte humor, die je op momenten van plaatsvervangende schaamte doet wegkijken. Doug Heffernan lijkt op zulke momenten wel erg ver weg.

Bestel bij Bol.com

Regisseur:

Frank Coraci

Cast:

Leslie Bibb
Rosario Dawson
Kevin James

Genre:

Komedie

Releasedatum:

21 juni 2011

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  102 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...