Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Nieuwe series zomer 2013

Nieuwe series zomer 2013

MovieScene geeft een overzicht van alle nieuwe tv-series die in de zomer van 2013 het licht zien en tippen daarnaast de hoogvliegers.

Broadchurch (BBC) [AANRADER]
Door: Chris Chibnall (Torchwood)
Met: Olivia Colman (Twenty Twelve), David Tennant (Doctor Who)
Verhaal: Als het lichaam van een elfjarig jochie wordt gevonden, worden inspecteurs Ellie Miller en Alec Hardy op de zaak gezet. Het kleine stadje blijkt echter vele geheimen te kennen en de massale aanwezigheid van de pers kan de bom ieder moment doen barsten.
Na zijn doorbraak als Doctor Who kan David Tennant weinig fout doen bij de televisiekijker. Nu iemand anders zijn taak in die serie heeft overgenomen, mag hij aan de slag met deze serie. Groot-Brittannië is het land van de detectiveseries, dus deze show heeft veel concurrentie. Maar de trailer doet vermoeden dat ook de nasleep van de nabestaanden een belangrijke rol zal spelen en dat zou de reeks wel eens kunnen onderscheiden van de rest.
Te zien: 4 maart 2013.
Bekijk de trailer.

Broadchurch

In the Flesh (BBC)
Door: Dominic Mitchell
Met: Luke Newberry, Steve Cooper
Verhaal: Jaren na een zombie-uitbraak worden de ondoden langzaam terug in het normale leven geïntegreerd. Kieren Walker is één van hen en na een intense rehabilitatie en met behulp van de nodige medicijnen mag hij terugkeren naar zijn oude woonplaats. Daar wordt hij geplaagd door nachtmerries van zijn daden en krijgt hij te maken met vooroordelen van de bewoners.
Horrordrama In the Flesh is ontwikkeld door nieuwkomer Dominic Mitchell, die het uitgekauwde zombiegenre nieuw leven probeert in te blazen. Het eerste seizoen was in eerste instantie een driedelige miniserie, maar een tweede seizoen heeft al groen licht gekregen en zal bestaan uit vijf of zes afleveringen.
Te zien: 17 maart 2013.
Bekijk de trailer.

 In the Flesh

Twisted (ABC Family)
Door: Adam Milch
Met: Avan Jogia (Victorious), Denise Richards (Wild Things)
Verhaal: Vijf jaar na de moord op zijn tante komt de zestienjarige Danny Desai terug in zijn oude woonplaats. Hij probeert zijn leventje weer op te pakken, maar op een high school is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer een klasgenootje vermoord wordt, valt de verdenking gelijk op Danny.
Een echte tienershow, die duidelijk mikt op een jongere doelgroep. Het oplossen van de moord lijkt dan ook ondergeschikt aan de perikelen van een buitenbeentje op school. De moeder van het ventje wordt gespeeld door niemand minder dan Denise Richards.
Te zien: 19 maart 2013.
Bekijk de trailer.

Twisted

Mistresses (ABC)
Door: K.J. Steinberg (Gossip Girl)
Met: Alyssa Milano (Charmed), Yunjin Kim (Lost)
Verhaal: Vier vrijgezelle vriendinnen delen lief en leed. Een vaste relatie zien ze niet zitten. Vandaar dat ze liever als minnares bekend staan; wel de lusten, maar niet de lasten. Maar wat gebeurt er als er toch gevoelens boven komen drijven.
Deze remake van de gelijknamige Britse serie lijkt zich vooral te richten op de dames en probeert duidelijk het gat te vullen dat Desperate Housewives (tevens ABC) achter liet. Relaties, vriendschappen en affaires; de bekende ingrediënten worden gewoon hergebruikt en de liefhebber zal er ongetwijfeld weer van smullen.
Te zien: 3 juni 2013.
Bekijk de trailer.

Mistresses

Graceland (USA)
Door: Jeff Eastin (White Collar)
Met: Daniel Sunjata (Grey’s Anatomy), Aaron Tveit (Gossip Girl), Vanessa Ferlito (CSI: NY)
Verhaal: Totaal uiteenlopende (geheim) agenten – denk aan leden van de CIA, FBI, drugsunit DEA en anderen – worden samen gegooid in een strandhuis, waar ze naast een mooi kleurtje ook aan diverse zaken moeten werken. Centraal staat FBI-agent Mike Warren die undercover gaat in de criminele wereld om zo de wereld een stukje veiliger te maken.
Deze show is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Graceland wordt een serie die het populaire politiegenre combineert met een vleugje komedie. De eerste beelden doen denken aan series als Hawaii Five-0, dus het is de vraag of deze reeks zich voldoende weet te onderscheiden.
Te zien: 6 juni 2013.
Bekijk de trailer.

Graceland

King & Maxwell (TNT)
Door: Shane Brennan (NCIS)
Met: Jon Tenney (The Closer), Rebecca Romijn (X-Men)
Verhaal: Twee voormalig geheim agenten moeten samenwerken als privédetectives. Sean King en Michelle Maxwell zijn met hun speciale vaardigheden de boeven steeds een stapje voor. Als ze niet aan het bekvechten zijn, ten minste.
King & Maxwell lijkt een opleving te zijn van het in de jaren zeventig populaire buddy/cop genre, waarin twee tegenstrijdige personages aan elkaar gekoppeld worden om de misdaad te bestraffen. De serie moet het vooral hebben van de chemie tussen de hoofdrolspelers, want verder heeft het een hoog ‘been there, done that’ gehalte.
Te zien: 10 juni 2013.
Bekijk de trailer.

King & Maxwell

Crossing Lines (NBC) [AANRADER]
Door: Edward Allen Bernero (Criminal Minds), Rola Bauer (The Pillars of the Earth)
Met: William Fichtner (Prison Break), Donald Sutherland (Dirty Sexy Money)
Verhaal: Carl Hickman is een in ongenade gevallen politieagent uit New York die een baan krijgt aangeboden bij een internationale unit die misdadigers opspoort voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. De groep bestaat uit de beste agenten van over de hele wereld. Zij opereren buiten alle normale wetten en grenzen om het recht te laten zegevieren.
De onder de fans geliefde William Fichtner die als agent met menselijke gebreken samen gaat werken met een internationaal team onder leiding van veteraan Donald Sutherland; wij zitten alvast klaar! De eerste beelden beloven een mooie mix tussen spannend speurwerk, uitgediepte karakters en de nodige actie. Hopelijk worden de verwachtingen waargemaakt en vindt het publiek zijn weg naar deze show.
Te zien: 23 juni 2013.
Bekijk de trailer.

Crossing Lines

Under the Dome (CBS) [AANRADER]
Door: Brian K. Vaughan (Lost)
Met: Mike Vogel (Bates Motel), Dean Norris (Breaking Bad)
Verhaal: Uit het niets ontstaat er rond het rustige stadje Chester’s Mill een onzichtbare, ondoordringbare koepel. Niets of niemand kan nog naar binnen of buiten. Terwijl de regering het leger inzet om het fenomeen te onderzoeken, moet de stoere kok Dale Barbara weerstand bieden aan de doortrapte autohandelaar ‘Big Jim’ Rennie, die het moment aangrijpt om de macht over te nemen.
Aangezien deze serie gebaseerd is op een boek van thrillermeester Stephen King zal het blijven bij de dertien afleveringen van het eerste seizoen. De lezers van het boek kunnen in de trailer veel bekende zaken voorbij zien komen, dus waarschijnlijk wordt dit een getrouwe adaptatie.
Te zien: 24 juni 2013.
Bekijk de trailer.

Under the Dome

Ray Donovan (Showtime) [AANRADER]
Door: Ann Biderman (Southland)
Met: Liev Schreiber (X-Men Origins: Wolverine), Jon Voight (24)
Verhaal: Ray Donovan is een zogeheten ‘fixer’ in Los Angeles. Voor de juiste prijs lost hij alle problemen van de rijke medemens op. Daarbij is niets te gek (denk aan The Wolf uit Pulp Fiction). Maar wanneer zijn vader – van wie hij vervreemd is – plotseling wordt vrijgelaten uit de gevangenis, heeft hij zo zijn eigen problemen. Hun verleden is op zijn zachtst gezegd roerig geweest en hun spel lijkt nog niet gespeeld.
Na het succes van Dexter, waar binnenkort een eind aan komt, is men bij Showtime naarstig op zoek naar een nieuw succesnummer. Aan de acteurs zal het niet liggen, want met Liev Schreiber en Jon Voight in de hoofdrollen en James Woods in een belangrijke bijrol heeft men een behoorlijk sterke troef in handen. De eerste beelden zien er alvast veelbelovend uit.
Te zien: 30 juni 2013.
Bekijk de trailer.

