Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Colombiana - recensie

Colombiana - recensie

Wat zou jij doen als je je ouders voor je ogen vermoord ziet worden?

Cataleya is een negenjarig meisje die opgroeit met haar ouders in Bogota. Wanneer een deal van haar vader met de drugsdealer Don Luis compleet verkeerd gaat, weten haar ouders dat het tijd is om te vertrekken. Cataleya blijft achter, maar zeker niet onvoorbereid. Haar vader geeft haar een computerchip met geheime informatie die ze goed moet bewaren en een adres waar ze deze heen moet brengen. Daarnaast geeft hij haar het adres van haar oom Emilio, die in de Verenigde Staten woont.

Zo rustig mogelijk blijft Cataleya aan tafel zitten wachten. Terwijl haar ouders worden vermoord, slikt ze de computerchip in. Iets later stapt Marco binnen, de man die de vuile zaakjes opknopt voor Don Luis. Marco denkt dat hij dit meisje wel kan beinvloeden, maar ze trapt er niet in en ramt een groot slagersmes dwars door zijn hand heen, waarna ze ontsnapt.

Ze volgt de aanwijzingen van haar vader en komt aan in de Verenigde Staten, waar Cataleya zich ontwikkelt als huurmoordenares voor haar oom Emilio. Wat haar oom echter niet weet is dat ze al haar moorden markeert met haar eigen visitekaartje; de speciale Cataleya orchidee die alleen voorkomt in Colombia, en waarnaar ze vernoemd is. Het is een boodschap aan de moordenaars van haar ouders, die pas kenbaar wordt gemaakt wanneer agent Ross zich ermee bemoeid. Cataleya zint op wraak, maar nu de moordenaars weten wie ze is, dreigt ze alles te verliezen.

Luc Besson en Olivier Megaton
Ondanks het feit dat deze film niet is geregisseerd door Luc Besson, maar door Olivier Megaton, is de Besson ondertoon duidelijk te voelen. Vergelijkingen zijn makkelijk te leggen. Besson gebruikt graag vrouwelijke heldinnen in zijn films. Denk maar aan Leon: The Professional, La Femme Nikita of The Fifth Element. Met Zoe Saldana heeft hij zijn nieuwe muse gevonden. Olivier Megaton heeft hierbij beschikking over een behoorlijk sterke cast, sterker dan men vaak ziet in dit soort actie films. Het grote nadeel van de film is dat Megaton de film af en toe net even iets te serieus lijkt te nemen, waardoor je net even die edge mist waarmee deze film veel vermakelijker zou zijn geworden.

Acteerwerk
De jonge versie van Cataleya wordt gespeeld door Amandla Stenberg. Deze jongedame heeft een gezicht als van staal in de begingeneriek. Haar gezicht vertrekt geen spier wanneer Marco haar op zijn subtiele manier bedreigt. De toon wordt door deze jonge actrice meteen gezet. Jordi Mollà, die deze Marco gestalte geeft, wordt veel te weinig ingezet. Zijn spel is goed, maar komt veel te weinig naar voren, wat jammer is, want hij zet een heerlijke bad guy neer. Cliff Curtis maakt van Cataleya's oom Emilio een harde, maar toch ook vriendelijke man. Als oom is hij absoluut begaan bij het leven van Cataleya, die hij eigenlijk zo graag het leven had gegund dat niemand in de familie ooit heeft gehad. Lennie James speelt agent Ross. Een sympatieke gedreven, maar wel licht naïeve man. Het is voor hem onmogelijk dat deze moorden worden gepleegd door een vrouw. Nog even een oneervolle vermelding voor Michael Vartan. Deze beste man speelt de love interest van Cataleya. Een artiest die het bed met haar mag delen. Zijn personage is leeg en saai. Het is het verplichte liefdes deel van de film, dat duidelijk slechter is uitgewerkt dan de rest.

Conclusie
Ook al is de film de zoveelste in de reeks van wraakfilms, de film blijft toch behoorlijk boeien. Het is een echte formulefilm vol met actie, aan het einde van een zomer, waarin echte onvervalste actiefilms eigenlijk ontbraken. De hand van Luc Besson in het script is behoorlijk voelbaar en daar is niets mis mee, maar hoe netjes de film ook in elkaar zit, Colombiana kan zich helaas niet meten met eerder genoemde films als Leon: The Professional. Voor Olivier Megaton is het in ieder geval wel een behoorlijke stap vooruit na zijn vorige film Transporter 3. Het selling point voor deze film is voornamelijk de steenkoude, maar zelfs dan nog sexy Zoe Saldana.

Regisseur:

Olivier Megaton

Cast:

Lennie James
Jordi Mollà
Zoe Saldana

Genre:

Actie

Releasedatum:

22 september 2011

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  107 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk