Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Interviews
Interview regisseurs Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg over American Pie: Reunion

Interview regisseurs Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg over American Pie: Reunion

Jon Hurwitz‘Het eerste idee dat we kregen was om Jims moeder te laten overlijden’

Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg zijn nieuwkomers in de American Pie franchise. Het duo schreef eerder het script voor het succesvolle Harold and Kumar Go to White Castle en nam voor het vervolg ook de regie op zich. American Pie: Reunion is hun tweede film en ook nu weer schreven ze het script. De twee blijkt aangename gesprekspartners te zijn en steken hun liefde voor de franchise niet onder stoelen of banken tijdens het interview.

Milfs
Het laatste deel uit de reeks draait om een reüniefeest, waarbij de vier vrienden uit het eerste deel weer bij elkaar komen. Daarbij wordt er veel gefeest, maar ook stilgestaan bij hun levens. Die reünie wordt georganiseerd door John Cho, beter bekend als de Milfguy. ‘‘Dit personage had maar één zin in de hele eerste film, geweldig’’, zegt Schlossberg. Zijn aandeel rondom het vierde deel blijkt zowel in als rondom de film vele malen groter dan in het eerste deel. ‘‘We waren aan het eten en John kwam met het idee om een nieuwe American Pie film te maken over een reünie’’, vertelt Hurwitz.
 
De Milfguy had dus maar één zin over zijn voorliefde voor milfs in het origineel, toch is hij ook in de film degene die de reünie op gang brengt en zelfs organiseert. Een nogal groot aandeel voor iemand die zo’n klein rolletje had. Volgens de regisseurs, die Cho goed kennen van de Harold and Kumar films, ging daar een uitgebreide denkwijze aan vooraf. ‘‘Zijn personage zagen we altijd als diegene die je tegenkomt als je teruggaat naar je geboorteplaats. Het maakt niet uit wanneer, hij is er altijd. Hij is zo’n soort figuur’’, heldert Hurwitz op.

American Pie: Reunion cast in Amsterdam
 
Droom die uitkomt
Voor het schrijvers/regisseursduo was het regisseren van een American Pie film een droom die uitkwam. ‘‘Toen we deze film gingen kijken met de cast erbij, keken we als fans’’, zegt Schlossberg. Voor Hurwitz was het niet anders. ‘‘Het is de ultieme fanfictie om samen te werken met deze karakters.’’ Schlossberg grappend: ‘‘Vooral met de naaktscènes natuurlijk.’’
 
‘‘Tijdens de fotoshoots en als we de film samen kijken met de cast voelt het als een reünie’’, zegt Hurwitz over het werken met de cast, waarvan de leden elkaar zo goed kennen.’’ De regisseurs waren nieuw tussen de acteurs. Een voor Schlossberg nog steeds apart idee. ‘‘ Als we naar de set gingen, zagen we al die karakters die we tijdens onze studie zo geweldig vonden.’’
 
Connectie met personages
Hayden SchlossbergHurwitz en Schlossberg weten wel waarom het eerste deel zo succesvol was. ‘‘Ze hadden echt de meest sexy actrices van dat moment,’’ begint Schlossberg. Maar de regisseurs, die met dit deel terug gaan naar de roots, hebben uiteraard veel meer redenen te noemen dan die mooie dames. ‘‘Het is makkelijk om je met de karakters verbonden te voelen. Dat is de kracht. Je voelt je niet beledigd door de lompe grappen, maar je gaat lachen. Het werkt’’, vult Schlossberg zijn antwoord aan. Dat vindt Hurwitz ook. ‘‘De films zijn gewaagd. Er zijn enorm grappige momenten, maar je hebt ook een connectie met de personages. Het is een ensemble.’’
 
In dit deel gaan de regisseurs weer terug naar de succesformule van dat eerste deel: gedurfde grappen met een hart. Dat het de meest serieuze American Pie is geworden, bevestigen de twee. Maar uiteraard wel in combinatie met een hoop grappen. ‘‘Het eerste idee dat we kregen was om Jims moeder te laten overlijden. Met Eugene Levy hebben we nu ook zeker een aantal sentimentele scènes. Maar hij krijgt nu ook de kans om eens helemaal los te gaan. Dat kon hij eerder niet. Nu wilden we laten zien hoe Eugene reageert op het vrijgezellenleven, feestjes en online dating’’, legt Hurwitz uit.

Laatste stuk?
‘Save the Best Piece for Last’, kopt de promotieposter groot. De vraag of dit echt het laatste deel is, staat hoogstwaarschijnlijk haaks op die zin. ‘‘Als er nog een film komt, moet het wel echt kloppen. Hopelijk komt er nog één, maar dat hangt van het publiek af. De studio wil het. Dus geloof de reclames niet. We wilden dat als dit het einde van de reeks was, er in ieder geval een mooie afsluiting van maken’’, zegt Hurwitz.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...