Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
HAFF 2014 - vooruitblik 2

HAFF 2014 - vooruitblik 2

Woensdagavond is de 17e editie van het Holland Animation Film Festival (HAFF) geopend in Utrecht. Gedurende vijf dagen staat de Domstad in het teken van een brede schakering aan animatiefilms.

In deze tweede vooruitblik aandacht voor een aantal shorts uit het competitieprogramma en de openingsfilm Cheatin'.

Shorts
1900 Story Boards is een Chinese 2 minuten durend samenwerkingsproject van Shu Cao met studenten die ieder een mini-fragment bijdragen. Shu Cao, zelf docent, is verantwoordelijk voor de samenstelling en montage van de fragmenten. Het bestaat uit snelle opeenvolgingen van gezichten die, met uiteenlopende technieken, verbazingwekkend goed in elkaar overlopen. Al blijft het een pittige zit met de hoge snelheid waarmee de transformaties plaatsvinden.Dan is er nog de Zuid-Koreaanse productie Love Games uit 2013 door Yumi Jong. Na de intensiteit van 1900 Story Boards is Love Games een fijn ontspannend filmpje van 15 minuten. Het verhaalt de gespeelde activiteiten van een verliefd volwassen stel dat met een kinderlijke fantasie spelletjes spelen. Geheel bestaand uit zwart getekende lijnen op een witte achtergrond staat de gekozen stijl mooi in balans met de weergeven omgangsvorm, met een zeer aandoenlijk filmpje als eindresultaat.

Bij de Spaanse short Canis liet Gerben Schermer eerder al doorschemeren dat deze short hem geraakt heeft, ook omdat het net een droom is. En dat klopt, het is inderdaad een 17 minuten durende droom. Wie de muziek-video van Keane – Bedshaped voor de geest kan halen, kan een accurate inschatting maken van hoe de poppenanimatie in deze  film er uit ziet. Het gaat over Teo die probeert te overleven in een verlaten en vervallen dorp. Hij moet zich continue verdedigen tegen wilde honden. Na een aantal ongelukkige samenlopen van omstandigheden is hij helemaal alleen in deze situatie.Cheatin'
Bill Plymton (30 april 1946) is een onafhankelijke Amerikaanse filmmaker. Hij is een internationaal vooraanstaande animatiefilmmaker die Oscargenomineerde films heeft gemaakt, waaronder Guard Dog (2004) en Your Face (1987). Zijn meest recente film Cheatin' is van een vergelijkbare kaliber. Plympton vertelt met deze film een turbulent liefdesverhaal. Ella en Jake worden verliefd op elkaar. Door externe invloeden krijgen dit stelletje een flinke ruzie en doen zij hun best de ander te kwetsen. Het verhaal escaleert tot epische proporties en kent - wederom - onbegrensde fantasie en morbide humor. Natuurlijk is het een 'classic' Plympton, en wordt dit verhaal afgebeeld met muzikale ondersteuning, gebracht door Nicole Renaud, maar zonder een woord dialoog. Een geweldig romantische film, die hypnotiserend werkt.
 
Wil je verdwalen in werelden vol fantasie, die je emoties genadeloos heen en weer slingeren, dan is er het HAFF om dit tot en met 23 maart mee te maken.

Tags: HAFF, HAFF 2014

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...