Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
De nieuwe bioscoopfilms van april

De nieuwe bioscoopfilms van april

Welke grote films zijn deze maand in de Nederlandse bioscopen te zien? MovieScene geeft het overzicht.

De afgelopen maanden waren het vooral Nederlandse film die geliefd waren onder het bioscooppubliek. Verliefd op Ibiza stond wekenlang aan kop in de box office, en die plek werd uiteindelijk overgenomen door Valentino. Andere populaire films in maart waren Jack the Giant Slayer, Mama en Oz: The Great and Powerful.

Marvel liefhebbers hebben lang moeten wachten, maar nu is het dan eindelijk zover. De derde Iron Man film zal vanaf 24 april in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Andere films die deze maand verschijnen zijn de Nederlandse productie APP (4 april), Oblivion (11 april) en Stoker (11 april).

APP – vanaf 4 april
In APP volgen we de 21-jarige psychologie studente Anna die verslaafd raakt aan de social media. Na een feest ontdekt Anna dat er een mysterieuze app op haar telefoon is geïnstalleerd. De app heet IRIS en geeft antwoord op al haar vragen. Op het eerste gezicht lijkt het slechts een handige app, maar wanneer Anna cryptische boodschappen ontvangt die een verband lijken te hebben met de dodelijke ongevallen, dringt het tot haar door dat IRIS niet zo onschuldig is als het lijkt. De film APP is vrij bijzonder, want waarbij normaal wordt verzocht aan bezoekers om de telefoons uit te zetten, moeten deze nu het tegenovergestelde doen. Het is namelijk de eerste second screen film waarbij bezoekers met een gedownloade app extra informatie krijgen tijdens de film. Het is een modern systeem dat geen internetverbinding vereist. De app ontvangt namelijk geluidsignalen van de film, en weet zo precies welke beelden getoond moeten worden. 

Stoker – vanaf 11 april
Stoker was de slotfilm van het International Film Festival Rotterdam. De film met Nicole Kidman, Mia Wasikowska en Matthew Goode in de hoofdrol is vanaf 11 april ook te zien in de bioscopen. Het is een psychologische thriller die het leven volgt van India (Wasikowska). Zij maakt na het plotselinge overlijden van haar vader kennis met haar onbekende oom (Goode). De oom trekt in bij het gezin, maar het blijkt nogal een mysterieuze man te zijn. India vindt hem wel interessant, en raakt steeds meer in de ban van hem. Stoker is geregisseerd door de Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-Wook. Acteur Wentworth Miller, bekend van Prison Break, leverde het scenario voor de film.

Oblivion – vanaf 11 april
In 2073 is Jack Harper (Tom Cruise) een van de laatste mensen op aarde. De planeet werd jaren geleden verwoest door aliens en is nu bijna uitgestorven. Zijn wereld stort ineen wanneer hij het leven van een jonge vrouw redt en kort daarna wordt ontvoerd. Hij komt in het gezelschap terecht van Malcolm Beech (Morgan Freeman) die hem vertelt dat hij Harper’s samenleving eigenlijk een politiestaat is.

Het is niet zeker of Oblivion een groot succes gaat worden. De naam Tom Cruise staat tegenwoordig niet meer garant voor een box office succes. Kort geleden was Cruise nog wel populair met films als Jack Reacher en Mission Impossible: Ghost Protocol, maar de film Rock Of Ages was een van de grootste flops van het afgelopen jaar. Daarnaast is het ook geen voordeel dat de film tegelijk met Iron Man 3 te zien is.

Iron Man 3 – vanaf 24 april
Iron Man 3 is de eerste Marvel film na het succes van The Avengers. Er wordt verwacht dat het derde deel een groot succes gaat worden. De eerste film leverde destijds 585 miljoen dollar op en de tweede film noteerde een opbrengst van maar liefst 622 miljoen dollar. De goodwill die de Avengers film van vorig jaar heeft achtergelaten, kan er voor zorgen dat Iron Man 3 nog meer gaat opleveren dan zijn voorgangers. 

In de derde Iron Man film zal de hoofdrol wederom worden vertolkt door Robert Downey Jr.. Het pak dat hij draagt lijkt echter steeds minder exclusief te worden. In het tweede deel mocht Don Cheadle al komen opdraven in een Iron Man suit en in het derde deel zullen er nog meer mensen “in pak” verschijnen, waaronder Gwyneth Paltrow. In de film nemen zij het op tegen een nieuwe vijand genaamd “The Manderin” gespeeld door Ben Kingsley. Daarnaast zijn ook Guy Pearce en Rebecca Hall in de film te zien.Op 11 april gaat verder de Nederlandse film Daglicht in première. Hier spelen Angela Schijf en Monique van de Ven de hoofdrollen. Andere films die deze maand verschijnen zijn Dead Man Down, The Place Beyond the Pines, Spring Breakers en Warm Bodies.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...