Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Zaterdag 29 oktober Halloween Horror Show 2011

Zaterdag 29 oktober Halloween Horror Show 2011

Jan Doense ('Mr Horror') toont zaterdagnacht 29 oktober 'old school' horrorfilms in de Halloween Horror Show in Tuschinski Amsterdam.

Halloween Horror ShowDe avond wordt ingevuld met de films Don't Be Afraid of the Dark, The Thing prequel, 11-11-11 en Wake Wood.

Doense: "Met deze nachtelijke horrormarathon worden liefhebbers van 'old school horror', die Halloween op gepaste wijze willen vieren, op hun wenken bediend. Steeds meer bezoekers komen toepasselijk verkleed en dat willen we graag aanmoedigen. In een aantal bioscopen zullen daarom prijzen worden uitgereikt aan de best verklede horrorliefhebbers."

Tegelijkertijd is hetzelfde programma te zien in de Pathé bioscopen in Den Haag (Buitenhof), Rotterdam (Schouwburgplein), Utrecht (Rembrandt), Groningen, Breda, Eindhoven, Helmond, Tilburg, Zaandam, Zwolle (Cinema De Kroon).

Het programma:

Don't Be Afraid of the Dark
Regie: Troy Nixey
Met: Katie Holmes, Guy Pearce, Bailee Madison
Releasedatum: 24 november 2011

Guillermo del Toro, regisseur van o.a. Pan’s Labyrinth en twee delen Hellboy, was nooit zo bang als toen hij als klein jongetje thuis op de bank naar de tv-film Don’t Be Afraid of the Dark (1973) keek. De griezelfilm, over een huis waar ’s nachts kleine demonen rondspoken, geniet inmiddels een flinke cultstatus en hield altijd een bijzondere plek in het horrorhart van Del Toro. Hij produceerde de remake. Guy Pearce en Katie Holmes spelen een koppel dat met dochtertje Sally een groot oud huis betrekt. Ze hebben geen weet van de gruwelijke geschiedenis van hun nieuwe onderkomen. Totdat Sally ’s nachts akelig gefluister en geritsel hoort.

The Thing
Regie: Matthijs van Heijningen
Met: Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Ulrich Thomsen
Releasedatum: 3 november 2011

De Nederlander Matthijs van Heijningen jr. wist dat fans van John Carpenters The Thing niet zitten niet te wachten op een remake van hun geliefde horrorfilm uit 1982. Daarom wist hij de filmstudio Universal ervan te overtuigen hem een prequel te laten maken. In de prequel zien we hoe een Noors expeditieteam op Antarctica een buitenaards creatuur uit het ijs graaft, waarna ze ontdekken dat het wezen het vermogen heeft hen stuk voor stuk te kopiëren. Wie is mens en wie is… the thing?

11-11-11
Regie: Darren Lynn Bousman
Met: Timothy Gibbs, Michael Landes, Denis Rafter
Releasedatum: 10 november 2011

Met 11-11-11 laat Darren Lynn Bousman de martelhorror van Saw II, II en IV en Mother’s Day achter zich en bezorgt hij ons op een heel ander niveau koude rillingen. Dit is een occulte horrorfilm in de traditie van The Omen, compleet met mysterieuze en onheilspellende voorbodes en de terugkeer van een eeuwenoud Kwaad. Na de tragische dood van zijn vrouw en kind reist de Amerikaanse schrijver Joseph Crone naar Barcelona om zijn broer en zijn stervende vader te bezoeken. Vanaf dat moment wordt hij geplaagd door bizarre en onverklaarbare gebeurtenissen, waarbij voortdurend de cijfers 11-11-11 opduiken. Zijn nieuwsgierigheid verandert in een obsessie en Joseph ontdekt dat de tekens een waarschuwing zijn. Op 11-11-11 opent zich een poort… en iets zal daardoor naar buiten komen.

Wake Wood
Regie: David Keating
Met: Aiden Gillen, Eva Birthistle, Timothy Spall
Releasedatum: 30 november 2011 (op dvd en blu-ray)

De Britse horrrofilmfabriek Hammer Films maakte het afgelopen jaar een sterke comeback met de remake van Let the Right One In, de thriller The Resident en de traditionele occulte horrorfilm Wake Wood, die herinneringen oproept aan The Wicker Man en Stephen Kings Pet Semetary. Patrick en Louise verhuizen naar het Engelse platteland, naar het rustieke dorpje Wake Wood, om de dood van hun dochtertje Alice te verwerken. Met name Louise heeft het er zwaar mee. Dorpsoudste Arthur doet hen een morbide voorstel: hij kan hun dochtertje voor enkele dagen terughalen uit de dood. Maar wat als Alice niet meer terug wil? Dan werken zelfs Arthurs occulte spreuken - “Go back into the woods, and lie beneath the roots” - niet meer.

Amsterdam Halloween Festival
In Amsterdam is de Halloween Horror Show dit jaar onderdeel van het Amsterdam Halloween Festival. Amsterdam Spook is de stuwende kracht achter dit evenement, dat behalve het traditionele gekostumeerde feest bij de club Odeon ook een zombie walk voor het goede doel, een verkleed- en make-up workshop, een speciaal kinderevenement en een ‘Fright Night Skate’ omvat. Bezoekers van de Halloween Horror Show in Amsterdam zijn vanaf 20.30 uur welkom op de party in Odeon voor de prijs van 32,50 euro.

Kaarten
Kaarten voor de Halloween Horror Show kosten 27,50 euro en zijn vanaf heden verkrijgbaar aan de kassa’s van de deelnemende theaters en via www.pathe.nl.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...