Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: Respect voor Netflix en Unlimited

Column: Respect voor Netflix en Unlimited
Laura KempenaarOm komedies lacht ze nooit, tranen komen alleen bij films over dieren en voorspelbaar-heid vindt ze een grote dooddoener. Er is echter iets aan films dat Laura Kempenaar nog veel meer bezighoudt: hoe zit het met de dames?
Netflix en Pathe Unlimited zijn beter dan je denkt.

Vroeger, toen het nog als iets minder illegaal werd gezien, werden er in onze vriendengroep best wel eens films gedownload die dan net uit de bioscoop waren en nog lang niet op televisie zouden komen. Al die films op DVD kopen, het leek ons allemaal wat veel van het goede. Toch voelde ik me er wel schuldig over, op zo’n beetje dezelfde manier als het schuldgevoel wanneer je op dieet bent en al na een dag een halve reep Cote D’Or in je mik duwt. Het voelt niet helemaal eerlijk, het voelt als vals spelen. Met muziek downloaden, wat in die periode wel gebeurde, had ik dat minder, omdat we wel naar concerten gingen van de artiesten. Maar ja, dan stond die persoon echt voor onze neus. Een film gaat aan je voorbij zonder dat je enig idee hebt waar de makers zijn op dat moment. Het is net even wat vluchtiger.Toen ik ontdekte dat Pathe Unlimited bestond, heb ik het vrijwel meteen genomen. Het was immers de manier om vaker naar de bioscoop te gaan, zonder dat mijn bankrekening eraan ging en gelukkig deed mijn vriend mee waardoor het een fijne avond uit werd. Natuurlijk was het een groot pluspunt dat mijn schuldgevoel over downloaden meer en meer verdween. Inmiddels zijn we anno 2014 en hebben mensen gesprekken als: ‘Heb je de Awesome Mix Volume 1 op Spotify geluisterd?’ ‘Nee, ik had het te druk met The Killing te kijken op Netflix, hoewel de ondertiteling echt zwaar waardeloos is, man.’ Ik zou alle mensen die ik iets hoor zeggen over deze diensten wel willen knuffelen, vooral als deze mensen vroeger downloaders waren.

Sinds een paar maanden ben ik aan het Netflixen en Spotify-en geslagen en dat bevalt heel goed. Ik kan me zelfs niet heugen wanneer er voor het laatst bij ons een film of muziekalbum werd gedownload en dat is een goed gevoel. Niet alleen uit egoistisch oogpunt, maar vooral omdat ik vroeger toen ik een jaar of dertien was en het Napster-downloaden steeds groter werd in de wereld, echt dacht: Hoe gaat dit er over tien jaar uitzien? Misschien hebben we dan veel minder bands en films omdat ze er maar mee stoppen door al die downloads.We zijn er natuurlijk nog niet, want veel mensen uit de filmwereld zijn helemaal niet zo blij met Netflix-achtige systemen. Er loopt als ik me niet vergis momenteel een rechtszaak over copyright en streamingdiensten als Horizon Go. Maar terwijl ik dacht dat het downloaden alleen maar erger en erger zou worden, merk ik bij mezelf en anderen dat er een grote verandering is en mensen best willen betalen voor goede content.

Ik geniet in ieder geval enorm van New Girl op Netflix als ik ’s morgens naar mijn werk ga. En daarvoor hoef ik niet het hele geheugen van mijn mobiele apparaten van te voren vol te zetten met vage bestanden. Vrijheid, blijheid. Het zijn kleine stapjes, maar we weten allemaal dat die soms een grote voetafdruk achterlaten en ik denk dat deze diensten (denk ook aan HBO Go, Videoland, enzovoorts) daar een goede bijdrage aan leveren.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Pokémon Detective Pikachu op Blu-ray

  €22,99Pokémon Detective Pikachu op Blu-ray

 • X-Men: Dark Phoenix op Blu-ray

  €24,99X-Men: Dark Phoenix op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up