Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Zes geweldige Pixar Shorts die je gezien moet hebben!

Zes geweldige Pixar Shorts die je gezien moet hebben!

Inmiddels is het animatiegenre een van de meest populaire die het filmlandschap kent, maar dat is natuurlijk niet altijd het geval geweest. Zo’n dertig jaar geleden was het Pixar die de eerste computer geanimeerde korte film genaamd ‘Luxo Jr.’ uitbracht en sindsdien is dat balletje aardig gaan rollen. Om de dertigjarige activiteit van Pixar in het animatiegenre te vieren, hebben we een lijstje opgesteld met daarin een aantal korte animatiefilms die je gezien moet hebben.

Luxo Jr.

Het begon allemaal met Luxo Jr. in 1986. John Lasseter produceerde deze twee minuten durende animatiefilm voor de SIGGRAPH conferentie, een jaarlijkse conferentie waar computer graphics centraal staan. De twee bureaulampjes wisten het publiek zo te imponeren dat ‘Luxo Jr.’ gezien wordt als het eerste wapenfeit in het computer animatie genre. Nu dertig jaar later wordt pas duidelijk wat dit korte filmpje, ondanks haar leeftijd, het toch voor elkaar krijgt om zonder een gesproken woord emoties bij de kijker los te maken. Een tijdloos kunstje waar Pixar in de loop der jaren meester in is geworden.
 

 

Piper

Deze korte animatiefilm verscheen nog niet zo heel lang geleden, maar is zo schattig dat we je hem niet wilden onthouden. We volgen het prille leven van een strandlopertje dat flinke moeite heeft met het verzamelen van voedsel. Door soortgenoten te bestuderen probeert het diertje schelpjes en ander voedsel uit het water te halen, maar constant zijn daar de plagerige golven die het beestje verhinderen. Totdat het diertje opeens een nieuwe manier vindt om toch aan eten te komen. Afijn, kijk en ervaar de magie zelf.

Day and Night

Op verschillende plekken op het wereldwijde web valt te lezen dat ‘Day & Night’ het beste werk

van Pixar is op het gebied van korte films. In de animatie zien we hoe zowel de dag als de nacht als karakter worden weergegeven en hoe op originele en speelse wijze hun emoties getoond worden. Na het zien van het filmpje kan je niet anders dan van mening zijn dat ‘Day & Night’ een unieke manier is om invulling te geven aan de animatiefilm als medium.

 

 

Geri’s Game

Een lijstje met de beste Pixar korte films is natuurlijk niet compleet zonder Geri’s Game. De korte animatiefilm leverde Pixar immers een Oscar op. We zien een oude man in een rustig park op humoristische wijze met en tegen zichzelf schaken en gaandeweg zul je ontdekken of hij als winnaar of verliezer uit de bus stapt. Of dit een kritiek is op de manier hoe ouderen vandaag de dag aan hun lot worden overgelaten vraag ik me af, maar het levert wel een interessant schouwspel op.

 

 

Borrowed Time

'Borrowed Time' is een vrijetijdsproject van de twee Pixar-animatoren Lou Hamou-Lhadj en Andrew Coats dat sinds de release in dit jaar overstelpt is met awards in de animatiewereld. En zeg nou zelf, na het kijken van deze short is het best moeilijk om niet emotioneel geraakt te worden. Een oude sheriff gaat terug naar de plek waar zijn leven desastreus veranderde en de manier waarop dit in beeld wordt gebracht is gewoonweg fenomenaal. Pak de bak met tissues maar vast, want je houd het niet droog!

 

 


Presto

We sluiten af met mijn persoonlijke favoriet. 'Presto' is een trip down memory lane terug naar de tijd waarin Tom & Jerry en de Road Runner cartoons met hun slapstick het televisiescherm vulden. 'Presto' verhaalt over een goochelaar, diens konijn en de magische hoed die het duo tot de beschikking heeft. De goochelaar in kwestie wil niet toegeven aan de honger van het konijn, wat op zijn beurt hilarische scènes oplevert. 'Presto' is ‘old-skool’ maar tegelijkertijd het bewijs dat slapstick humor nog steeds erg vermakelijk is.

 

 

Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe jij, de lezer, al deze pracht en praal kan bekijken? Er zijn natuurlijk meerdere manieren waarvan wij de illegale wijzen logischerwijs ten strengste afraden. Gelukkig heeft Pixar twee aparte DVD's uitgegeven genaamd de Pixar Short Film Collection Volume 1 & 2, waar een groot deel van deze pareltjes op verzameld staan. Daarnaast staan een aantal van deze korte films als extra's op de reguliere Pixar DVD's. Je zal dus eventjes goed op zoek moeten gaan naar de filmpjes, maar gelukkig is het de zoektocht meer dan waard.

Tags:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...