Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Drie Scrooges voor kerst

Drie Scrooges voor kerst

Met de kerst zijn er een hoop films waar je uit kunt kiezen om te gaan kijken. Toch is er geen verhaal wereldwijd zo traditioneel en bekend als Charles Dickens' A Christmas Carol, over mopperkont Ebenezer 'Humbug' Scrooge, die door de komst van drie geesten tot inkeer komt en de waarde van het leven en de gedachte van het kerstfeest leert te waarderen.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat hier door de loop van jaren tal van verfilmingen van zijn gemaakt. waarvan de eerste al uit 1901 stamt. Er zijn dan ook al tal van variaties op gemaakt, van traditionele typische Britse films tot animatie films, kerstspecials van bekende TV series en tal van moderne variaties op het bekende en tijdloze, 162 jaar oude, verhaal. Het is daardoor misschien ietwat moeilijk geworden om de goede films van de slechte te onderscheiden en te weten welke perfect zijn om op of rond de kerst te kijken. Om de keuze ietwat te vereenvoudigen volgt hier een lijst van drie films, perfect voor alle lagen en leeftijden.1 - The Muppet Christmas Carol (1992)
Voor wie: Het hele gezin
Wie houdt er niet van de Muppets? Deze versie blijft verrassend dicht bij het originele Charles Dickens verhaal, maar uiteraard niet zonder er tegelijkertijd een Muppet draai aan te geven. De film staat bol van de bekende Muppet karakters, zoals Kermit, Gonzo, Miss Piggy, Fozzie Bear, de onverbeterlijke Sam the Eagle, maar vooral ook een glasrol voor Michael Caine als Scrooge. Tel daarbij op de bekende Muppet humor en tal van originele, goed geschreven, liedjes en je krijgt een warme, zeer plezierige en bovenal ook vermakelijk kerstfilm. Niet alleen voor jonge kinderen, maar ook de ouders en alle volwassenen die stiekem in hun hart altijd een beetje kind gebleven zijn. En laten we eerlijk zijn: zijn we dat niet allemaal?2 -Scrooged (1988)
Voor wie: Oudere kinderen en volwassenen
Een moderne variant op het bekende kerstverhaal, die gelukkig ruimschoots het verhaal en met name Bill Murray de vrije ruimte geeft om een geheel eigen draai aan het verhaal te geven, zonder de kerstgedachte teniet te doen. Eigenlijk is het een film die altijd leuk om te kijken is, of het nou kerst is of niet. Het is naar mijn mening dan ook één van de beste en leukste komedies van de afgelopen 30 jaar, waar met name de liefhebbers van Bill Murray volop van zullen smullen. Het verhaal en de komedie lijken ietwat meer op volwassenen gericht, maar kinderen vanaf een jaar of 12 zullen ook volop in staat moeten zijn om van deze film te genieten en te lachen om de capriolen van komedie kunstenaar Murray en andere acteurs als John Glover, Bobcat Goldthwait en Carol Kane (what's in a name).3 - A Christmas Carol (1984)
Voor wie: Filmliefhebber/volwassenen in het algemeen
Geen lijst compleet zonder een traditionele, Britse, versie van het bekende kerstverhaal. Vraag mensen welke A Christmas Carol het beste is en welke acteur de iconische Scrooge het beste speelt, en de liefhebber zal altijd komen met Alastair Sim uit Scrooge (1951) en George C. Scott uit A Christmas Carol (1984). Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de wat levendigere 1984 versie, mede ook door het acteerwerk van Scott. Een film die dicht bij het verhaal blijft en alles uitdraagt wat het zo tijdloos, universeel en hartverwarmend maakt, zonder ooit oubollig aan te doen, ondanks de Victoriaanse dialogen, sets en kostuums. De meeslepende film is het ene moment een genot en plezier, het andere moment emotioneel, ook wanneer je het verhaal al van binnen en buiten kent.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap