Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
De nieuwe bioscoopfilms van augustus

De nieuwe bioscoopfilms van augustus

Welke grote films verschijnen deze maand in de bioscopen? MovieScene geeft het overzicht.

Het Nederlandse filmpubliek kan deze maand uit veel nieuwe films kiezen. In augustus verschijnen onder meer The Bling Ring, The Lone Ranger, Elysium en Kick-Ass 2 in de bioscopen. Aan het eind van de maand verschijnt ook de veelgeprezen Nederlandse film Borgman.

The Bling Ring – vanaf 1 augustus
Oscarwinnares Sofia Coppola (Lost in Translation) heeft met The Bling Ring weer een interessante nieuwe film gemaakt. Het verhaal is gebaseerd op een tienerbende die niet zo lang geleden talloze inbraken pleegde in huizen van bekende filmsterren zoals Lindsay Lohan en Orlando Bloom. De bekendste actrices die spelen in de film zijn Emma Watson (Harry Potter reeks) en Taissa Farmiga (American Horror Story), de rest van de cast is iets onbekender. The Bling Ring krijgt in de recensie van MovieScene maar liefst vier sterren, en is dus een aanrader om te bezoeken in de bioscoop.



The Lone Ranger – vanaf 8 augustus
Johnny Depp is deze zomer weer te zien in een zeer excentrieke rol. Depp speelt in The Lone Ranger Tonto, een indiaan die John Reid, oftewel 'the lone ranger', bijstaat in zijn strijd tegen het kwaad. The Lone Ranger komt van de zelfde makers als The Pirates of the Caribbean, maar de film heeft bij lange na niet het succes van de reeks kunnen evenaren. Het publiek lijkt niet echt geïnteresseerd in de film. De totale omzet telt nu een slordige 164 miljoen dollar; nogal weinig als dat bedrag wordt vergeleken met de omzet van de laatste Pirates film (1 miljard dollar). Misschien dat het Nederlandse publiek de nieuwe film van Johnny Depp wel kan waarderen?



Elysium – vanaf 15 augustus
Een film waar menig sciencefictionliefhebber naar uitkijkt is Elysium. De film is geregisseerd door Neill Blomkamp en de hoofdrollen worden vertolkt door Matt Damon en Jodie Foster. Dat zijn gelijk drie redenen om enthousiast te worden. Oscarwinnaars Damon en Foster staan garant voor goede acteerprestaties, maar Blomkamp als regisseur is nog veel interessanter. In 2009 kwam hij met het veelgeprezen District 9, een sciencefictionfilm die kritische vraagtekens zette bij de huidige maatschappij. Elysium zal wederom een kritische blik geven, deze keer in de vorm van Matt Damon die zich moet zien te redden in een maatschappij waarin er enorme verschillen zijn tussen arm en rijk.



Kick-Ass 2 – vanaf 22 augustus
In Kick-Ass 2 zullen nieuwe “helden” opstaan, waaronder Kolonel Stars and Stripes gespeeld door Jim Carrey. Kick-Ass vormt samen met deze nieuwe helden het team Justice Forever. Het team krijgt al gauw te maken met een groep slechteriken onder leiding van Red Mist, die wraak wil nemen op Kick-Ass voor het vermoorden van zijn vader. Naast nieuwkomer Carrey bestaat de cast wederom uit Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz. Als de film net zo grappig is als zijn voorganger is dit zeker een aanrader.



Borgman – vanaf 29 augustus
Deze maand verschijnen er niet alleen internationale films in de bioscopen, ook Borgman, een product van vaderlandse bodem, is zeker een bioscoopbezoekje waard. Hierin verschijnt een ondoorgrondelijke vreemdeling in een villawijk. Zijn komst zorgt ervoor dat het dagelijkse leven een welgesteld echtpaar en hun kinderen flink wordt opgeschud. De duistere komedie van Alex van Warmerdam ging in mei in première op het filmfestival in Cannes waar de film kans maakte op een Gouden Palm. Die prijs werd uiteindelijk niet gewonnen, maar een nominatie voor een Nederlandse film op zich was al vrij bijzonder. 



Verder deze maand
Deze maand verschijnt er dus genoeg interessants om uit te kiezen, maar er is echter meer. Sandra Bullock en Melissa McCarthy zijn samen te zien in de komediefilm The Heat (1 augustus) en Yolanthe Sneijder-Cabau is te zien in Michael Bay’s Pain and Gain (15 augustus). Daarnaast verschijnt het tweede deel van de Percy Jackson serie (15 augustus) en zal ook de komedie We’re The Millers met Jennifer Anniston einde deze maand in première gaan (29 augustus).

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie