Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
Redactie: Welke acteur of actrice kun je niet uitstaan?

Redactie: Welke acteur of actrice kun je niet uitstaan?

MovieScene vroeg de redactieleden welke acteur of actrice zij niet kunnen uitstaan. Dit zijn de antwoorden.

Liam NeesonJasper ten Hoor: Liam Neeson
Een slecht acteur is hij zeker niet te noemen, maar het bereik van Liam Neeson is wel erg beperkt. Zelfs in films van goede kwaliteit laten de karakters die Neeson speelt, door zijn trage, monotone stem en zijn eeuwig trieste blik op oneindig, keer op keer bijzonder weinig tot totaal geen indruk achter.

Kristen StewartDries Thomas: Kristen Stewart
Kristen Stewart, zo'n jeugdige ster waarvan ik me afvraag of ze wel ooit acteerlessen gevolgd heeft, is er in de Twilight-films in geslaagd om van rigor mortis een acteerstijl te maken. Ze  was reeds als kind actief in Hollywood en slaagt er anno 2012 nog steeds in om als een kind te acteren. Werd volledig miscast in Snow White And The Huntsman en lijkt niet voorbestemd om ooit een echte leading lady te worden.

Carice van HoutenMark Picauly: Carice van Houten
Ik heb altijd sterk het gevoel dat zij meer een marketing product is dan een actrice. Ze trekt een grote massa naar de bioscoop waardoor er een collectieve misvatting ontstaat over haar acteerkwaliteiten. Ze vult het perfecte avondje uit in van een bioscooppubliek dat de norm van een goede film lijkt te koppelen aan de actrice Carice van Houten. Ze heeft vijf Gouden Kalveren gewonnen, maar dit bevestigt alleen maar hoe belangrijk ze is voor onze filmindustrie.

Sofia VergaraLaura Kempenaar: Sofia Vergara
Eén van mijn guilty pleasures zijn romcoms. Had ik New Years Eve maar overgeslagen, want Sofia Vergara zat erin. Ook in de afschuwelijke film The Smurfs tetterde ze overal bovenuit, maar natuurlijk is de overdreven latina vooral bekend door de serie Modern Family. Soms kijkt mijn vriend het in bed als ik al wil slapen en echt, haar zeurderige schreeuwstem houdt me wakker. Brr!

Adam SandlerMatthijs van der Veer: Adam Sandler
Als de woorden ‘Adam’ en ‘Sandler’ in die volgorde op een poster aanwezig zijn, weet ik dat ik de film beter kan mijden. De man is verre van een goede acteur en zijn werk ligt ver van mijn interesse af. En ja, ondanks dit alles blijft Punch Drunk Love een fantastische film.

Milla JovovichRemco de Weerd: Milla Jovovich
Niet alle actrices worden gekozen voor hun acteerkunsten. Soms wil ik dat best door de vingers zien, maar andere keren kan ik me er verschrikkelijk aan ergeren. Milla Jovovich behoort tot die laatste groep. Haar overdreven, schreeuwerige manier van zinnen uit haar redelijk mooie strotje krijgen, is een ware kwelling. Haar kwaliteiten lijken niet verder te komen dan de dagelijkse oefensessies 'zinnetjes stoer uitspreken' voor de spiegel. Nu zijn de Resident Evil-reeks en A Perfect Getaway daar al mooie voorbeelden van, maar de grootste marteling is The Three Musketeers, waar zelfs mijn sterke maag misselijk van werd. 

Tom CruiseJan Roselaar: Tom Cruise
Het probleem met Tom Cruise is dat hij wel degelijk kan acteren, maar 'Tom Cruise de acteur' wordt altijd overschaduwd door 'Tom Cruise de superster'. Dankzij zijn ridicule gedrag in de media is Tom Cruise in vrijwel al zijn rollen niet meer serieus te nemen. Een frappant voorbeeld is War of the Worlds: Tom speelt een alledaagse vent, maar wie kan hem nog als zodanig beschouwen? Alleen als hij zichzelf op de hak neemt (Tropic Thunder) voegt hij nog iets toe aan zijn oeuvre, maar helaas kiest hij hier bar weinig voor en geeft hij er de voorkeur aan zichzelf nodeloos te herhalen.

Jason SegelJonathan Spuij: Jason Segel
Jason Segel is toch wel de lelijkste acteur allertijden. En hij is totaal niet grappig. Ook jammer dat we letterlijk alles van hem al gezien hebben.

Jason StathamMaarten Baars: Jason Statham
Quentin Tarantino wist Michael Madsen in te zetten voor het enige dat hij kan: stoer uit zijn spleetoogjes kijken. Daarom is Jason Statham nog een tikkeltje erger, omdat hij vaak het witte doek onuitwasbaar komt vervuilen met nietszeggende pulp. Elke keer doet hij hetzelfde, excelleert nooit en op de filmposters is zijn afbeelding een hergebruikte variant van één van zijn vorige slappe werkjes.

Arnold SchwarzeneggerNico van den Berg: Arnold Schwarzenegger
De Hollywood spierbundel met het Duitse accent mag van mij definitief terugkeren naar zijn Oostenrijkse geboortedorp om daar compleet in vergetelheid te raken. Deze non-acteur die een blauwe maandag een black-out had door zich als politicus op te werpen, heeft maar één leuke film gemaakt: het hilarische Hercules in New York, een geniale B-film. Daar had het bij mogen blijven. I'll be back? Liever niet!

Richard GereTimothy van Damme: Richard Gere
Iedereen heeft acteurs die hem minder liggen, vanwege acteerkunsten of andere zaken. Zelf heb ik daar weinig last van (zelf Matthew “look at my abs” McConaughey heeft goede films gemaakt). Toch is er een acteur waar ik bij voorbaat films van oversla en dat is Richard Gere. Hij zal ongetwijfeld pareltjes hebben gemaakt, maar ik zal ze niet zien. 

Shia LaBeoufPeter Koelewijn: Shia LaBeouf
Ik heb niet echt een acteur waarvoor ik een film weiger te kijken, wel een paar die een film omlaag halen. Shia LaBeouf is denk ik een redelijk goed acteur, maar ik heb zijn 'arrogante groentje'-act nu wel gezien. Lawless is een goede film, maar had beter kunnen zijn als LaBeouf niet getypecast was. Laat hem eens iets anders spelen!

Zac EfronDries Thomas: Zac Efron
Tieneridool Zac Efron, bekend van de afschuwelijke High School Musicals, geeft niet alleen toe dat hij manscara (make-up voor "mannen") draagt, hij is ook één van de minst getalenteerde acteurs van zijn generatie. Efron heeft het charisma van een etalagepop, het kapsel van een shetlandpony en hoort enkel thuis op Disney Channel, niet op het witte doek.

Welke acteur of actrice kan jij niet uitstaan?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk