Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Gooische Vrouwen: De Film - blu-ray recensie

Gooische Vrouwen: De Film - blu-ray recensie

Na vijf seizoenen op de Neerlandse televisie maken de Gooische dames hun entree op het witte doek.  

De succesvolle dramaserie Gooische Vrouwen heeft bedenkster en hoofdrolspeelster Linda de Mol geen windeieren gelegd; de serie viel in 2009 in de prijzen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Met de prestigieuze publieksprijs aan de vinger moet men gedacht hebben ’dit smaakt naar meer’ want 2 jaar na dato, op 10 maart 2011, was de bioscoopfilm Gooische Vrouwen: De Film een feit. Massaal werd de Nederlandse bioscoop door 1,5 miljoen fans bezocht en haalde in recordtijd de status van Goud, Platina en Diamanten Film binnen. Als kers op de peperdure kaviaar kreeg de film afgelopen mei de MTV Movie Award voor beste Nederlandse film.

Gooische Vrouwen

Gooische problemen
Bij de vier vriendinnen is het allesbehalve rozengeur en maneschijn; Cheryl’s hubby, Martin, eet voor de zoveelste keer buiten de huiselijke deur. Kunstenares Anouk pleegt fraude en wordt door haar dochter gelabeld als ‘de grootste slet van het Gooi’. De milieubewuste Roelien slaat een bejaarde vrouw en ex-alcohollist Claire besluit op haar beurt visboer Dirk voor het altaar te laten staan. Tot overmaat van ramp vertrekt ook nog eens haar dochter met vriend en kleinzoon richting Burkina Faso voor de komende drie jaar.

Na al deze heftige intriges en problemen te hebben geïncasseerd, is het Gooische viertal hard toe aan een welverdiende vakantie. Ze reizen af naar het chateau van de zweverige goeroe Barbara in la belle France voor een cursus innerlijke rust en zelfreflectie.

(On)realistisch
In plaats van een gebruikelijke introductie met de personages wordt er bij Gooische Vrouwen: De Film vanuit gegaan dat je als kijker zijnde bekend bent met de tv-serie. Aan de andere kant zijn de karakters van de personages dermate open en transparant dat je slechts een paar minuten nodig hebt om hen te leren kennen. Tevens zijn er veel herkenbare (vrouwen)situaties in de film die, ondanks de fictieve verhaallijn, zorgen voor een realistisch tintje.

Het personage van de Amsterdamse Martin Morero (Peter Paul Muller) was, net als in de serie, weer fantastisch in zijn rol als Nederlandstalige zanger en overspelige echtgenoot. Ook zijn tante Cor (Beppie Melissen) zorgt voor de juiste komische noot samen met modenicht en huisvriend Yari die regelmatig van hilarische coupe en outfit wisselt. Wat de Gooische dames betreft, heeft het personage van Claire (Tjitske Reidinga) het meest overtuigd. Daarentegen viel jammer genoeg de verhaallijn van Cheryl Morero, gespeeld door Linda de Mol, ditmaal in herhaling.

Al met al heeft regisseuse Will Koopman (Baantjer, Terug naar de Kust) een uiterst vermakelijke film weten af te leveren. Ondanks dat je af en toe het gevoel hebt na een extra lange aflevering te kijken, verveelt de film geen moment. Het enige minpunt van Gooische Vrouwen: De Film is de plot; gevoelsmatig kampen de dames 103 minuten van de film met hun problemen die plotseling in de laatste twee minuten van het slot als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Jammer, want hiermee had scenarist Frank Houtappels het realistische aspect kunnen behouden.

Gooische Vrouwen

Extra’s
De extra’s op de blu-ray bestaan uit: making of, bloopers, audiocomentaar van Will Koopman en Tjitske Reidinga, verwijderde scènes, première – de rode loper, Gooische Vrouwen bij Koffietijd, clip Foxy Lady van Alain Clark en de filmtrailer. Voor de echte fan, zijn de extra’s een fijne toevoeging maar een must is het niet.

Conclusie
Gooische Vrouwen: De Film, en het zal niemand verbazen, is een vrouwenfilm pur sang. De geslaagde komedie zit vol met herkenbare situaties, vriendschap, mooie optrekjes, mode en romantiek maar is door het luchtige en humorvolle ensemble ook geschikt voor de mannelijke kijker.

Oordeel extra's: gelestergelesterhalfstergrijsstergrijsster

Bestel bij Bol.com

Regisseur:

Will Koopman

Cast:

Linda de Mol
Tjitske Reidinga
Susan Visser

Genre:

Komedie

Releasedatum:

10 maart 2011

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  105 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap