Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Non-Stop - recensie

Non-Stop - recensie

Een verfrissende suspense-thriller met goede ideeën.
 
Liam Neeson, het 61-jarige manusje-van-alles, heeft zijn duidelijke liefde gevonden in het actiegenre. Na de succesvolle samenwerking met de regisseur Jaume Collet-Serra voor de film Unknown brengen ze nu Non-Stop die dit keer letterlijk grote hoogtes bereikt wanneer een vliegtuigkaper op 40.000 voet voor problemen zorgt.
 


Kijker aan zet
Bill Marks - gespeeld door Liam Neeson - zit vanaf een parkeerplaats bedenkelijk voor zich uit te staren naar een vliegtuig die de landing inzet. Bills depressieve gestalte wordt nog enigszins verdoezeld door sterke drank, maar vanaf het eerste moment heeft Bill een merkbaar geladen privéleven dat niet meteen blootgegeven wordt. Zonder aan zijn problemen toe te geven, heeft Bill besloten door te gaan met zijn werk als air marshal en dit keer staat er een trans-Atlantische vlucht op het programma. Met enige voorkennis begin je als kijker meteen met het verdenken van mensen die eventueel de kwaadwillige persoon in vermomming kunnen zijn en de makers spelen hier goed op in door een redelijke hoeveelheid semi-bekende acteurs in bijrolletjes te stoppen. De regisseur laat deze acteurs kortstondig in beeld komen nog voordat het vliegtuig überhaupt is opgestegen, waardoor er een bepaalde psychologische spanning wordt opgebouwd.
 
Smartphones
Als kijker heb je hiermee het streepje voor op de hoofdpersoon Bill Marks die pas na ongeveer twintig minuten in de film te maken krijgt met mysterieuze whatsappjes van een anoniem iemand die het beveiligde netwerk aan boord van het vliegtuig heeft gehackt. Eerst lijkt dit een slechte grap, maar wanneer hij dreigt iedere twintig minuten een passagier om te leggen als er niet 150 miljoen dollar wordt overgemaakt, wordt het menens. Bill gebruikt al zijn opgedane ervaring om erachter te komen wie de dader is, maar het probleem is dat tegenwoordig iedereen een smartphone heeft en daarmee iedereen verdacht is. Er ontstaat een suspensevolle zoektocht naar de dader die verfrissend is uitgewerkt.
 


Turbulentie
Na iets over de helft van Non-Stop heb je ironisch genoeg het gevoel dat het verhaal stilstaat. Hoewel de rem er nooit echt opgegooid wordt, krijg je voornamelijk hetzelfde voorgeschoteld en gaat de lol om mee te zoeken naar de dader er een beetje vanaf. Scriptmatig ontstaan er in de tweede helft ook allerlei problemen. Er worden bijvoorbeeld pogingen gedaan het verhaal meer diepgang te geven door middel van karakterverdiepingen. Dit voelt alleen te zwaar en overbodig aan voor een eenvoudige actiethriller over een anonieme vliegtuigkaper. Ook ontstaan er plotgaten waarvan gelukkig een aantal weer wordt goedgemaakt, maar ze komen net als een handjevol momenten in de film een tikkeltje klungelig over.
 
Conclusie
Er blijft van Non-Stop een suspensevolle thriller over die met Liam Neeson van begin tot eind onvermoeibare amusement geeft. Bovendien wordt je als kijker getriggerd mee te denken doordat er veel personages zich verdacht maken. Halverwege de film wordt dit trucje wel wat eentonig en begeef je je in een te lange Wie is de Mol?-aflevering, waardoor de aandacht een klein beetje wegzakt. Dit gebeurt gelukkig niet helemaal, doordat er een paar verrassingen de film overeind houden. Wel hebben de makers wellicht meer uit Non-Stop willen halen dan dat er in het vat zat. Zo is er een redelijke hoeveelheid diepgang in de film verwerkt die iets te zwaar wordt aangedikt. Dit gegeven staat de spanning niet in de weg, maar door de vele zwakkere momenten van de film heeft het wel wat last van een moeizame landing. 

Regisseur:

Jaume Collet-Serra

Cast:

Julianne Moore
Liam Neeson

Genre:

Actie

Releasedatum:

27 februari 2014

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  106 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap