Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
Films waar de redactie naar uitkijkt in 2013

Films waar de redactie naar uitkijkt in 2013

Naar welke films in 2013 kijkt de redactie van MovieScene uit?

Wij vroegen elk redactielid naar welke twee films zij uitkijken in 2013. Dit zijn de antwoorden:

Jonathan Spuij:
Star Trek Into Darkness
(J.J. Abrams)
J.J. Abrams maakte Star Trek eindelijk weer speelfilmwaardig. De geheimzinnigheid rondom de sequel maakt de verwachtingen alleen nog maar hoger.
Release: 16 mei 2013

Elysium (Neill Blomkamp)
Regisseur Blomkamp komt volgend jaar eindelijk met de opvolger van District 9. Matt Damon speelt de hoofdrol in deze sci-fi thriller, die zich afspeelt op een ruimtestation boven een verwoeste aarde.
Release: 14 maart 2013

Nick van den Ingh:
The Hunger Games: Catching Fire (Francis Lawrence)
Catching Fire is het tweede deel van de Hunger Games serie. Het tweede boek is zeer moeilijk te verfilmen en het verhaal is een slecht aftreksel van het eerste deel. Ik ben benieuwd of de film boven het boek kan uitstijgen.
Release: Waarschijnlijk november 2013
 
The Hobbit: The Desolation of Smaug (Peter Jackson)
Pas na het filmen kwam regisseur Peter Jackson tot het besluit om The Hobbit in drie delen te verfilmen. Het is even afwachten of dit niet ten koste gaat van de kwaliteit.
Release: 12 december 2013

Laura Kempenaar:
Monsters University (Dan Scanlon)
Na het teleurstellende Brave concentreer ik me in 2013 bijna helemaal op Monsters University. Pixar moet het met deze film echt weer gaan waarmaken en ik heb zin om meer van de knuffelige Sully te zien.
Release: 26 juni 2013

Despicable Me 2 (Pierre Coffin, Chris Renaud)
Het eerste deel was leuk, schattig en grappig. Kan Despicable Me 2 de eerste film evenaren? Ik hoop vooral dat er weer schattige meisjes inzitten die dingen over fluffy animals roepen.
Release: 3 juli 2013

Matthijs van der Veer:
Gravity (Alfonso Cuarón)
In deze nieuwe sciencefictionfilm zal Cuarón weer meesterlijke long takes laten zien. De film zal over de gehele lengte slechts 156 shots kennen en het 17 minuten durende openingsshot zal de toon moeten zetten voor dit bijzondere project.
Release: 2013

Elysium (Neill Blomkamp)
Na het zien van zijn regiedebuut District 9 kan ik niets anders dan enthousiast worden over toekomstig werk van Blomkamp. Zijn volgende film lijkt weer vol pittig sociaal commentaar te zitten omlijst met een kundige art direction.
Release: 14 maart 2013

Robin Bosman:
Les Misérables (Tom Hooper)
Wat kan ik zeggen: voor mij gaat niets boven een lekkere tranentrekker. De musical versie van Les Miserables, berucht om zijn uitmuntende jank gehalte, was tot mijn ergernis altijd buiten mijn bereik. Dus een vertaling naar het witte doek naar de visie van regisseur Tom Hooper, daar is niets miserabels aan.
Release: 10 januari 2013

Monsters University (Dan Scanlon)
Get your act together Pixar! Waarom is de studio die bekend staat om fantastische storytelling zoveel bezig met eerder succes uitmelken? Waarschijnlijk omdat het terug zien van Mike en Sulley een hartverwarmende nostalgie meebrengt waar ook ik niet immuun voor ben. Maar alsjeblieft, Monsters University, bewijs me dat mijn helden het nog kunnen!
Release: 26 juni 2013

Peter Koelewijn:
The Hobbit: The Desolation Of Smaug
(Peter Jackson)
Maakt niet uit of het eerste deel teleurstelt, ik wil nu al deel 2 zien. Al Peter Jacksons ontwerpkeuzes voor The Hobbit vind ik tot nog toe prachtig, dus ik kijk reikhalzend uit naar het gedeelte met de draak Smaug!
Release: 12 december 2013

Kick-Ass 2 (Jeff Wadlow)
Ik heb de comic van Kick-Ass 2 nog niet gelezen, maar als de film net zo veel beter is als bij de eerste comic (daarvan vond ik het origineel weinig aan), hebben ze me gewonnen.
Release: 18 juli 2013

Nico van den Berg:
Borgman (Alex van Warmerdam)
Helaas kreeg Alex van Warmerdam lange tijd zijn budget niet rond voor een nieuw project. Door het verkopen van door hem gemaakte prenten is dit gelukkig wel gelukt. Daarvan liet hij dan wel weer meteen een echt huis bouwen als filmset.
Release: 10 oktober 2013

Inside llewyn Davis (Ethan Coen, Joel Coen)
De nieuwe film van de Coen brothers is altijd iets om naar uit te kijken. Zeker als het gaat over een singer-songwriter die de folkscene in het New York's van de jaren 60 afstruint. En zeker ook als Carey Mulligan erin meespeelt.
Release: 14 maart 2013

Remco de Weerd:
Django Unchained
(Quentin Tarantino)
What's not to love? Eén van mijn favoriete regisseurs, Quentin Tarantino, die een eigen kijk geeft op mijn favoriete genre, de western. En dan heb ik het nog niet eens over de cast gehad: Samuel L. Jackson, Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx en Christoph Waltz…
Release: 17 januari 2013

Elysium (Neill Blomkamp)
Blomkamp imponeerde met een uiterst slimme, maatschappijkritische, soms zelfs erg cynische sciencefiction: District 9. Ook de vorm was innovatief, en dat allemaal in een relatief goedkope film. Als hij dus nu met zijn tweede film komt, en daarbij ook nog eens Matt Damon in de aanbieding heeft, dan kijk ik er aandachtig naar uit.
Release: 14 maart 2013

Mark Picauly:
Only God Forgives (Nicolas Winding Refn)
Only God Forgives is de hereniging tussen acteur Ryan Gosling en Drive regisseur Nicolas Winding Refn. Verwachting: strak verzorgde beeldcomposities, een brute soundtrack en een beklemmende sfeer. Eén zekerheid: een aangekondigd bloederig controversieel zwaardgevecht.
Release: 28 maart 2013

Gravity (Alfonso Cuarón)
Alfonso Cuarón’s sci-fi Gravity staat te boek als ambitieus. Een onafgebroken openingsscène van maar liefst 17 minuten, máár 156 shots en een speelduur van 2,5 uur. Of met de woorden van Guillermo Del Toro: “ What he did is insane!”.
Release: 2013

Frank Witkam:
Like Someone in Love
(Abbas Kiarostami)
Abbas Kiarostami, één van de grote vernieuws van de afgelopen paar decennia vervolgd zijn buitenlands avonturen na Copie Conforme met een film in Japan. Met zo’n mysterieuze trailer zullen we geduldig moeten afwachten wat Kiarostami nog in zijn mars heeft. 
Release: 10 januari 2013

The Grandmasters (Kar Wai Wong)
Sinds uitglijder My Blueberry Nights heeft Wong Kar Wai weinig projecten meer van de grond gekregen. Met een film ook maar half zo goed als zijn meesterwerk In The Mood For Love zou hij ons echter al tevreden kunnen stellen.
Release: Waarschijnlijk 2013

Omar Larabi:
Dark Horse (Tod Solondz)
Solondz maakt realistische, ongemakkelijke cinema met vaak New Jersey als achtergrond. Zijn team weet vaak de juiste acteurs te casten in naargeestige films. Als liefhebber kijk ik uit naar Dark Horse.
Release: 24 januari 2013

To The Wonder (Terrence Malick)
The Tree Of Life was een van de cinematografische hoogtepunten van 2011 en dat smaakt naar meer Malick! Malick neemt de tijd, houdt van subtiele composities en weet vooral te emotioneren. Ben Affleck lijkt in het eerst opzicht in To The Wonder een ongewone toevoeging.
Release: 7 februari 2013

Jasper ten Hoor:
The Hobbit: The Desolation of Smaug (Peter Jackson)
Aangezien Peter Jackson met The Two Towers het sterkste deel van The Lord of the Rings-trilogie afleverde, zou het niemand moeten verbazen als ook het tweede deel van The Hobbit de grote knaller van de trilogie gaat worden.
Release: 12 december 2013

