Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
The Dark Knight Rises trailer onder de loep

The Dark Knight Rises trailer onder de loep

De derde en voorlopig laatste Batman-film van Christopher Nolan verschijnt pas volgend jaar zomer in de bioscoop. Maar toch lieten de filmmakers deze maand al een eerste trailer vrij. In anderhalve minuut tijd kwamen we het volgende te weten...

Het openingsshot van de trailer bevat verloederde gebouwen. Verval. Brokstukken tuimelen naar beneden. Het beeld doet niet alleen denken aan Nolans vorige kaskraker, het immens populaire Inception, het is ook een verwijzing naar de toestand van Gotham City en meer bepaald Batman. De chaos die The Joker in de vorige film lanceerde, is nog niet voorbij. De stad gaat ten onder aan chaos, de vernieling neemt toe, terwijl Batman niet meer lijkt te bestaan. Vanaf dan worden we teruggezogen in de tijd. Geen verrassing als je weet dat Nolan in enkele interviews liet weten dat The Dark Knight Rises sterk aanleunt tegen Batman Begins. De beelden tonen de evolutie die Bruce Wayne (Christian Bale) ondergaan heeft. Van een eenling op zoek naar een identiteit is hij veranderd in Batman, een superheld op de vlucht. Hier is het echter niet wat we zien dat opvalt, wel wat we horen. De voice-over is van Ra’s al Ghul (Liam Neeson), de slechterik die in Batman Begins om het leven kwam, althans zo dachten we. Blijkbaar zal hij in The Dark Knight Rises opnieuw een belangrijke rol spelen, aangezien naast Liam Neeson ook Josh Pence gecast werd als (een jonge) Ra’s al Ghul.

Ra's al Ghul in Batman Begins

Ra's al Ghul (Liam Neeson) in Batman Begins.

The Fire Rises
Vervolgens komt Commissioner Gordon (Gary Oldman) tevoorschijn. Hij ligt in een ziekenhuisbed en verlangt naar zuurstof. Zijn stem klinkt zwak, wanneer hij hardop droomt van Batmans terugkeer. Als dit de laatste film uit Nolans trilogie wordt – let op de veelzeggende woorden ‘epic conclusion’ – bestaat de kans dat Gordon om het leven komt. Zijn smeekbede aan het adres van Bruce Wayne wordt afgewisseld met beelden van Tom Hardy als Bane en gebouwen die nog verder afbrokkelen. Maar net wanneer het kwaad geschied lijkt, verschijnt het Batmanlogo aan de hemel. De titel van de film vult het scherm, terwijl er mysterieus gezang weerklinkt. Het gaat om hetzelfde geluidsfragment dat een tijdje geleden op de officiële site van de film te horen was. Toen bleek uit een analyse dat er “The Fire Rises” geroepen wordt. Misschien een verwijzing naar de wedergeboorte van Ra’s al Ghul? Het zou passen in de theorie dat het gezang afkomstig is van The League of Shadows, de misdaadbende van Ra’s al Ghul.

Net voor de teaser trailer erop zit, zien we voor de eerste keer Batman zelf, opgejaagd door een imposante Bane. Het is goed mogelijk dat we de superheld in deze film – net als in Batman Begins – pas heel laat in actie zullen zien.

Tom Hardy als Bane

Tom Hardy als Bane

Wat we niet zagen
De trailer slaagt erin om de kijker in een bepaalde richting te sturen, maar is dat ook de richting van de uiteindelijke film? De trailer insinueert de terugkeer van slechterik Ra's al Ghul en dus een vermoedelijke samenwerking met Bane. Hoewel er comics bestaan waarin de twee de handen in mekaar slaan, blijft de combinatie van Bane en Ra's al Ghul een verrassing. Bovendien is het nog maar de vraag of de aanwezigheid van meerdere schurken het verhaal ten goede zal komen. Vorige superheldenfilms als X-Men: The Last Stand, Batman & Robin en Spider-Man 3 toonden aan dat meer schurken niet meteen garant staat voor meer succes.

Tenslotte is er nog hetgeen we niet zagen. Als we ervan uitgaan dat Nolan in deze trailer nog niet al zijn troeven heeft laten zien, kunnen we stellen dat het beste nog moet komen. Zo missen we in deze teaser de trouwe Alfred (Michael Caine), Lucius Fox (Morgan Freeman), Catwoman (Anne Hathaway) en kunnen we nog geen glimp opvangen van de personages van Marion Cotillard, Joseph-Gordon Levitt en Juno Temple.

The Dark Knight Rises gaat in Nederland op 19 juli 2012 in première.

http://www.youtube.com/watch?v=kqF8lcKTLw0

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk