Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
Welke Amerikaanse series strandden al na de pilot aflevering?

Welke Amerikaanse series strandden al na de pilot aflevering?

De Amerikaanse tv-zender hebben bekend gemaakt welke nieuwe series het komende tv seizoen te zien zijn.

MovieScene kijkt naar de series die het niet gehaald hebben en niet verder zijn gekomen dan een pilot aflevering.

Beverly Hills Cop (CBS)
Met de tv-serie, gebaseerd op de drie succesvolle films waarin Eddie Murphy de rol van agent Axel Foley speelt, leek zender CBS goud in handen te hebben. Ditmaal draait het niet om Axel, maar om zijn zoon Aaron, gespeeld door Brandon T. Jackson. Echter zou Eddie Murphy ook een terugkerende rol hebben in de serie. Met grote namen als Barry Sonnenfeld (Men in Black) voor de regie van de eerste aflevering en The Shield producent Shawn Ryan te samen met Murphy als uitvoerend producent verwachtte iedereen dat de Beverly Hills Cop-serie een plaatst kreeg in de lijst van nieuwe Amerikaanse tv series 2013 / 2014. Echter wees CBS de pilot af.

Beverly Hills Cop

The Selection (The CW)
De serie werd vorig jaar al genoemd in ons overzicht van nieuwe series 2012 en 2013, maar zender The CW gaf geen groen licht voor een verdere uitwerking. De serie heeft veel raakvlakken met The Hunger Games en zou goed kunnen inspelen om het huidige succes van die films. Dit jaar werd er opnieuw een pilot opgenomen maar opnieuw wees The CW het af. The Selection is gebaseerd op de boekenreeks van Kiera Cass. De serie speelt zich 300 jaar in de toekomst af, waarbij een meisje gekozen wordt door een loterij om mee te doen aan een wedstrijd waarin bepaald wordt wie de koningin moet worden van het land dat volop in een oorlog zit.

The Selection

Untitled Jessica Simpson Project (NBC)
Komedie gebaseerd op het leven van Jessica Simpson en haar carrière als zangeres, actrice, haar modelabel en voormalig huwelijk. Simpson zou zelf de hoofdrol spelen, maar NBC zag van de serie af.

Untitled Jessica Simpson Project

King John (ABC)
Serie van en met John Leguizamo (Moulin Rouge!) gebaseerd op zijn leven als komiek, vader en buitenstaander in de Upper West Side van New York.

John Leguizamo

Super Clyde (CBS)
Sitcom van Greg Garcia, bedenker van My Name is Earl met Rupert Grint (Ron uit Harry Potter) en Stephen Fry (Bones) over een zachtmoedige fastfood medewerker die besluit om een superheld te worden.

Super Clyde

Untitled Tad Quill Project (CBS)
Komedie door de producent en schrijven van Scrubs met Matthew Broderick (Godzilla) en Kristin Chenoweth (Pushing Daisies). De serie gaat over een recente weduwnaar die zijn 12-jarige zoon moet opvoeden terwijl hij zich weer in de wereld van het daten stort.

Matthew Broderick

Wonderland (NBC)
Een serie van uitvoerend producent Anthony Zuiker, bedenker van CSI, gebaseerd op het boek Alice in Wonderland van Lewis Carroll. De serie speelt zich in de huidige tijd af en draait om Clara, wier leven zeven jaar terug een onverklaarbare wending nam. Een vreemdeling verteld haar dat er een verklaring is waarvoor ze moet afreizen naar de magische wereld van Wonderland. Clara stemt in om het op te nemen tegen de gemene Koningin, een vrouw die we ooit kenden onder de naam Alice. Indien de serie door was gegaan, zou het de concurrentie moeten aangaan met de nieuwe serie Once Upon a Time in Wonderland, die ook over Alice in Wonderland gaat.

Wonderland

Anatomy of Violence (CBS)
Een serie van Howard Gordon en Alex Gansa, de makers van het succesvolle Homeland en tevens schrijvers en producenten van 24 en The X-Files. Anatomy of Violence gaat over een psycholoog van criminelen met een expertise in sociopaten. Hij krijgt een jonge vrouwelijke detective als partner waarmee hij een conflictueus verleden deelt. Skeet Ulrich (Jericho), Amber Tamblyn (House) en David Harewood (Homeland) zouden een rol in de serie spelen.Backstrom (CBS)
Gebaseerd op de Zweedse boeken van Leif G.W. Persson over een te dikke beledigende en opvliegende detective en de mislukte poging om zijn zelfdestructieve gedrag te veranderen. De serie is bedacht door de man achter Bones en in de hoofdrollen zouden we Rainn Wilson (The Office), Dennis Haysbert (The Unit) en Thomas Dekker (Terminator: The Sarah Connor Chronicles) gezien hebben.

Rainn Wilson

The Ordained (CBS)
De zoon van een Kennedy-achtige familie verlaat het priesterschap en wordt een advocaat om te voorkomen dat zijn zus - die politicus is - wordt vermoord. Met Jorge Garcia (Lost), Sam Neill (Jurassic Park) en Nestor Serrano (The Insider).

Jorge Garcia, Sam Neill

Second Sight (CBS)
Serie van Michael Cuesta, regisseur en producent van Homeland, Dexter en Six Feet Under) met Jason Lee (Earl uit My Name Is Earl) gebaseerd op een Britse misdaaddrama. In de gotische psychologische thriller volgen we een rechercheur die plotseling getroffen wordt door een virus dat ervoor zorgt dat hij gaat hallucineren. Hij komt er snel achter dat het vangen van moordenaars zowel afhangt van inzicht als het gezichtsvermogen.

Second Sight

NCIS: Red (CBS)
Spin-off van NCIS: Los Angeles
Op 19 en 26 maart 2013 werd er een tweedelige aflevering uitgezonden van NCIS: Los Angeles die bedoeld was als pilot voor de spin-off. NCIS: Red gaat over een team van mobiele agenten die samen leven en werken terwijl ze het land doortrekken om misdaden op te lossen. CBS besloot om de plannen voor de spin-off niet voort te zetten.

NCIS: Red

Big Thunder (ABC)
Serie gebaseerd op de Disney attractie Big Thunder Mountain door de schrijver van Ice Age: Continental Drift. Al eerder verfilmde Disney de attracties The Pirates of the Caribbean en The Hounted Mansion. De serie speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw en gaat over een New Yorkse arts en zijn gezin die verhuizen naar een mijnstadje die aangestuurd wordt door een mysterieuze zakenman. Ze komen er snel achter dat niet alles is als het lijkt in de stad.

Big Thunder

Doubt (ABC)
Een juridisch drama van de bedenker van House M.D. dat draait om een voormalig agent die nu een sluwe maar charmante advocaat is. Steve Coogan (Tropic Thunder) zou de hoofdrol spelen.Gothica (ABC)
Serie die zich vandaag de dag afspeelt en onder ander de verhalen van Dracula, Jekyll en Hyde, Frankenstein en Dorian Gray combineert. Geschreven door de schrijver van The Sorcerer’s Apprentice met in de hoofdrollen o.a. Seth Gabel (Fringe).Wie weet krijgt een van de series volgend jaar een nieuwe kans. Welke serie zou jij graag op tv zien?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...