Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
Uitgelicht: Exodus: Gods and Kings

Uitgelicht: Exodus: Gods and Kings

Exodus: Gods and Kings is vanaf donderdag 18 december in Nederlandse bioscopen te zien.

De Bijbel lijkt een geliefde bron van inspiratie te zijn voor filmakers. Eerder dit jaar verscheen het Bijbelverhaal Noah in de bioscopen, met Russell Crowe in de hoofdrol. Deze maand kan het filmpubliek kiezen uit een ander verhaal, namelijk dat van Mozes. 

In Exodus: Gods and Kings spelen Oscarwinnaar Christian Bale (The Fighter) en Joel Edgerton (Warrior) de hoofdrol. Bale zal te zien zijn als Mozes, terwijl Edgerton de rol van antagonist Ramses op zich neemt. Om zijn volk te bevrijden uit de klauwen van Egypte, komt Mozes in opstand tegen de Faraoh. Hierbij krijgt hij de hulp van hogere machten, waardoor Egypte wordt geteisterd door plagen. De strijd eindigt uiteindelijk met een episch gevecht bij de Rode Zee. De heren worden bijgestaan door een aantal bekende namen. Zo zullen ook Oscarwinnaar Ben Kingsley (Gandhi), Sigourney Weaver (Alien), Indira Varma (Game of Thrones) en Aaron Paul (Breaking Bad) in de film te zien zijn. Ridley Scott (PrometheusAlien) is verantwoordelijk voor de regie van de film.De cast is veelbelovend en ook de trailers van Exodus: Gods and Kings beloven een visueel spektakel. Met behulp van geavanceerde visual effects en 3D beelden wordt de strijd tussen Mozes and Ramses indrukwekkend getoond. In de recensies valt het woord 'spektakel' dan ook meerdere keren. Daarnaast wordt ook Christian Bale geprezen voor zijn acteerwerk. Er zijn echter ook veel negatieve reacties op de film van Ridley Scott. Zo krijgt de film een zeer magere score van 28 procent op RottenTomatoes. Ook de kijkers van IMDb zijn niet al te enthousiast. Zij geven de film momenteel gemiddeld een 6.4. Men schijnt vooral teleurgesteld te zijn in het einde van de film, waar het splijten van de Rode Zee een niet al te beste indruk achter laat.

In de Verenigde Staten wist Exodus: Gods And Kings wel een kleine indruk te maken in de Amerikaanse box office. De film pakte afgelopen weekend tijdens het openingsweekend de eerste plek met een opbrengst van 24 miljoen dollar. Daarmee werden onder meer The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 en Penguings of Madagascar ruim verslagen. Een kleine kanttekening daarbij is wel het feit dat Noah's openingsweekend veel succesvoller was. Noah bracht destijds een slordige 44 miljoen dollar op. 

Zo zijn er dus zowel positieve als negatieve feiten te melden over de film. Benieuwd naar wat MovieScene van de film vindt? Onze recensie van Exodus: Gods and Kings vind je hier. Er zijn ook vrijkaarten te winnen voor de film. 

Geen zin in het Bijbelverhaal van Mozes? Deze week verschijnen er nog meer nieuwe films in de bioscopen. Vanaf 17 december is Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof in de bioscopen te zien. Op 18 december gaan, naast Exodus: Gods and Kings, ook Une Nouvelle Amie, Love Rosie, You're Not You, Gone With The Wind, What We Do In The Shadows, Coming Home, Bethlehem, The Salvation, Annie en Tinkerbell & de Legende Van Het Nooitgedachtbeest in première. 

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap