Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws
Wat heb je nodig om comfortabel films en series te streamen?

Wat heb je nodig om comfortabel films en series te streamen?

Het juiste internetabonnement

Uiteraard ben je nergens zonder internet abonnement. Het hele concept van streaming is immers dat je de content via het internet kijkt. Omdat er veel dataverkeer komt kijken bij het streamen van films, series en tv, is het van belang om een internetabonnement te hebben dat daarop aangepast is. Maak je met één persoon tegelijkertijd gebruik van de verbinding, zoals in eenpersoonshuishoudens, dan kun je af met een downloadsnelheid van 30 Mbps. Dat betekent ook dat je met een goedkoop abonnement voor DSL-internet (via de telefoonlijn) klaar kunt zijn. Let echter wel goed op wat de daadwerkelijk haalbare maximale downloadsnelheid met DSL-internet op jouw adres is. Door hiervoor een online postcode check. Ligt deze snelheid aanmerkelijk lager dan 30 Mbps, dan kun je beter voor kabelinternet of glasvezelinternet kiezen.

Meerpersoonshuishoudens

Bij huishoudens die uit meer dan één persoon bestaan, is het raadzaam om voor een ruimer internetabonnement te kiezen. Anders raakt je internetverbinding al snel overbelast wanneer je met meerdere mensen tegelijkertijd voor verschillende doeleinden van dezelfde verbinding gebruikmaakt. Dat komt het streamen niet ten goede, omdat je film of serie dan gaat haperen en je een lagere beeldkwaliteit krijgt. Daarom is het verstandig om er voor elke extra gebruiker in huis 20 Mbps bij op te tellen. Let hierbij wederom op de maximaal haalbare snelheid op jouw adres voor DSL-internet en kies voor kabelinternet of glasvezelinternet als deze onvoldoende is.Smart tv

De fijnste manier om naar films of series te kijken, is natuurlijk op een mooie, grote televisie. Tegenwoordig koop je eigenlijk bijna alleen nog maar smart tv’s die je aansluit op je internetverbinding en waarop apps van streamingsdiensten geïnstalleerd kunnen worden. Zo kun je met je afstandsbediening door het aanbod van streamingsdiensten waar je een abonnement op hebt gaan om de film of serie die jij wilt kijken op je televisie te toveren.

Google Chromecast

Oudere tv’s die niet deze voorziening hebben, kunnen met behulp van een Google Chromecast alsnog omgetoverd worden tot een soort smart tv. Dit apparaatje sluit je aan op een HDMI-ingang van je televisietoestel en koppel je via de wifi aan je internetverbinding. Je kunt dan vanuit apps van streamingsdiensten die je op je smartphone hebt staan het beeld naar de televisie verplaatsen. Sommigen vinden deze manier van bediening handiger dat met de afstandsbediening op een smart tv. Overigens zijn sommige smart tv’s voorzien van een ingebouwde Chromecast, waardoor je alsnog de app op je telefoon kunt gebruiken. Het voordeel van een Chromecast is ook dat iemand die op bezoek komt en toegang heeft tot een streamingsdienst die jij niet hebt eenvoudig content daarvan op jouw televisie kan toveren.

Natuurlijk kun je ook genieten van films en series op je laptop, tablet of smartphone. Maar dat kijkt natuurlijk lang niet zo lekker als op een mooie grote televisie. Pas bij een smartphone ook goed op dat je niet op 4G/5G zit, omdat je internetbundel er dan binnen enkele uren doorheen kan gaan.

Tags:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap