Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian - dvd recensie

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian - dvd recensie

Opnieuw worden we meegesleept in de magische sprookjeswereld van C.S. Lewis. In het tweede deel van The Chronicles of Narnia komen we naast een aantal oude bekenden ook een legioen nieuwe karakters tegen die ons door een tijd vol problemen en intriges heen zullen leiden.

narnia0

Oorlog
De vier kinderen Peter, Edmund, Susan en Lucy komen opnieuw terecht in Narnia. Op dat moment is er oorlog tussen enerzijds de oud-Narniërs, de oorspronkelijke bewoners van Narnia die nog geloven in magie en Aslan en anderzijds de Telmarijnen, die oorspronkelijk uit onze wereld kwamen. Ideale schoonzoon Caspian, de neef van koning Miraz, is een jonge prins die eigenlijk recht heeft op de troon. Caspian voert de oud-Narniërs aan tegen de Telmarijnen en dreigt het onderspit te delven. Aslan stuurt de Pevensies eropaf om Prins Caspian te helpen.

Back to reality
Prince Caspian is vermakelijk en doet niet onder voor deel één. Een interessante opzet die draait om de grootste contradictie in de Narniaanse geschiedenis. Namelijk "a Telmarine who saved Narnia," de worsteling tussen het menselijke ras met al haar kwaad van dien en de oude sprookjeswereld zoals we die kennen uit deel één.

We moeten te allen tijde in ons achterhoofd houden dat het oorspronkelijke verhaal niet bedoeld is als diepgaande fantasiebundel maar als een goed gewaardeerd sprookje en met dat in mijn achterhoofd constateer ik dat de film erg volwassen allures heeft voor een sprookje.

In tegenstelling tot de Narniaanse wereld komen de scènes in Londen vrij matig uit de verf. Gebeurtenissen volgen elkaar snel op met slechte dialogen die het geheel bij elkaar moet houden. Verder kan ik mij goed voorstellen dat de beginscènes voor de nodige verwarring kunnen zorgen. Het ene moment bevalt een vrouw van een baby, het volgende moment zijn we in de slaapkamer van een jongen die op het punt staat te worden vermoord, vervolgens blaast hij op een hoorn en zijn we in Londen vanwaar we opeens naar een strand gaan. Desalniettemin staat de film garant voor 143 minuten kijkplezier voor jong en oud.
 

narnia3

Extra's:
Het eerste wat opvalt tijdens het kijken naar de extra's is dat het wel erg veel van hetzelfde is. Er wordt te veel aandacht besteed aan 'behind the scenes' fragmenten. We krijgen het prachtige landschap te zien waar de film is opgenomen, we werpen een blik op de decors van Narnia, maar bovenal krijgen we een beeld van de grootsheid waarmee de film is aangepakt, de immense organisatorische voorbereiding en de toewijding waarmee de acteurs elke dag weer aan de slag gaan. Dat had echter best in een klein halfuurtje tentoon kunnen worden gesteld. Wel heel aardig was de referentie aan het boek, er wordt verteld dat C.S. Lewis erg veel aan de fantasie van de lezer overlaat en hoe de filmmakers deze lege plekken hebben geïnterpreteerd.

Erg interessant waren de verwijderde scènes. Hoewel veel scènes niet voor niets weg zijn gelaten zijn er ook een aantal die toch wel erg leuk zijn. Ik noem even de ontsnapping van Caspian door de kledingkast of een scène met Miraz op het balkon met de kleine baby. Ook zitten er een aantal stukjes tussen die nog niet geheel af zijn gemaakt met de computer, zo passeren centauren met geanimeerde benen het scherm en zijn de groene broekjes van de Narniaanse strijdkrachten een waar genot voor het oog.

Meer hilariteit vinden we in de bloopers van Narnia. Mislukte acteerpogingen, struikelen en gekke dansjes gecombineerd met het net iets te vrolijke achtergrondmuziekje maakten mij moeiteloos aan het lachen.

Te koop vanaf 10 december 2008.

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  150 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up