Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
De nieuwe bioscoopfilms van december

De nieuwe bioscoopfilms van december

Welke films zijn vanaf december in de Nederlandse bioscopen te zien? MovieScene geef het overzicht.

De maand november stond in teken van de film Skyfall. De 23e James Bond film brak records en beleefde in Nederland het beste openingsweekend ooit. De film met Daniel Craig in de hoofdrol haalde in slechts een maand meer dan 10 miljoen euro op in Nederland. Daarmee liet Skyfall andere concurrenten, zoals Breaking Dawn - Part 2 en Alles is Familie ver achter zich.

De maand december draait eigenlijk ook maar om een film en dat is The Hobbit: An Unexpected Journey (vanaf 12 december). Na het enorme succes van de Lord of the Rings-trilogie kan het haast niet anders dan dat ook de nieuwe trilogie een groot succes gaat worden.  Het Nederlandse publiek heeft daarnaast ook onder meer de keuze uit Wreck-It Ralph (12 december), Life of Pi (20 december) en Jack Reacher (26 december). 

The Hobbit: An Unexpected Journey - vanaf 12 december
Op 19 december 2001 ging The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring in Nederland in première. De jaren daarop volgden The Lord of the Rings: The Two Towers en The Lord of the Rings: The Return of the King. De serie was een groot succes. De trilogie won maar liefst 17 Oscars (van de 30 nominaties). Negen jaar lang hebben de fans van Lord of the Rings moeten wachten op een nieuwe verfilming. Eindelijk is het dan zo ver; The Hobbit is vanaf december wereldwijd in de bioscopen te zien. Martin Freeman (Sherlock) vertolkt de rol van Bilbo Baggins. Hij wordt bijgestaan door onder meer Hugo Weaving, Ian McKellen, Cate Blanchett, Christopher Lee, Andy Serkis en Richard Armitage. Evangeline Lily is volgens geruchten pas in de volgende delen te zien.

In december 2013 gaat The Hobbit: The Desolation of Smaug in première. Eind 2014 verschijnt het laatste deel The Hobbit: There and Back Again.

The Hobbit

Wreck-It Ralph - vanaf 12 december
Na het enorme succes van Toy Story 3, die meer dan een miljard dollar opleverde, kon het niet anders dan dat er een soortgelijke film zou worden gemaakt door Disney. Twee jaar later is het zo ver; Wreck-It Ralph werd geboren. De animatiefilm werd geregisseerd door Rich Moore (The Simpsons), en het script werd geschreven door Jennifer Lee en Phil Johnston. Met stemmen van de populaire acteurs John C. Reilly, Jane Lynch en Ed O'Neill hoopt Disney dat Wreck-It Ralph het succes van Toy Story kan evenaren. Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren, maar dat neemt niet weg dat het een leuke animatiefilm lijkt te worden. Wreck-It Ralph is dé familiefilm van december.

Wreck-it Ralph

Life of Pi - vanaf 20 december
Life of Pi is de verfilming van de populaire roman van de schrijver Yann Martel. In het verhaal overleeft Pi een schipbreuk. Hij is echter niet de enige overlevende, op de reddingsboot bevinden zich ook een tijger, een hyena en een orang-oetan. Dit bijzondere verhaal is geregisseerd door Oscarwinnaar Ang Lee (Brokeback Mountain). Nieuweling Suraj Sharma vertolkt de rol van Pi. Life of Pi is een bijzondere film. Dat kan je zien aan de prachtige beelden, die zowel op foto's als in de trailers zijn verschenen. Een blockbuster zal het misschien niet worden, maar het zou zomaar kunnen dat Life of Pi met één of meerdere Oscars wordt bekroond.

Life of Pi

Het Bombardement - vanaf 20 december
Veel filmfans reageerden kritisch op het nieuws dat zanger Jan Smit de hoofdrol zou spelen in het romantisch oorlogsdrama Het Bombardement, terwijl veel fans van de zanger juist positieve geluiden lieten horen. Of Smit de filmliefhebbers kan overtuigen van zijn acteerwerk zien we vanaf 20 december. De zanger speelt de jonge Vincent en Roos van Erkel vertolkt de uit Duitsland gevluchte Eva. Hij is in Rotterdam om geld te verdienen voor de oversteek naar Amerika, zij is er om te trouwen met de Nederlandse zakenman Dirk (Pieter van der Sman). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt tussen Vincent en Eva een even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.

Het Bombardement

Jack Reacher - vanaf 26 december
In de film Jack Reacher kruipt acteur Tom Cruise wederom in de rol van een actieheld. Jack Reacher is de protagonist uit een serie bestsellers geschreven door de Britse thrillerschrijver Jim Grant, beter bekend als Lee Child. De film wordt geregisseerd door Oscarwinnaar Christopher McQuarrie (The Usual Suspects). Cruise en McQuarrie werkten al eerder samen aan de film Valkyrie. Naast Tom Cruise zijn ook Robert Duvall, Rosamund Pike, Richard Jenkins en Rosamund Pike in Jack Reacher te zien. 

Jack Reacher

In december zullen er dus genoeg films verschijnen om de Nederlandse filmliefhebber bezig te houden. Maar er is nog meer, waaronder Koning van Katoren (5 december), Seven Psychopaths (13 december) en Hotel Transylvanië (19 december).

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...