Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Top 10
Top 10 films die je moet zien in 2012

Top 10 films die je moet zien in 2012

Deze top 10 aan films mag je absoluut niet missen in 2012.

De MovieScene redactie heeft een Top 10 lijst opgesteld met aankomende films, waarvan we verwachten dat dit toppers gaan worden. Reserveer dus alvast maar je bioscoopkaartjes...

Only God Forgives10 - Only God Forgives
Met Drive werd er ingezet op een ambitieus filmhuwelijk, namelijk die van Ryan Gosling en Nicolas Winding Refn. Het resultaat was een verfijnd staaltje filmmakerij waar menig cinefiel het warm van kreeg. Voor Only God Forgives werken de heren weer samen. Ditmaal is Thailand het decor voor een strijd tussen een politieagent en een gangster. Winding Refn riep de hulp in van zijn Bronson maatjes Larry Smith (cameraman) en Matthew Newman (editor). Het zou zo maar eens weer een meesterwerk kunnen voortbrengen.

Isabelle Huppert9 - Amour
Michael Haneke maakte naam met films als Funny Games, Benny’s Video en Caché. Films waarin de Oostenrijke cineast zijn gruwel presenteert als een tekortkoming van de maatschappij. Een methode die hij effectief laat zien. Als publiek voel je je betrokken maar wordt je als collectief terechtgewezen door de filmmaker. Voor Amour doet Haneke beroep op oudgediende Isabelle Hupert. Het verhaal gaat over een ouder echtpaar dat op elkaar is aangewezen als de vrouw een beroerte krijgt. Ongetwijfeld zal de film weer wat stof doen opwaaien.

Skyfall8 - Skyfall
Een nieuwe James Bond zorgt altijd voor hoge verwachtingen. De vorige keer werden die helaas bij lange na niet bevredigd door Quantum of Solace. De film sloeg door en had eigenlijk niet meer zoveel met de stijlvolle James Bond die we kennen te maken. Het is aan Sam Mendes om weer een waar feest te maken maken van Bond én de juiste koers te bepalen voor de succesvolle reeks. Aan de imposante cast zal het al vast niet liggen.

7 - The Master
Joaquin PhoenixIn de nasleep van de Tweede Wereldoorlog richt een charismatische intellectueel een religieuze organisatie op. Hij laat zich assisteren door een zwerver, maar die zorgt voor spanning door het geloof van zijn leider in twijfel te trekken. Paul Thomas Anderson, die in 2007 met There Will Be Blood het kapitalisme onder de loep nam, waagt zich dus ook in The Master aan een gevoelige en onvervalst Amerikaanse thematiek. Met een sterrencast aangevoerd door Oscarwinnaar Philip Seymour Hoffman en Joaquin Phoenix is dit zonder twijfel een film om in de gaten te houden.

Hugo6 - Hugo
Het verhaal van een weesjongen die in een treinstation naar een mysterieuze sleutel op zoek gaat, is in feite niet meer dan een uitvlucht voor regisseur Martin Scorsese om een ode te brengen aan de grondleggers van de cinematografie. De Oscarwinnaar dompelt zich met de hulp van indrukwekkende 3D onder in een schilderachtig Parijs om vervolgens de fantasierijke wereld van cineast Georges Méliès tot leven te wekken. Hugo is een avontuurlijke familieprent met een groot hart, een hart voor film.

Shame5 - Shame
Shame betekent een tweede samenwerking tussen regisseur Steve McQueen en acteur Michael Fassbender. De verpletterende gevangenisdrama Hunger betekende een definitieve doorbraak voor beide heren. McQueen wist al het leed en de gorigheid van de totale ontmenselijking vast te leggen met prachtige subtiele beelden. Een ongemakkelijk contrast wat hij het filmpubliek nogmaals voorschotelt met het verhaal van de sexverslaafde Brandon. McQueen en Fassbender bieden een schrijnend zelfportret van iemand die niet meer in staat is tot normaal menselijk contact. Iemand die van zichzelf walgt, verafschuwt maar zich vooral schaamt. Het is een onderwerp dat met een respectvolle benadering een meesterwerk kan worden. Getuige de vele awards en lovende kritieken voor Shame is het duo op koers om hun befaamde reputatie nogmaals waar te maken.

Prometheus4 - Prometheus
De mens die oog in oog komt te staan met de goden. Als de regisseur van Alien en Blade Runner, Ridley Scott, een film maakt over een zoektocht naar de oorsprong van de mensheid, dan weet je eigenlijk genoeg. Scott maakte deze twee eerdere science-fiction-verhalen met psychologisch overtuigende hoofdpersonen. De Alien-reeks was griezelig echt vormgegeven. Nu komt daar nog het gebruik van post-Avatar-technologie bij en de cast van Noomi Rapace, Charlize Theron en Michael Fassbender.

Django Unchained3 - Django Unchained
Over het plot van Django Unchained is niet veel bekend: een ex-slaaf probeert zijn vrouw te redden. De feiten die wel bekend zijn, maken dit tot één van de meest veelbelovende films van het komende jaar. Dat Quentin Tarantino de film regisseert, is op zich al genoeg. Tel daar een sterrencast bij op met onder meer Jamie Foxx, Christopher Walz, Samuel L. Jackson en Leonardo DiCaprio als onvervalste schurk en ‘vol verwachting klopt ons hart’.

2 - The Hobbit: An Unexpected Journey
The HobbitWie kijkt er nu niet uit naar Peter Jacksons verfilming van Tolkiens The Hobbit, het superspannende verhaal dat vooraf gaat aan The Lord of the Rings? In december is dat wachten gelukkig ten einde. Dan kunnen we naar An Unexpected Journey. En we boffen, want in 2013 volgt er nog een deel: There and Back Again. De hobbit Bilbo (Martin Freeman) gaat in dit fantasy-verhaal op pad met een groep dwergen om hun rijk te bevrijden van de verschrikkelijke draak Smaug. Tijdens hun tocht door de onheilspellende tunnels in de Eenzame Berg komt Bilbo de ring van Gollum tegen – de ring die z’n wereld op z’n kop zal gooien in The Lord of the Rings

The Dark Knight Rises1 - The Dark Knight Rises
Dit is de film waar we op de redactie het meest naar uitkijken. Deze zomer krijgen we eindelijk te zien hoe het verder gaat met Batman. Met deze film sluit Christopher Nolan bovendien zijn Batman-trilogie af. Na de uiterst sterke voorgangers Batman Begins en The Dark Knight weten we dat Nolan uitstekende superheldenfilms kan maken en dat hij de fans niet teleurstelt. De verwachtingen zijn dus hooggespannen. En die werden door de trailer alleen maar versterkt.

Welke films ga jij in ieder geval in 2012 bekijken?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

UITGELICHT

 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap

BEST GELEZEN