The Wolverine (James Mangold)
Na twee matige films is het tijd dat deze intrigerende superheld eindelijk een waardige verfilming krijgt. Helaas niet langer onder de regie van Darren Aronofsky, maar laten we hopen dat James Mangold het door Hugh Jackman vertolkte karakter veel eer aan doet.
Release: 25 juli 2013

Patrick Touw:
The Zero Theorem
(Terry Gilliam)
Uit leggen waarom de films van Terry Gilliam de moeite waard zijn kan niet zonder beeld. De verbeelding van het onwerkelijke is simpelweg de kunst van Gilliam. Jammer genoeg komen niet al zijn projecten van de grond. Gelukkig nu wel.
Release: 2013

Django Unchained (Quentin Tarantino)
Tarantino blijft in al zijn films trouw aan de signatuur van zijn eigen filmtaal. Een taal die inmiddels gewoon lijkt te worden maar die toch het best thuis is in de handen van de meester zelf.
Release: 17 januari 2013

Max Davidse:
The Hobbit: The Desolation of Smaug
(Peter Jackson)
Als onvervalste Tolkien verslinder, kan ik eigenlijk niet anders dan wachten op dit tweede deel van Peter Jackson's verfilming van The Hobbit. Het veel toegankelijker geschreven deel van Tolkien's euvre. Met Smaug in het vooruitzicht, zijn mijn verwachtingen hooggespannen. En wachten zal ik moeten, net als bij Lord of the Rings.
Release: 12 december 2013

Oblivion (Joseph Kosinski)
Tom Cruise en Morgan Freeman in een verfilming door Joseph Kosinski (Tron: Legacy). Een wereld waarin alles weggevaagd is en waar de overlevenden zijn gaan wonen boven de wolken. De aarde is namelijk onbewoonbaar geworden. In deze omgeving krijgen we dan een liefdesverhaal. De eerste artwork afbeeldingen zijn fenomenaal en laat mij verlangen naar meer.
Release: 11 april 2013

Peter de Jonge:
The Master (Paul Thomas Anderson)
De nieuwe film van Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia) zou dit jaar uitkomen, maar is helaas verplaatst naar volgend jaar. Daarmee komt de film wel stipt op nummer één te staan. Dit mag je niet missen.
Release: 10 januari 2013

Gravity (Alfonso Cuarón)
2013 belooft een goed jaar te worden voor science fiction liefhebbers met films als Pacific Rim en Elysium, maar ik kijk het meest uit naar de nieuwe film van Children of Men-regisseur Alfonso Cuarón. Een nieuwe mijlpaal wat betreft de filmtechnologie?
Release: 2013

Dries Thomas:
Only God Forgives (Nicolas Winding Refn)
De synopsis van Only God Forgives klinkt meer als een ordinaire film met Jean-Claude Van Damme dan als een intrigerende misdaadfilm. Maar als je weet dat de vorige samenwerking tussen regisseur Nicolas Winding Refn en acteur Ryan Gosling het fenomenale Drive opleverde, dan is dit zeker iets om naar uit te kijken.
Release: 28 maart 2013

Lincoln (Steven Spielberg)
Kan Steven Spielberg nog eens als vanouds schitteren of wordt Lincoln een zeemzoet drama à la War Horse? Eén ding is zeker, met Daniel Day-Lewis in de hoofdrol heeft Spielberg goud in handen.
Release: 31 januari 2013

Pascal van Eijndhoven:
Stoker (Chan-wook Park)
Chan-Wook 'Oldboy' Park goes Hollywood, de trailer is intrigerend en ik ben zeer benieuwd hoeveel Park van zijn eigen stijl in een Hollywood productie heeft weten te stoppen.
Release: Waarschijnlijk maart 2013
 
To The Wonder (Terrence Malick)
Binnen 2 jaar een nieuwe film van Terrence Malick? Dat is al erg bijzonder, maar hij blijkt ook al aan drie andere titels te werken. Laat eerst de eerste maar eens zien.
Release: 7 februari 2013

Naar welke films kijk jij uit die verschijnen in 2013?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...

BEST GELEZEN