Ray Donovan

Siberia (NBC)
Door: Matthew Arnold
Met: Onbekend
Verhaal: Reality shows behoren tot de best bekeken programma’s ter wereld. Maar wanneer zestien kandidaten voor een spel naar Siberië worden gestuurd, gaat het helemaal mis. Niemand weet dat de deelnemers hier zijn. Al snel beginnen de eerste slachtoffers te vallen en krijgt het begrip realiteit een nieuwe lading. Is dit nog wel een spel?
Lost meets Expeditie Robinson in deze eigenzinnige serie. De trailer belooft in ieder geval veel spanning. De filmstijl is aangepast op het reality concept, wat deze reeks hopelijk een realistisch gevoel gaat geven, want het acteerwerk lijkt op het eerste gezicht niet erg sterk.
Te zien: 1 juli 2013.
Bekijk de trailer.

Siberia

The Bridge (FX)
Door: Meredith Stiehm (Homeland), Elwood Reid (Cold Case)
Met: Diane Kruger (Inglourious Basterds), Demián Bichir (Weeds), Ted Levine (Monk)
Verhaal: Een Amerikaanse agente moet samenwerken met een Mexicaanse collega als precies op de grens tussen de twee landen een lijk gevonden wordt. Een seriemoordenaar blijkt actief in beide landen en de twee zullen tot het uiterste moeten gaan om hem te stoppen.
The Bridge is een remake van Broen, dat zich afspeelde op de grens van Zweden en Denemarken. Die serie oogstte wereldwijd succes, maar buitenlandse shows en films krijgen in Amerika zelden voet aan de grond. Door de aanpassing van de locatie ziet deze reeks er gelijk anders uit, dus misschien weet men de kijker nog wel te verrassen. Een eerste blik laat in ieder geval stijlvolle beelden zien.
Te zien: 10 juli 2013.
Bekijk de trailer.

The Bridge

Camp (NBC)
Door: Liz Heldens (Deception), Peter Elkoff (Deception)
Met: Rachel Griffiths (Six Feet Under), Rodger Corser (Spirited)
Verhaal: In Amerika is het een fenomeen waar je niet omheen kunt; summer camp. De kinderen worden door hun ouders gedropt in een natuurpark, waar zij door de overenthousiaste begeleiders tal van activiteiten voorgeschoteld krijgen. Maar het leven daar blijkt niet altijd over rozen te gaan, zeker niet als je de concurrentie aan moet gaan met een rivaliserend kamp.
Camp volgt het wel en wee van zowel de kids als de volwassenen en lijkt een lichtvoetige kruising tussen drama en komedie te worden. Het eerste seizoen zal tien afleveringen kennen. Verder is er nog weinig bekend van deze show.
Te zien: 10 juli 2013.
Een trailer is nog niet beschikbaar.

Camp

Orange is the New Black (Netflix) [AANRADER]
Door: Jenji Kohan (Weeds)
Met: Taylor Schilling, Jason Biggs (American Pie), Laura Prepon (That ’70s Show)
Verhaal: Piper Chapman wordt naar een vrouwengevangenis gestuurd vanwege haar vroegere relatie (tien jaar geleden) met een drugdealer. Weg van haar verloofde en alle gemakken staat haar een volkomen nieuw leven vol uitdagingen te wachten. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Gezien de cast (o.a. de sullige hoofdrolspeler uit American Pie en het buurmeisje uit That ‘70s Show) en de titel zou je misschien een sitcom verwachten, maar Orange is the New Black is eerder drama met een komisch tintje. De dertien afleveringen van dit eerste seizoen zullen te zien zijn via Netflix.
Te zien: 11 juli 2013.
Bekijk de trailer.

 Orange is the New Black

Low Winter Sun (AMC)
Door: Chris Mundy (Criminal Minds)
Met: Mark Strong (Kick-Ass), Lennie James (Snatch.)
Verhaal: Frank Agnew is een politie-inspecteur in Detroit, maar hij heeft allesbehalve schone handen. Wanneer hij een collega vermoordt, wordt hij steeds dieper in de onderwereld gezogen, met desastreuze gevolgen van dien.
Low Winter Sun is de Amerikaanse remake van de gelijknamige Britse miniserie. Mark Strong speelde daarin dezelfde rol en zal die nu dus uitbouwen voor deze hervertelling. Het eerste seizoen zal tien afleveringen kennen.
Te zien: 11 augustus 2013.
Een trailer is nog niet beschikbaar, maar die van het origineel is hier te bekijken.

Low Winter Sun

Welke series ga jij deze zomer volgen?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk