Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » TV-series
Surviving Jack - eerste indruk

Surviving Jack - eerste indruk

Weemoed naar de jaren negentig.

Het is 1991 en na een lange zomer gaat Franky Dunlevy (Connor Buckley) beginnen aan zijn eerste highschooljaar. Vergezeld met zijn vrienden Mikey (Tyler Foden) en George (Kevin Hernandez) gaat Franky een turbulente tijd tegemoet. Een periode die niet geheel onbekend is voor kenners van Amerikaanse schoolperikelen. Daar bovenop begint Franky's moeder Joanne (Rachael Harris) aan een studie rechten. Vader Jack (Christopher Meloni, Law And Order) wordt daardoor tegen wil en dank de opvoedkundige des huizes. Hij houdt er een onorthodox gedachtengoed op na. Franky probeert met zijn zus Rachel (Claudia Lee) de grillige praktijken van hun vader te ontzien.Waarnaartoe?
De grote vraag is wie nu de hoofdrol in deze serie speelt. Is het de titeldragende vader Jack, een intrigerende rol van Meloni, die zijn zoon midden in de nacht rondjes laat lopen als straf voor het kijken van erotiek? Of is het zijn zoon Franky, die talloze levenslessen leert, en ook nog eens als voiceover dient bij alle informatieve scènes? Deze vraag roept nogal wat twijfel op. Want welke kant willen de schrijvers van Surviving Jack precies op? Als het teveel gaat over thema's als puberteit, dan springt Freaks And Geeks in gedachte, en als het over opvoeden gaat, dan komt Malcolm In The Middle ten tonele. Op dit gebied is dus al veel waardevols gemaakt.Soundtrack
Het lijkt erop dat schrijver Jim Brandon (Arrested Development) en zijn team nostalgie om de nostalgie maken. Waarom een serie in 1991 laten plaatsvinden? Omdat je een tijd kan laten zien die niet ver van het heden afligt, waar sociale media ontbrak en muziek en cultuur op een soms volstrekt andere wijze een rol van betekenis speelden. Dit onderschrijven ze ook met een soundtrack die verzengd is met rock, punk en hiphophits uit die tijd. Bovenal wordt de introductiescène van Surviving Jack telkens begeleid door het aandoenlijke Story of My Life van Social Distortion.

Conclusie
Brandon en co. hebben getracht iets persoonlijks en authentieks te maken. Helaas zijn hun thema's al vaker aangestipt. Denk bijvoorbeeld ook nog eens aan Dazed And Confused (1993). Zwaargewicht Meloni weet echter de show enigszins te redden, waardoor Surviving Jack toch opvallend lekker wegkijkt.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap