Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Interviews
Robert Pattinson en Ashley Greene over Twilight: Breaking Dawn

Robert Pattinson en Ashley Greene over Twilight: Breaking Dawn

Twilight-acteurs Robert Pattinson en Ashley Greene kwamen naar Brussel ter promotie van The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1. MovieSense was erbij.

Robert Pattinson en Ashley Greene"Waar heb ik het eigenlijk over?" lacht Robert Pattinson in een hotel in Brussel, waar hij samen met collega Ashley Greene de pers vertelt over Twilight: Breaking Dawn part 1. "Ik ben nog niet helemaal wakker, volgens mij droom ik nog." Robert (Edward Cullen) zorgt zo wel voor vermakelijke uitspraken. Zo vertelt hij onder andere over een baarmoeder gemaakt van roomkaas met aardbeienjam en ziet hij voor zich dat Belgische fans met friet en mayonaise langs de rode loper staan. Ashley Greene (Alice Cullen) oogt wakkerder. "Ach, ik laat Rob gewoon eerst antwoorden, dan heb ik meer tijd om mijn eigen reactie voor te bereiden," grapt ze.

De twee sterren waren in België om de vierde film van The Twilight Saga te promoten, naar de populaire boeken van Stephenie Meyer. Breaking Dawn - part 1 is de verfilming van een deel van het laatste boek, waar vampier Edward in het huwelijksbootje stapt met zijn menselijke vriendin Bella Swan. Part 2, de afronding van de serie, staat voor volgend jaar november op het programma.

Vier films, vier verschillende regisseurs. Wat was er anders aan Bill Condon?
Robert: Bill is een bijzonder gevoelige man. Hij moest voorzichtig zijn omdat in deze films zaken zitten die controversieel zouden kunnen zijn als je ze niet goed aanpakt. Wat ik heel leuk vond om te zien was de manier waarop hij met Kristen werkte. De hele serie zit je in het hoofd van Bella, maar het laatste boek is wat objectiever, het wordt niet alleen maar vanuit Bella's gezichtspunt verteld. Bill en Kristen hebben er hard aan gewerkt om het toch Bella's verhaal te maken. Hun relatie was te gek, ze waren heel gepassioneerd. Als man is het moeilijk om alle emoties van een jonge vrouw goed te begrijpen. Bill deed goed zijn best om ... een jonge vrouw te worden [lacht].

Ashley: Iedere regisseur is zijn eigen type artiest. Dat heb ik wel geleerd in de afgelopen jaren. De samenwerking heeft me geholpen om Alice telkens beter te vormen, haar helemaal helder te krijgen in mijn hoofd. Summit heeft ook goede keuzes gemaakt door regisseurs te kiezen die bij het thema van de films pasten.

Robert, heb je door te werken aan Breaking Dawn een beter inzicht in de emoties van vrouwen gekregen?
Robert: Bella is een heel specifiek soort karakter. Heel veel mensen voelen een connectie met het boek, terwijl ik veel van Bella's beslissingen niet logisch vindt. Ik heb dan echt zoiets van: wat doe je? Het feit dat er toch veel mensen zijn die zich verbonden voelen met dat verhaal, zegt wel iets over het draagvlak van beslissingen die vreemd lijken. Dat is gek eigenlijk, ik zeg nu eigenlijk dat veel vrouwen gek zijn. [lacht] Wat een vreselijk antwoord. Ik weet het niet, het heeft me eigenlijk helemaal niet geholpen vrouwen te begrijpen [lacht]. Je kunt maar beter niet proberen vrouwen te begrijpen, je kunt het beste gewoon opgeven. [lacht]

Robert, je hebt in het verleden verteld dat je bang was voor gillende fans. Kijk je uit naar je ontmoeting met duizenden fans vanavond?
Robert: Ik vind het wel leuk om naar nieuwe steden te gaan. Er zijn altijd kleine verschillen in de manier waarop mensen reageren. Er is zeker een thema: Twilight-fans schreeuwen. Maar je denkt dat ze toch iets karakteristieks meenemen, dat ze er staan met een zak friet met mayonaise of iets dergelijks. Waar heb ik het eigenlijk over? Ik ben niet helemaal wakker, volgens mij droom ik nog [lacht]. Nee, ik heb er zin in, ik ben er niet meer echt bang voor. Ik raak niet meer in paniek.

Hoe was het om die belangrijke trouwscène geheim te houden?
Robert: Toen we het filmden was het echt belachelijk. Het was onmogelijk. Mensen lagen verstopt in de bosjes en er vlogen helikopters rond. En wat zie je van ver weg nu eigenlijk. Het is een meisje in een trouwjurk en een jongen in pak. Niet echt bijzonder, dat had je kunnen raden [lacht]. Het is verbazingwekkend hoe nieuwsgierig iedereen was. Dat was heel moeilijk, omdat zoveel mensen op de set wilden inbreken. Kristen moest in een zak gestopt worden tussen het filmen door.

Robert Pattinson, The Twilight Saga: Breaking Dawn persevenement Brussel

Welk element van je karakter spreekt je minder aan?
Ashley: Alice drinkt bloed. Nee, ik denk dat ik de toekomst niet zou willen zien. Het heeft iets moois om niet te weten wat er komt, wat je kunt verwachten. Het leven is dan toch meer een avontuur.
Robert: Toen ik het boek voor het eerst las en niet wist dat het zo geliefd was, vond ik Edward een beetje een rare vent en daarom vond ik hem leuk. Iedereen vindt hem perfect en dat is hij absoluut niet. Ik heb de aantrekkingskracht nooit echt begrepen. Wat ik echt niet leuk vond? Ik hou er niet van als mensen in een relatie proberen alles te controleren. Dan raakt de balans verstoord. Dat is het mooie aan deze film: hij houdt eindelijk op met proberen haar de baas te spelen. Het is een vreselijk idee om te denken dat als je meer van iemand houdt, je het recht hebt om alle beslissingen te nemen in de relatie.

Wat was je favoriete scène in de film?
Ashley: Het was niet per sé de leukste scène om te filmen, maar de trouwscène vond ik wel bijzonder mooi. Ook al was het niet echt - het was natuurlijk gewoon acteren - maar het is wel vreemd om je vrienden naar het altaar te zien lopen. Ik kan niet wachten tot iedereen het ziet.
Robert: Mijn favoriet was de geboorte. Vooral omdat het zo vreemd was om iets dergelijks in een Twilight-film te doen. Normaal gesproken is het meer een verhaal over helden, of noem het een avontuur. Dit was horror. Ik bedoel, kauwen door iemands baarmoeder is natuurlijk volkomen gestoord. En ik zat daar met Taylor [Lautner, Jacob Black in Twilight - MovieSense] met de benen van een pop over mijn schouders en roomkaas op mijn gezicht en we vroegen ons echt af: welke film maken we? Ik heb nog nooit zo hard gelachen tijdens het maken van deze films.
Ashley: Waarom roomkaas?
Robert: Dat was de baarmoeder. Roomkaas met aardbeienjam.

Hoe was het om te werken met een baby?
Robert: Ik denk dat vrouwen een instinct hebben, ze zijn al comfortabel met het idee van kinderen voordat ze er één hebben. Als een vrouw haar kind voor het eerst in de armen heeft, zien ze eruit alsof ze al tijden moeder zijn. Elke man is in het begin doodsbang en is bang om het kind stuk te maken. Dat was een beetje hoe het was bij het filmen. We werkten met hele jonge baby's, een paar weken oud. Maar het is ook ongelooflijk, want je weet nooit wat het kind gaat doen. Het was ook erg schattig, we moesten wat slijmerig nep-bloed op het hoofdje doen voor het moment dat het net geboren was, dus je bent dan zomaar tien minuten bezig met proberen het kalm te krijgen. Dan voelt het echt net alsof het je eigen kind is, best wel vreemd. Het was best makkelijk. En het was ook één van de leukste scènes om te doen, omdat het zo anders was dan al de andere in de films.

Robert Pattinson en Ashley Greene

Wat was het vervelendste aspect aan het filmen van Breaking Dawn?
Robert: Een deel van de film hebben we opgenomen voor een groen scherm, in een grote hal. Het was geen studio, maar een ruimte die in het verleden gebruikt werd als koeienstal. De opnames duurden heel lang, je dacht alleen maar 'groen', elke keer opnieuw. Op een gegeven moment had je geen idee meer wat er aan de hand was, het leek alsof je elke dag aan dezelfde scène werkte.
Ashley: De kou! Zeker, het weer was voor mij een uitdaging. Bij buitenscènes, als het vroor en regende, kon je het als vampier niet koud krijgen. En je hebt ook niet altijd de goede hoeveelheid kleding aan. Dat, samen met nachtopnames van zeven uur 's avonds tot zeven uur 's ochtends, waren onprettige onderdelen.

Edward Cullen is over het algemeen bijzonder serieus. In hoeverre ben jij dat ook?
Robert: Volgens Bill Condon zit er een stuk meer van mijn persoonlijkheid in deze films. Ik denk dat Edward en Bella voor het eerst een normaal stel kunnen zijn, ze zijn comfortabel samen. In alle andere Twilight-films is er wat dramatisch aan de hand en lijkt het in dat aspect een verschrikkelijke relatie. Er zit niet echt veel 'Edward' in mij. Ja, teveel nadenken over dingen, dat hebben we gemeen, maar dat is het eigenlijk wel.

The Twilight Saga: Breaking Dawn part 1 is vanaf 16 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Foto's: www.agencepeps.be

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap