Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
De nieuwe bioscoopfilms van januari

De nieuwe bioscoopfilms van januari

Welke films zijn vanaf januari in de Nederlandse bioscopen te zien? MovieScene geeft het overzicht.

Afgelopen december kon het publiek genieten van een groot aantal topfilms. Filmliefhebbend Nederland ging massaal naar The Hobbit, Life of Pi en Skyfall. Niet alleen de internationale blockbusters werden in de laatste maand van 2012 goed bezocht. De Nederlandse producties Alles is Familie, De Groeten van Mike! en Het Bombardement wisten ondanks de concurrentie veel publiek te trekken.

In de eerste maand van het nieuwe jaar verschijnt er genoeg leuks voor de filmliefhebber. Nederland heeft onder meer de keuze uit; Les Misérables (10 januari), Gangster Squad (10 januari), Django Unchained (17 januari) en The Master (24 januari). De Nederlandse film Verliefd op Ibiza met Jan Kooijman, Kim Feenstra en Gigi Ravelli zal vanaf 31 januari in de bioscopen te zien zijn.

Les Misérables – vanaf 10 januari
Les Misérables is de verfilming van de musical die gebaseerd is op het boek van Victor Hugo. Productiemaatschappij Universal Pictures heeft veel moeite gedaan om er voor te zorgen dat deze versie een succes zou worden. Oscarwinnaar Tom Hooper, die indruk maakte met de film The King’s Speech, werd ingeschakeld voor de regie. Vervolgens werd er een indrukwekkende cast verzameld. Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Helena Bonham Carter en Sacha Baron Cohen kregen allen een rol. De cast zal onder meer de bekende liedjes “I dreamed a Dream”, “Bring Him Home”, “One Day More” en “On My Own” voor het publiek zingen. 

Les Miserables

Gangster Squad – vanaf 10 januari
In Gangster Squad kruipt tweevoudig Oscarwinnaar Sean Penn in de rol van maffiabaas Mickey Cohen.  Deze meedogenloze gangster heeft de criminele activiteiten van de stad Los Angeles onder controle. Een geheime politie-eenheid bestaande uit John O’Mara (Josh Brolin) en Jerry Wooters (Ryan Gosling) wil hier een einde aan maken. Verder zullen ook Emma Stone, Nick Nolte, Anthony Mackie en Giovanni Ribisi in de film te zien zijn. Regisseur Ruben Fleischer (Zombieland) is verantwoordelijk voor de productie en de regie. 

Gangster Squad

Django Unchained – vanaf 17 januari
Quentin Tarantino is terug. Na het grote succes van Inglourious Basterds in 2009, is vanaf januari zijn nieuwe project te zien. Django Unchained speelt zich af in het zuiden van de Verenigde Staten, vlak voor de Amerikaanse burgeroorlog. De film draait om het leven van de slaaf Django, die vrijgekocht wordt door een Duitse premiejager. Deze premiejager is op zoek naar twee moordlustige broeders. Met Django denkt hij deze snel te kunnen vangen. De cast bestaat uit niemand minder dan Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington en Samuel L. Jackson. Django Unchained heeft daarmee alle ingrediënten één van Tarantino's beste producten te worden.

Django Unchained

The Master – vanaf 24 januari
The Master is de nieuwe film van regisseur Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood). De film draait om Freddie Sutton (Joaquin Phoenix) die in contact komt met de religieuze beweging die geleid wordt door Lancaster Dodd (Philip Seymour Hoffman). Tijdens het filmfestival in Venetië won de film meerdere prijzen. Zowel Joaquin Phoenix en Philip Seymour Hoffman kregen de Coppa Volpi voor beste acteur. The Master stond daarnaast ook vaak in het nieuws omdat de film kritische verwijzingen naar de Scientology beweging zou maken. Het hoofdpersonage van Hoffman zou gebaseerd zijn op het leven van Ron Hubbard, de oprichter ervan.
 
The Master

Verliefd op Ibiza – Vanaf 31 januari
Verliefd op Ibiza is de nieuwe romantische komedie van Johan Nijenhuis. De Nederlandse film is het vervolg op de succesvolle films Costa! en Volle Maan. De personages van Verliefd op Ibiza worden vertolkt door bekende Nederlanders, waaronder Willeke van Ammelrooy, Jim Bakkum, Armin van Buuren, Rick Engelkes, Kim Feenstra, Simone Kleinsma, Jan Kooijman, Gigi Ravelli, Lone Roosendaal en Sanne Vogel. Lieke van Lexmond en Yolanthe Sneijder-Cabau kregen ook een rol aangeboden, maar moesten die echter weigeren in verband met andere projecten. De film volgt vier verschillende koppels, die allemaal voor uitdagingen komen te staan. Zij leven onder het motto "Niemand wil zijn echte leeftijd zijn". 

Verliefd op Ibiza

Overige films in januari zijn The Impossible (17e), Zero Dark Thirty (24e), Flight en Lincoln (31e).

Wil je weten wat er na januari te verwachten is aan films? Kijk dan in ons release overzicht.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...