Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
In Her Skin - dvd recensie

In Her Skin - dvd recensie

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Rachel Barber is een 15-jarig meisje dat het perfecte leven lijkt te hebben. Ze is knap, talentvol, heeft een leuke vriend en woont in een mooi huis temidden van een warme familie waarmee ze een sterke band heeft. Caroline Reid, voormalig babysitter van Rachel, daarentegen worstelt met haar negatief zelfbeeld en chronische depressies. Ook komt ze uit een disfunctioneel gezin waarvan de ouders net een scheiding achter de rug hebben. Gevoed door neerslachtigheid, pessimisme, zelfhaat en jaloezie bedenkt Caroline een plan. Een plan waarin Rachel de hoofdrol zal spelen.

Vermist of Opsporing Gezocht?
De film start direct met een scene waarin de vader van Rachel, Mr Barber (Guy Pearce, Memento, LA Confidential) zijn dochter opwacht bij de tramhalte. Al snel blijkt dat zijn dochter niet komt en slaat de angst toe. Het voorgevoel van de moeder (Miranda Otto, Lord of the Rings) zegt niet veel goeds en ze zoeken snel contact met de politie, die hen in eerste instantie wegwuift. Het zou gaan om een tiener die weggelopen zou zijn. Maar na meerdere dagen van vermissing en dankzij de tomeloze zoektocht van de ouders krijgt het de aandacht die het vanaf de start al had moeten verdienen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat heel Australie eind jaren negentig flink bezig hield en in de media veel aandacht kreeg.

Verfilming van de werkelijke gebeurtenis
Simone North (producer van onder meer The Flying Docters) zocht dit verhaal uit en herschreef het voor verfilming. Ze nam hierbij ook de regie in eigen handen en maakte zo haar regiedebuut. North kiest voor een ietwat ongewone benadering van het genre. In plaats van een chronologische opbouw wordt het verhaal vanuit drie perspectieven verteld; die van de ouders, Rachel en Caroline. Pearce en Otto geven op een ingetogen en soms matte wijze een behoorlijk realistische weergave hoe ouders in een zelfde situatie zouden (kunnen) reageren, zonder te vervallen in dramatisering. Rachel (Kate Bell) zien we als een jonge, naieve bloem die geniet van het leven waarin ze staat. Het is een meisje dat alles lijkt te hebben maar dat niet geheel beseft. Volledig gespiegeld daarin volgen we Caroline (Ruth Bradley, Flyboys) die gevangen zit in haar eigen lichaam en persoonlijkheid. Het is eigenlijk ook het verhaal van Caroline dat de film draagt. Haar negatieve zelfbeeld wordt zeer nauwkeurig in beeld gebracht, met de wisselende stemmingen, de strijd met zichzelf, maar ook met de aandacht die ze probeert te verdienen van haar vader (Sam Neill, Jurassic Park). Ruth Bradley zet als Caroline een behoorlijk knappe prestatie neer.

Spanning
Het lijkt alsof North de psychologische perikelen van Caroline in beeld wil brengen. Het zijn dan ook die scenes die het meest van het scherm spatten. Het verdriet en de onmacht van de ouders van Rachel wordt in beeld gebracht maar raakt de kijker niet voldoende. Bij Caroline heerst er als kijker een vreemde wisselwerking tussen medelijden en voldoening. De spanning van het onderzoek naar de vermiste Rachel is niet spectaculair genoeg voor de film. Het onderzoek krijgt in de film dan ook meer aandacht dan het vermiste meisje. Wellicht komt dat omdat halverwege de film duidelijk wordt wat er aan de hand is. Deels kan het ook komen door gebrek aan diepgang bij de hoofdrolspelers (met uitzondering van Ruth Bradley). Met name de rol van Rachel is zeer oppervlakkig. Er is daarentegen wel een bepaalde scene in de film die zeer heftig in beeld wordt gebracht. Vooral als je nagaat dat dit daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Rekken
De film duurt ruim anderhalve uur, maar het had prima afgekund met minder tijd. North probeert met enige regelmaat poëtische en zweverige beelden in de film te brengen. Dit lukt prima, maar het hoeft ook niet overmatig. Je hebt als kijker dan het gevoel dat men de film probeert te rekken, terwijl dit de film niet goed doet Integendeel, het maakt het juist minder spannend.

Extra's
De dvd bevat de trailer van de film en diverse interviews met acteurs (waaronder Pearce en Otto) en producers over de film.

Conclusie
In Her Skin is een film die te weinig diepgang biedt voor het genre waarin het zich bevindt. Er had meer aandacht geschonken kunnen worden aan de personages in plaats van de zoektocht die eigenlijk niet sensationeel is. Daardoor word de film nergens spannend. Wel blijft het een film met een psychologisch en maatschappelijk randje met een prima cast met in de hoofdrol Ruth Bradley die zichzelf en anderen overstijgt.

Extra's: gelesterhalfstergrijsstergrijsstergrijsster

Te koop vanaf 23 augustus 2011

Bestel bij Bol.com

Regisseur:

Simone North

Cast:

Sam Neill
Miranda Otto
Guy Pearce

Genre:

Drama

Releasedatum:

14 maart 2009

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  104 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series