Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
De bioscooppremières van 8 december

De bioscooppremières van 8 december

Welke films zijn er deze week in de bioscoop te zien? MovieSense zet alle releases op een rijtje.

Deze week maar liefst 10 nieuwe films die in première gaan en letterlijk voor elk wat wils, want de films kunnen niet verder uit elkaar lopen: een nieuwjaarsfeestje op Times Square met Jon Bon Jovi, zombies uit Maaskantje, een poes op eigen poten, muziek in vervoering, Shakespeare die voor leugenaar wordt uitgemaakt, een Noors gevangenisdrama, de uitvinding van de vibrator, een kinderfilm met sprekende wandelende takken, vrouwen in het hedendaagse Iran en de nieuwe film van Roman Polanski.

Keus genoeg dus! Welke film gaat het dit weekend worden?

Puss in Boots
Deze nieuwe animatiefilm van DreamWorks Animation (Kung Fu Panda, Madagascar) vertelt het hilarische en dappere verhaal van een van de meest geliefde karakters uit de Shrek reeks: Puss in Boots / De Gelaarsde Kat (met de stem van Antonio Banderas). Samen met zijn vrienden, de ongelooflijk slimme Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) en de sluwe straatkat Kitty (Salma Hayek) beleeft hij een spannend avontuur, wanneer hij de beroemde Gans, die gouden eieren legt, probeert te stelen.
In de Nederlandse versie onder meer met de stemmen van Jon van Eerd, Anna Drijver, Charly Luske, Jeroen van der Boom, Karin Bloemen en Tanja Jess.
RECENSIE | TRAILER

Anonymous
Anonymous, dat zich afspeelt in de politieke slangenkuil ten tijde van het Elizabethaanse Engeland, speculeert over een kwestie waarover academici en briljante geesten zoals Mark Twain, Charles Dickens en Sigmund Freud eeuwenlang hun hoofd gebroken hebben, namelijk: wie heeft echt het werk geschreven dat toegeschreven wordt aan William Shakespeare? Experts hebben erover gedebatteerd, er zijn boeken over geschreven en geleerden hebben hun leven gewijd aan het beschermen of ontmaskeren van theorieën rond het auteurschap van de meest vermaarde werken uit de Engelse literatuur. Anonymous legt één mogelijk antwoord waarbij de nadruk ligt op een tijd van scandaleuze politieke intrigeen onwettige romances in het Koninklijk Hof.
RECENSIE | TRAILER

New Year's Eve
New Year's Eve speelt zich af in New York en gaat over liefde, hoop, vergiffenis, tweede kansen en een nieuw begin. Terwijl iedereen zich opmaakt voor de meest feestelijke avond van het jaar in deze bruisende stad, komen de verhalen samen van geliefden en singles die met elkaar zijn verbonden. In New Year's Eve is de volgende sterrencast te zien; Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Oscar-genomineerde Abigail Breslin, Chris “Ludacris” Bridges, tweevoudig Oscar-winnaar Robert De Niro, Josh Duhamel, Zac Efron, Hector Elizondo, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Lea Michele, Sarah Jessica Parker, Oscar-genomineerde Michelle Pfeiffer, Ryan Seacrest, tweevoudig Oscar-winnaar Hilary Swank en Sofia Vergara.
TRAILER

New Kids Nitro
Friesland wordt getroffen door een zombieplaag, maar in Maaskantje hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel. Dit leidt tot illegale straatraces en massale vechtpartijen. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken, moeten de twee groepen hun krachten bundelen om het grotere kwaad te trotseren. Buckle up cunt, Nitro goes totally koekwous jonguh!
New Kids Nitro is de opvolger van het succesvolle New Kids Turbo, eveneens geregiseerd door Steffen Haars en Flip van der Kuil en natuurlijk weer met Steffen Haars, Flip van der Kuil, Huub Smit, Tim Haars en Wesley van Gaalen.
TRAILER

King of Devil's Island
Wanneer de zeventienjarige Erling bij de beruchte jeugdgevangenis Bastøy op het gelijknamige Noorse eiland arriveert, is hij vastbesloten te ontsnappen. Erling wordt de leider van een ware opstand tegen de bewakers. En met succes. Maar dan worden onverwacht de rollen omgedraaid. Terwijl de jongeren hun overwinning vieren, komen de Noorse autoriteiten in actie. Vanaf het vasteland naderen 150 gewapende soldaten om orde op zaken te stellen. Tegen elke prijs. Voor Erling en zijn vrienden dringt de tijd. Zij willen nog steeds het onmogelijke bereiken: ontsnappen van het duivelse eiland Bastøy. King Of Devil's Island speelt zich af in 1915 en is gebaseerd op de ware gebeurtenissen.
TRAILER

Hysteria
Hysteria is een ondeugende romantische komedie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, over de uitvinding van de vibrator tegen de vrouwenziekte ‘hysteria’ in het Victoriaanse Engeland. De jonge dokter Mortimer Granville (Dancy) krijgt, na diverse keren ontslagen te zijn wegens te moderne aanpak, een baan als assistent van dokter Dalrymple (Pryce), die vrouwen dagelijks behandeld voor ‘hysteria’. Deze ziekte leidt bij vrouwen tot depressieve gevoelens, woedeaanvallen of prikkelbaarheid, en wordt tijdelijk verholpen door een zogenoemde ‘bekkenmassage’. In hun zoektocht naar de meest doeltreffende behandeling besluiten ze te experimenteren met een nieuw elektrisch apparaat.
RECENSIE | TRAILER

Over Canto
Heel af en toe is muziek, net als ware liefde, in staat een radicale verandering in iemand teweeg te brengen. De compositie Canto Ostinato heeft dat met een aantal mensen gedaan. De film Over Canto is een intrigerende documentaire van regisseur Ramon Gieling over de dramatische invloed van het muziekstuk van componist Simeon ten Holt op de levens van negen personages. Met o.a. Halina Reijn, Kees Wieringa, Hans Ruijssenaars. De Canto Ostinato is misschien wel het bekendste Nederlandse hedendaagse klassieke muziekstuk dat er is. Het is geen standaard stuk, alleen al omdat het ruim 3 uur duurt en voor 4 vleugels is geschreven.
RECENSIE | TRAILER

Dochters van Malakeh
De film Dochters van Malakeh toont hoe vrouwen in het hedendaagse Iran worstelen tussen twee werelden om de zeggenschap over hun eigen leven te houden. De 45-jarige Maryam, haar 28-jarige zus Ghazal en hun moeder Malakeh dragen in de Iraanse buitenwereld de verplichte hoofddoek en houden zich aan de strenge regels van de staat. Maar in de binnenwereld van de familie zijn het deze drie vrouwen die bepalen wat er gebeurt. Wanneer kostwinner Maryam wil gaan trouwen, blijkt hoezeer deze twee werelden met elkaar botsen en dat brengt de hele familie in beweging. Dochters van Malakeh is daardoor een unieke blik op Iraans familieleven.
TRAILER

Knoester en Berkelientje
Een vrolijke familiefilm en een geslaagde combinatie van live-action en animatie, die zich afspeelt in een speelse, charmante en warme wereld. In Knoester & Berkelientje heeft Junior zijn zin gezet op een eigen fiets. Maar wanneer mama een ongeluk krijgt en naar het ziekenhuis moet, heeft hij andere zaken aan het hoofd: geholpen door zijn beste vriendin, inmiddels ook in het gezelschap van een pratende tak, Berkelientje genaamd, gaat hij inventief op zoek naar de veroorzaker van het ongeluk. En Knoester en Berkelientje ….? Die worden tot over hun houten oortjes verliefd op elkaar! De spannende speurtocht naar de dader eindigt in een onverwachte ontknoping.
TRAILER

Carnage
Twee jongens van 11 jaar krijgen ruzie. Hun ouders komen bij elkaar om de zaak bij te leggen. Maar hoe beschaafd zijn zij eigenlijk zelf? De schone schijn aan de oppervlakte vervliegt al snel. Verhitte discussies, prijsgegeven geheimen, ongepast gedrag en hilarische voorvallen zijn het gevolg. Wie steunt wie? En wat is er nu eigenlijk gebeurd met de hamster?
RECENSIE | TRAILER

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...